cucka 2007.08.03. 09:40

Szívhangok

Végre tegnap meghallhattam Hunorka első szívhangjait a  védőnőnél!...Hunci hozta saját megszokott és akaratos kis formáját. Mostanság a  bevett napi rutinja az alvás, aztán estére mikor már én szeretnék pihenni, akkor vidám táncikába kezd a  pocakomban...és pörög és forog és csuklik nagyokat és ha számára valami nagyon nem tetszőt csinálok, kapok egy-két figyelmeztető alhasi figyelmeztető rugdalózást! :) És a  reggeli ébresztést is megszokta ejteni, úgy 5 és 6 óra magasságában, de akkor egy rövid sétát követően még visszaalszik! Ugye nekünk 1 órára volt időpontunk tegnap a  védőnőnél, ami azt jelentette, hogy ebéd utáni legszebb álmaiban ébresztettük a doplerrel. Még nem fordult meg a  kicsi, ezért ülőpozicióban kell őt elképzelni a  pocakomban, feje és vállai a  gyomrom alatt vannak, lábacskái meg a pocim alsó részén. Nagyon kedves védőnénink van, aki türelmesen megkereste Huncit, és aztán  felcsendült az ütemes kis szívritmusa, mely könnyeket csalt a  szemembe, részben a  fájdalomtól és sajnos kevésbé a  meghatottságtól! Hunci csöppet sem értékelte a saját szívhangját, sőt az egész atrocitást sem, valószínüleg nagyon megijedt és nagyon erőteljesen elkezdett rugdosni. A végén már én kértem a  védőnőt, hogy szerintem mára hagyjuk abba, mert HuncÚrnak nagyon nem tetszik ez a  fajta vele való foglalkozás, ő jobban szereti a beszélgetéseket, a  pocisimiket. TáltosApu itthon teljesen kicsikirályfia védelmére kelt és azzal magyarázta, hogy Hunci az ő fia és ő sem szereti, ha álmából ébresztik és nem hagyják aludni! :) A következő alkalomra majd megpróbálom előre felkészíteni Hunort, "megbeszélni" vele, hogy mi fog ott történni.

Ma reggel jött a  festő negyed 8-kor felmérni a  lakást. Szerinte annyira nem rémisztőek az állapotok, mint hittük. Viszont csak 2 hét múlva fognak tudni kezdeni, ha elfogadjuk az árajánlatukat, és mivel nincs módunk elköltözni sehová, szobánként fognak haladni, kezdik a  hálószobával, mert ugye ide érkezik majd HuncÚr is, meg a  vizesblokkokkal, aztán nappali és végül vendégszoba ( a majdani gyerekszoba). A napokban ki kell választanunk a járólapot meg a  laminált parkettát is és a  színskáláról a falak színét is. És akkor már függönyöket is cserélünk, meg egy-két bútorra is rábeszéltem TáltosAput! :) Mindemellett TáltosApu új munkahely előtt áll...én pedig egyre intenzívebben pocakosodom, bár ha a  kicsiről van szó, hirtelen megtáltosodom és azt érzem kősziklákat is képes lennék elmozdítani azért, hogy mire ő megérkezik, mindenhol rend és tisztaság legyen! :) És rájöttem az évek alatt annyi fölösleges kacatot sikerült felhalmoznunk, amikre gyakorlatilag nincs is semmi szükségünk, hiszen évek óta valamelyik szekrény mélyén vannak és mára már bebizonyosodott, hogy tudunk nélkülük élni! :) (erre Micka az élő példa!) Szóval nagy szanálás is lesz! Már alig várom!!! Először ódzkodtam az idegen kezűségtől, hogy majd mindent magam akarok és fogok megcsinálni, de Orsika rádöbbentett, hogy nem fogom bírni és igenis fogadjak el külső segítséget. Megpróbálok.

Este meglepetés mega-babazsúrom volt...mondjuk nem így képzeltem a  30.szülinapomat, de végül is nagyon jól éreztem magam. ;) TáltosApu szövetkezett Húgocskánkkal és Sógival,  meg legkedvesebb druszámmal (és ki ne maradjon: kedvenc Anyósommal! :), aki tényleg kedvenc!) és meglepetés sütés-főzést tartottak. Voltak nagy lufi-Snoopyk meg Boldog Szülinapot-os színes lufik és feldíszített lakás, volt kedvenc kajám és nagyon finom szülinapi tortám és rengeteg ajándék! Megható volt és aranyos és TáltosApu csak alig-alig szólta el magát az esemény előtti napokon! ;) Köszönöm Nektek Kedveseim! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr94131278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.08.05. 14:05:49

Édes kis HunCuT HuncÚr :) Bizony, már most akaratosak, reklamálnak, véleményük van a körülöttük zajló eseményekről :)
Nem semmi felújításba kezdtek, remélem szép lesz minden, és te sem fáradsz el nagyon, igenis fogadj el segítséget!
Végül:
Nagyon boldog születésnapot kívánunk, így utólag is :)

Ingrid

Zsibrák 2007.08.07. 08:31:01

Máris tudja, hogy mit (nem) akar a kicsike! Így kell ezt csinálni! Belevaló, stramm srác lesz, az már biztos.
Kívánok neked nagyon boldog születésnapot. Tényleg nagyon megható, hogy ennyire szeretnek téged és így igyekeztek meglepni. És, ha belegondolsz, hogy a következő szülinapodon már egy kis mászó/totyogó is ott lesz köztetek... hát szerintem szuperek a kilátások!
Bea

cucka 2007.08.07. 09:32:35

Aranyosak vagytok és nagyon szépen köszönöm! Talán ezért is nem borzasztott el annyira ez a harmadik X (sőt egészen őszintén, még annyira sem érintett meg, mint egy születésnap úgy általában!)...mert már itt dobog bennem ez a csöpp kis Élet. Egy nagyon kedves barátom fogalmazta meg nagyon jól: benned most leállt a bilológiai óra és sokáig nem is fog ketyegni! :)
süti beállítások módosítása