cucka 2007.09.28. 10:25

30. hetünk

Sokkalta jobblétemről sajna még mindig nem számolhatok be, azaz: se lázam, se hőemelkedésem, de 2 nap alatt egy százas papírzsepit elhasználtam és szerintem ez már jó jel! Az éjszakai levegővétel még eléggé Dart Vederes és még mindig sűrűn felébredtem, de  most Hunorka is velem szolidarizált! Tudom, hogy szenya dolog, de kivételesen nagyon jól esett és megnyugtatott!
Ezen a héten már 1400 gramm súlyú és kb.40 centi hosszúságú a fiatalember és ha nagyon jófej szeretne lenni, el is foglalná koponyvégű helyzetét. Rekeszizma egyre gyakrabban próbálja meg megtanulni ellátni a  feladatát, de ez egyelőre még sokszor fullad csuklásba, a lenyelt magzatvíznek köszönhetően! A mi esetünkben kellően érezhető is, általában reggelente vagy erre ébredek vagy pedig arra, hogy csöppfiam tágítani szeretné lakosztályának határait a  szélrózsa minden irányába! :))) A harmadik harmadban nagy szükség van a  vaspótlásra (ez átlagosan 30 mg napi vasbevitelt jelent), mert mostantól a  kicsi vasháztartását is az anya biztosítja és amennyit most "szerez be", az biztosítja a születését követő 6-9 hónap vasraktárait. Ajánlott a vas tabletta formájában történő kiegészítés is, mindemellett természetes úton is bevihetjük egy részét vörös húsok, spenót, bab, lencse, teljeskiörlésű pékárú, gabonamagvak formájában.
A babócánk testéről ezidőtájt eltűnik a mindent beborító pihe (laguno), esetenként foltokban, vállon, háton megmaradhat. Agyán redők keletkeznek, azaz megjelennek az agytekervényei, melynek segítségével több agysejtet is képes tárolni. Mostantól hetente 200 grammokat hízik, ami szerény számításaim szerint, ha időben érkezik, éppen 3400 gramm lesz, de  ugye egy KisTáltosra  a szabályok nem mindig érvényesek! ;)))
Elveikben a növekvő méhemnek köszönhetően egyre sűrűbben jelentkezhetnének a  vizelési ingerek (vagy a "balesetek" ;) ), nekem valahogy most nem tűnik fel, a  napi 3-4 liter folyadékbevitel mellett, de a múlt hetekben voltak Huncnak erőteljesebb megmozdulásai és volt olyan is, hogy nem jutottam el a mosdóig...:)))
És végre tegnap megérkezett a  nappalinkba az ülőgarnitúra (ilyen, mint a  képen, csak cseresznyefaszínű lábakon áll és egy árnyalattal krémszínűbb), bár a  szállítók égre-földre esküdöztek, hogy nem fog beférni, aztán valahogy mégiscsak besikeredett... szerintem álomszép, pedig az elején nagyon ódzkodtam a  bőrgarnitúrától, de meg lehet vele barátkozni! :))) Cicalányok is birtokba vették egyből, kellően puha a testüknek...bár nappalra zárva van a  szoba ajtaja számukra, csak akkor mehetnek be, ha mi is ott vagyunk...kettejük közös ereje már tönkretett egy szövet ülőgarnitúrát ugyanis...:((( Apró bosszúság ért este ugyan: vettünk egy állólámpát a Kikában és az egyik búrája rommá volt törve, de természetesen ez este derült ki...ma viszi vissza HuncApu, nem tudom, mennyi sikerrel, mert szerintem lejárt az akciója.
És délután itt volt egy nagyon kedves barátunk (TáltosApu egyik kedvenc balkezes "partnere") segédkezni és így már a  könyveink  könyvszekrényen állnak! :))) Tényleg egyre jobban alakulunk, kezdem elhinni, hogy Hunc születéséig tényleg minden a  helyére kerül! Már alig várom, hogy elkezdhessünk bababútorokat nézegetni, és szerintem 2-3 héten belül ez akár esedékessé is válhat! :)))
Na, megyek az ágyba...holnapra már biztos jól leszek! Ígérem mindenkinek! :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5179480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása