cucka 2007.10.11. 10:47

Séta

Tegnap délután hatalmasat sétáltam egyik kedvenc barátnőmmel a Margitszigeten, aki alig egy hónapja szült. Csodaszép időnk volt, Ádám baba végig aludt, csak néha pillogtatta meg szempilláit...Hiába no, etetés után volt. :) Csomó jó és kézenfekvő dologról beszélgettünk Szilvivel, számos gyakorlati tanáccsal is ellátott, nagyon sok fölösleges dolog megvásárlásának kiküszöbölésére is felhívta a  figyelmemet, de ennek egy részére már túl későn! :))) 
Szilvi alapján, meg a  magam ösztöneire hagyatkozva tegnap este és ma reggel sikerült összeállítanom a végleges kórházi listámat és a kimaradt és megvásárolandó babadolgok listáját. (bár ahogy magamat ismerem ez még változhat! ;) ).
Valamint összeállítottam elvárásaimat egy babakocsival szemben, merthogy mi még ezt nem vettük meg...naszóval, pontokba szedve:
1. nagyon fontos szempont a  súlya, mi a  harmadik emeleten lakunk és az esetek nagy többségében a kocsi föl-le bumliztatását magamnak kell megoldanom, ezért a  3 kerekű csodajárgány álma elúszott (sokkal nehezebbek, mint az átlagos bolygókerekűek) :(
2. legyenek nagy kerekei (bolygókerekek, mint a  Tescos bevásárlókocsikon :) ), melyeknél az elsők fixálhatóak legyenek (egyaránt használható kishelyen és terepen is), a  hátsó kerekei meg fékezhetőek legyenek.
3. két irányból tolható legyen
4. 3 funkciós legyen
5. mivel Hunc téli baba lesz, legyen lábzsákja és vastagabb huzatú legyen a  mózes kosaras része
6. vízhatlan napfénytetős legyen, esővédő (esetleg hóvédő?! :) ) huzatos
7. 5 pontos biztonsági öves
8. könnyen (lehetőleg egy kézzel) csukható legyen
9. mindenképpen erős bevásárlókosár legyen az alján
10. legyen lábtartója
...és ne kerüljön 150 ezer Ft-ba alsó hangon...:S
Most itt tartok...ha valakinek van valamilyen gyakorlati ötlete/tapasztalata, szívesen veszem és megköszönöm, hogy mire lenne érdemes még odafigyelni vásárlás során. :)

4 komment

Címkék: babakocsi

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr64193149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2007.10.11. 12:17:17

szerintem összeszedtél minden hasznos szempontot :))) szerencsére mi pont ilyen kocsit fogtunk mi használtan...egyedül nem 2 irányból tolható, de erről lemondtam, nem lehet minden tökéletes :)))
jó keresgélést! :)))))) remélem megtalálod álmaid kocsiját :)

Pöttye 2007.10.11. 13:02:32

Háát, mivel nem tartok itt, segíteni nem tudok... de szurkolok hoyg megtaláld a saját kis járgányodat:)))

PM · http://www.pocakos.freeblog.hu 2007.10.13. 18:29:34

Szia!
Én is hasonló elvárásokkal indultam és végül a súlyt adtam fel: mi ezt a kocsit vettük, de mivel a kisasszony még 1,5 hetes csak a hordozót/autósülést használtuk de az nagyon szimpi.
Valamint! A két irányból tolhatósággal ha a tolókar fordul a bolygósítható kerekek hátra kerülnek! Ennek a kocsinak a teteje fordul át, tehát marad a bolygósítható kerék elől :)
www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=uton&submenu=babakocsi&category=klasszikus-babakocsi&empty=1&productid=146167&pageno=3&whid=25

cucka 2007.10.13. 20:34:26

Kedves PM! :)
Köszi a linket, igazából még nem dőlt el a babakocsi kérdés 100%-osan, ezért jól jön minden javaslat! :)
süti beállítások módosítása