cucka 2007.09.22. 20:00

A 29. hetünk

Hunc ezen a  héten már elérheti a  40 centi hosszúságot és 1,2 kilogramm súlyt. Agya tovább növekszik, tovább fejlődik és tagolódik, éretté válik. Agya ilyenkor már vezérelni képes kezdetleges légvételeit és szabályozza testhőmérsékletét, bár megszületve még nem tudná egyedül elvégezni ezt a  feladatot. A magzaton kezdenek lerakódni bőre alatt a  zsírpárnák, melyeknek ugyancsak szerepük van a  test melegen tartásásban. Csontjai erősödésének következményeként már elmúlnak a  gyöngéd érintései, helyüket az egyre intenzívebb rúgások, boxolások veszik át, főként azért is, mert kezd szűkössé válni a lakosztályuk! :) Mondjuk kicsifiam sosem a  gyöngéd megmozdulásairól volt híres és hála még mindigi farfekvésének, most sem érzem túl jól magam. Az viszont tény, hogy napról napra szembetűnőbb pocakom feszülése és hullámzása. És nagyon jól tudok szórakozni a mocorgásain, főként a  fürdőkádban talál önmagára! Néha hangosan nevetek azokon a  manővereken, amiket végrehajt a pocakomban!
Hallása is tovább fejlődik, ez is kellően látványos: TáltosApu székösszerakási manővereire élénk ficánkolásba kezdett, de meghallva HuncApu hangját megnyugodott! Ízlelőbimbói is tovább fejlődnek: már meg tudják különböztetni az édes ízt a  sóstól.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr71173095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása