cucka 2007.10.10. 09:00

32.hetünk

Huncom ezen a héten már elérheti a 1,6-1,8 kilogrammot, hossza pedig 42-45 cm is lehet. (akkora lehet, mint egy nagyobb és szélesebb formájú vekni kenyér? :))) ) Napról napra kisbabásabbá alakul, lassan eltűnedeznek a  ráncai. Teljesen kifejlődik a haja, szemöldöke, szempillája, valamint kezén és lábán a  körmök egyaránt. Rohamos növekedése ezidáig tartott, mostantól fokozatosan csökken...különben óriásbébim születne! :))) Újabb mozgásokkal gazdagodott ehétre a  kelléktára: már oldalra is tudja fordítani a fejét!
Jelen pillanatban olyan 1,5 liter mennyiségű magzatvíz lehet a  pocakomban és ez elegendő arra, hogy Hunc könnyedén tudjon még testhelyzetet változtatni (mondjuk, jobban örülnék, ha végre elfoglalná koponyavégű fekvését, de úgy érzem a makacs kisfelség még várat erre, ugyanúgy kitapinthatóan ülőpoziban van! :) ). Az elkövetkező -jobb esetben 8 hétben- a baba további gyarapodásával egyenes arányban csökkeni fog a  magzatvíz menniysége is. Érdemes magzatmozgásokat számolni ettől a  héttől kezdve. Szakemberek többféleképpen ajánlják a számolásokat: lehet naponta egyszer, főként étkezés után figyelni, hogy kb.10 magzatmozgást (rúgdosást, boxolást, ütögetést, kikopogtatást, popókinyomkodást is beleszámolva!) mennyi idő alatt tesz meg és ezt feljegyezni, vagy pedig lehet úgyis számolni, hogy napi 2 órát rászánva (reggel egyet és este egyet, vagy amikor aktívabbnak érezzük) , feljegyezzük, hogy 1 óra alatt mennyi mozgást érzékeltünk. Általában 10 és 50 között tekinthető normálisnak. Ha viszont csökkeni érezzük a mozgásokat vagy teljesen megszűnnek, azonnal értesíteni kell a nőgyógyászunkat.
A kisfiúk heréi ezen a  héten szállnak le a  lágyékukból a  herezacskóba. Már határozottan érzékelik a világosság és a  sötétség közti különbséget, sőt EEG-vel (elektro-enkefalográf) már kimutathatóak az álom és az ébrenlét ciklusai. Szakembereink továbbá azt állítják kisbabáink a nap 90-95 %-ban alszanak...na, hát Hunc vagy nem olvasta ezt a  statisztikát vagy nem hajlandó tudomásul venni, pedig említettem neki is! :))) Bár, érezhetően kevesebbet aktív, mint eddig, de tuti nem csak 5-10 %-ban! :))) Viszont néha annyira "elengedi" magát álmában (és ugye Hunc még mindig ül a  pocimban) és ilyenkor nagyon erősen nekifeszíti a hátát a  hasfalamnak...ezt azért rendesen megérzem! Viszont, eddig még semmimet sem "rúgta" meg, nem voltak fájdalmas máj-, vese-ellenes támadásai, maximum 1-2-szer fordult elő, hogy a hólyagomra taposott/ült/támaszkodott és olyankor jött a kis-baleset! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr66190312

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: he said 2019.04.04. 06:42:50

Miről szól az evangélium? - KötőSzó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása