cucka 2007.07.06. 07:00

2007. évi Woodstock

Természetesen idén sem maradhat el a minden évben megrendezésre kerülő Paksi Jazz és Blues Fesztivál. Nemsokára indulunk és csak vasárnap délután érkezünk haza, tele élményekkel és fotókkal! A fiúk -TáltosApuval az élen- már hetek óta lázasan előkészülnek a  nagy eseményre, hogy ki mivel is járul hozzá a partihoz. Régen, amikor még mindannyian függetlenek voltak, még a  zene, a  buli motiválta őket, azonban mióta családosak lettek, inkább a bográcsozás, a jó minőségű borok fogyasztása és  a vége-hossza-nincs munkahelyi történet mesélések kerülnek előtérbe (sok köztük az orvos, fogorvos, állatorvos...történet akad bőven és mindegyikük nagyon jó előadó!) Ez oly mértékben "elfajult", hogy tavaly például már kis sem jutottunk a  sportcsarnokig, diszkrét iszogatásos-csendespihenő lett a  szombat esti lázból.:) Igazi woodstocki hangulata van már ezeknek a találkozóknak, gyerekek játszadoznak a  fűben pocakos kismamák között, miközben apukák és kispapák sörözgetve sztorizgatnak a régi idők nagy bulijairól. És akkor a házigazda szüleiről még nem is tettem említést: Márti és Topi, akik kicsit mindannyiunk szülei. Igazi feltöltődő hely ez a  paksi ház. Itt nincs gyűlölet, itt tényleg mindenki mindenkit szeret és mindenki mindenkivel megoszt mindent. Nincs enyém-tied, hanem Mienk van. Itt senki nem megy el a  másik mellett, egy érintés, egy simogatás vagy egy ölelés nélkül. A harmónia tapintható, puha, meleg és a  szeretet betakar. Jó ide lejönni. :) Szeretném, ha 30 év múlva  így tudnánk mi is élni!
A paksi napokhoz amúgy is egy kedves emlék fűz: amikor TáltosApu még csak udvarolt (4 éve) , erről a  fesztiválról hozott nekem kis műanyag dobozkában saját főzésű pacalpörköltet és olyan-de-olyan büszke volt rá!
Hunci pedig madárlátta baba lesz, mindenhová visszük, mert TáltosApu szerint meg kell ismernie a  barátainkat már jó korán. :) Most még úgy tervezem, Kistáltos mindenhová majd velünk jön és nem leszünk begyöpösödött és aggódó szülők, hanem fiatalosak és rugalmasak.


És akkor kora reggel érkezik egy sms, szívetmelengető, könnycsalogató...megszületett Heni kisbabája,- Fanni- (3560 gram és 55 cm-es nagylány!) , július 2.-án az anyuka 15 órás kemény vajúdása után, végül császárral érkezett! Mindketten jól vannak és egészségesek! Minden jót  és szépet Nektek!

cucka 2007.07.05. 07:00

Horoszkóp

Az interneten böngészve számtalan jó dologra lehet bukkanni. Pszichóbarátnőmnek (PszichóMaca)  köszönhetően elég régóta foglalkoztat az a  gondolat, mért pont ekkor sikerült megfogannia, miért pont most érkezik?! Hiszem és vallom, tanulnunk kell egymástól, hiszen ő egy olyan tudással érkezik erre a világra, amiről én már réges-rég megfeledkeztem. És azt is tudom, ő egy feladat, egy kihívás lesz számomra. Nagy esélyekkel indul, hogy Nyilas csillagjeggyel szülessen, még a  plusz minusz egy-két héttel együtt is. Tehát már most tudatos, a drágám! És ma megtaláltam a hor(r)o(r)szkópját  és elkezdtem kapisgálni a  dolgokat! :)
Hááát, asszem, nem lesz könnyű dolgunk egymással! Egy tüzes "mamma-leone" egy izgága ikrek és egy nyakas kisNyilas
! Kemény menete  lesz mindannyiunknak!


És IGEN, hála Micinek, sikerült belinkelnem! :)

cucka 2007.07.04. 14:25

HuncÚr bizonyossága

Túl vagyunk a  rég óta félve várt genetikai ultrahangon! Hunci csúcsformában volt, hevesen tiltakozott a kukucskálás ellen, kezeivel "integetve" takargatta magát, de így sem maradt az ultrahang számára beláthatatlan terület!
Leletünk tökéletes, egyetlen figyelemreméltó dolog akadt, a  méhlepény a  mellső falon tapad és az alsó széle eléri a  belső méhszájat, de állítólag ez idővel meg fog változni, mindenesetre ezt figyelemmel kell kísérni. Méretei rendben vannak: a combcsont hossza 27,9 mm, ülőpozicióban elcsípve (fenekétől a  feje búbjáig) 157,1 mm, fejkörfogata 158,7 mm, hastérfogata 128,5 mm. Annyira hihetetlen volt látni a  kivetítő monitoron, hogy ez a hihetetlen mocorgás mind az én pocakomban zajlik.  Az ultrahangot végző doki bácsi szakértelemmel elcsípte azt a  pillanatot, amikor is Hunor "belenéz" az ultrahangba! :)

Megígértem Hunornak és TáltosApunak, ha minden rendben lesz a mai ultrahangon, megérdemel igazán valami jó kis göncöt, annak ellenére, hogy nem kislány!  Sikerült beszereznünk 3 nagyon menő rugdalózót (1.sárga-halványkék aprócsíkos fehér alapon, 2. halványkék kiskutyás, 3.fehér alapon mindenféle kiskutyás). Mikorra ő megérkezik (december 2.) valószínűleg már hidegek lesznek, ezért hosszú ujjúakat választottunk és sok okos és reálisabban látó barátnőm tanácsára nem az újszülött méretet választottuk (56-os), hanem máris 62-essel indítottunk, mert ilyenkor még nem lehet tudni mekkora lesz őfelsége, és sajnos sokan jártak úgy, hogy egyszer vagy egyszer sem tudták ráadni a picire a  ruhákat. Itthon kibontogatva, ezek a  "nagyobbnak" számító méretek is lehetetlenül piciknek tűnnek! ...azért én eldöntöttem beszerzek 1-2 kisebb méretűt is...a  biztonság kedvéért!:) Amióta hazaértünk nem győzőm elővenni, simogatni, majd összehajtogatva eltenni, hogy aztán pár perc múlva újra elővegyem és előről kezdhessem ezt a folyamatot! :) Annyira boldog vagyok!!!


Fiam első veséig hatoló pillantása:

cucka 2007.07.03. 07:00

Izgalom

És akkor holnap a  várva várt nap következik: a 18.heti genetikai ultrahang. Ennek a  vizsgálatnak azért van óriási jelentősége, mert a 16.heti vérvétel eredményével (az AFP vizsgálattal együtt) nyújt pontos képet a  pici genetikai állapotáról, esetleges rendellenességéről. Ezzel a  vizsgálattal szűrhető ki leginkább a  Down kór vagy a nyitott gerinc kockázata. Ugyanakkor ezen az ultrahangon általában már egyértelművé válik a  pici neme. A szülész-nőgyógyász ekkor megméri a magzat hosszát, fejkörfogatát, megnézi, hogy megfelelően helyezkedik-e el méhen belül, megvizsgálja  a köldökzsinór és a  méhlepény épségét , a  magzatvíz mennyiségét.
Hunci mostanság szinte napról napra nő, hossza már eléri a 20 centit, súlya hétvégére már 230-240 gram körüli, de erről is kapunk pontos információt a  holnapi ultrahangon. Ezen a  héten a piciken képződik egy fehér, zsíroskás, síkos máz, amely születésig beborítja kis testüket , ez az anyag megvédi őket a  magzatvízes közegben. A 19. héten a kislányok petefészkében már megtalálható a  mintegy 6 millió pete-kezdemény, amely születéskor kb.1 millióra zsugorodik. Csodálatos dolog, hogy már szinte fogantatásunk pillanatában magunkban hordozzuk azt az egy petesejtet, amiből majdan gyermekünk/gyermekeink születni fognak!
A kisfiúk nemzőszervei is gyakorlatilag ekkorra már teljesen kifejlődnek, tulajdonképpen a várandósság 10.hetétől már termelik is  a tesztoszteront. A mi kisbabánk -HuncÚr- már a 12. heti genetikai ultrahangon széttárta pici lábacskáit és bevillantotta fütyijét! :) -na, ezért a  megjegyzésért bizta hálás lesz a  későbbiekben :) - bár, igazából ilyenkor még annyira picurka és mozgékony, hogy könnyen félre lehet nézni a  nemét, ezért inkább a  18. heti ultrahang a  diagnosztikai jellegű, de anyai szívem, HuncÚrat érez ott belül...

Saját tapasztalatból mondom, hogy a baba élénk mozgása miatt egyre nehezebben tudok elaludni. (Hunci nagyon hamar jelét adta létezésének, gyakorlatilag már a  13. hétben érezni kezdtem rendszertelenül a  mocorgását.)  Olvastam, hogy ez a probléma a harmadik trimeszterben általánossá válik, ezért  mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy pihenésünk hosszú és zavartalan legyen, mert a  harmadik trimeszterben mindez még kivitelezhetetlenebb lesz az egyre jobban növekvő pocak miatt.  Elsősorban  olyan ételeket érdemes fogyasztani, amelyek bőségesen tartalmaznak B-vitamint: ilyenek a vörös húsok és a halak, a tejtermékek és a tojás. Az inkább vegetáriánus kismamák a hüvelyesekből, a teljes kiőrlésű kenyérből, a csonthéjas magvakból, a rizsből, a korpából és burgonyából nyerhetnek B-vitamint. A legjobb azonban ilyenkor nem mellőzni a húst. Segíti az elalvást a kamilla-, a majoranna vagy a citromtea, a meleg tej, illetve a lefekvés előtti könnyű testmozgás. Természetesen az sem árt, ha a nap második részében mellőzük a koffeintartalmú italok és a csokoládé fogyasztását.
Íme egy újabb lopott fotó, egy kedvenc oldalamról, a 19 hétről...remélem, holnap már Hunci képét tehetem föl!
 

cucka 2007.07.02. 16:08

Megszületett...:)

Tehát akkor legyen blog...legyen emlék ennek a 280 napnak, amikor is napról napra gömbölyödöm és minden napnak örülök. HuncÚr előtt sem kell mostantól szégyenkeznem, hogy olyan anyukája van, aki nem is dokumentálja azt a  bizonyos 9 csodaszép hónapot!
Igaz, már a  18.-at hetet is betöltöttük, de ezidáig nem mertük elhinni , hogy velünk is megtörténhet ez a  csoda...
Mivel eléggé kezdő vagyok, nézze el nekem mindenki -főleg Te kicsifiam!- kezdeti bénázásaimat és ezúton szeretnék segedelmet is kérni, máramennyiben idetévedne egy blogfélisten- esetleg egy blogIsten!- az arculat kialakításában és mindenfélékben! Tehát: kommenteket, tanácsokat nagyon szívesen fogadok és előre köszönöm is őket!
Akkor kezdjük talán egy fotóval, még a  15.hétből és egy 3 dimenziós ultrahang felvétellel a 19.hétből. Ígérem, mostantól up-to-date leszek a kismamás fotókkal is! :)

 

süti beállítások módosítása