cucka 2007.11.18. 21:35

38. hetünk




Beléptünk a 38. hétbe, szakértő szemek azt mondják, eléggé "fent van még  a  hasam" ahhoz, hogy még ne szüljek! :). Bár továbbra sem értem, hova nőhet még ez a  pocak?! :)))

Kisfiam ezen a  héten már 3100 gramm súlyú és kb.50 cm hosszúságú is lehet. Egyre inkább gyakorolja a  levegővételt, de az anyaméhben magzatvízet nyel ( ami a tüdő érlelését elősegítő anyagokat tartalmaz), ezért gyakori a kicsi csuklása. Tényleg sokszor ébredek Hunc erőteljes csuklására reggelente.
Ezen a  héten a herék leérkeznek a hasüregből a herezacskóba és eltűnik a testét borító szőrzet (lagunó), bár foltokban megmaradhat még születéskor is. Az első széklete is ilyentájt alakul ki (magzatszurok), mely zöldes-fekete színű és általában születés után távozik a  kicsi szervezetéből, persze előfordulhat, hogy a magzatvízbe is kerülhet belőle szülés előtt vagy szülés közben (állítólag a baba stresszhelyzetét jelzi).

Rengeteg zenét hallgatok mostanság (babásat, felnőtteset egyaránt) és rájöttem, mi az, ami számomra nagyon hiányzik ebből az idillikus állapotból... egy felszabadult tánc... nem a  cigi, nem egy mámoros éjszaka, hanem a tánc... persze, táncikálok én Hunccal is a  pocakomban (hátha beléje több ritmus-szeretetet tudok nevelni, mint az apjába ;) ), de mióta ekkora pocakom van, már nem olyan könnyű táncolni sem vele és ráadásul, ha belendülünk ellenkező irányban mozgunk! :)))) és megfájdul a hátam is...

Ma voltunk Blanka-baba nézőbe, de sajna mire odaértünk már csak a  tarkóját láttuk, mert éppen elaludt és háttal nekünk! :S De édes volt és olyan jó volt látni! És olyan könnyfakasztó babaszag lengedezett a szobában... Amúgy annyira hihetetlen, hogy pont ma volt 2 hónapos... már eltelt 2 hónap! Hihetetlen, hogy telik az idő! HuncApu kicsit fogalomzavarban van, mert megjegyezte, milyen pici (pedig már 5 kilós a  baba) ! A kocsiban megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy Hunorka kisebb lesz, mint az 5 kilós Kokó cica és rövidebb is! :)))) ...erre megdöbbenésében, csak nézett ki a fejéből az útra koncentrálva...:)))))  Szerintem még mindig nem fogta föl igazán, bár szerintem egy apuka csak akkor hiszi el és érti meg, hogy gyereke született, ha már a  kezében tartja. Nekünk, nőknek, sokkalta könnyebb, hiszen bennünk él, mi érezzük első mocorgásait és idővel ösztönösen megérezzük, mi az amit kedvel vagy éppenséggel gyűlöl a szimbiózisunkban. Pihepuha-csodababa, remélem, érzed, hogy mennyire szeretlek...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr44233541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye 2007.11.19. 07:22:53

38. hét... Ááááá, de jó:)
A pocakod egyszerűen gyönyörű giga-pocak... Első gyerekhez mérten is csak azt tudom mondani, hoyg nem semmi:)))

És az utlosó gondolatsorral is teljese mértékben egyetértek...
De milyen szép is az, amikor belőlük is Apa lesz...
Puszillak sokszor!!!!

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2007.11.19. 07:25:36

csodás pocak...nőni szerintem már nem nagyon fog, majd a napokban egyszer csak lejjebb fog "menni"...és akkor jön HuncÚr :)))))
ezért kicsit sajnálom az apukákat egyébként...ők teljesen kimaradnak ebből a szinbiózisból...igazán majd csak akkor lesznek apák, mikor dobálhatják a gyereküket, mikor játszanak, sőt mikor majd fociznak :)))))

PM · http://www.pocakos.freeblog.hu 2007.11.19. 08:08:02

Nóri két kilósan született, ennyivel is hoztuk haza. Mikor utána megemeltük Jázmint ki voltunk akadva, hogy a maga 5-6 kilójával milyen durván nehéz - és mennyivel nagyobb a gyereknél :))))
Valóban az Apukáknak kicsit más/nehezebb :) Remélem átélheted azt a csodát, hogy látni fogod a férjed arcát, mikor Ő meglátja a kisfiatokat :)

Ingrid 2007.11.19. 08:21:58

Hatalmas :))))) Nagyon szép vagy és tetszik, hogy ilyen vidám vagy! Ez a fent vagy lent van nem mindig jelzés értékű. Legalábbis nálam semmit nem jelentett.
Most már napról napra jobban és jobban ketyeg az időzített bomba visszaszámlásó szerkezete!

Kryszti 2007.11.19. 18:29:23

Élvezd ki nagyon minden pillanatát ennek a szép egységnek. :)))

cucka 2007.11.19. 19:06:01

Köszönöm a bókokat a pocakom nevében is! :)))
És hogy mitől vagyok ilyen vidám? Hogyne lennék az, amikor az előző képen próbáltam komolyabbnak tűnni és TáltosApu megjegyezte, hogy nagyon riadt fejem van rajta , pedig szerintem csak a kaméleon szemeim indultak önálló útra! :))))))))))) (rejtett (?!) kancsalságom van és ha fáradt vagyok nagyon látszódik)
süti beállítások módosítása