cucka 2007.08.17. 11:29

Összefoglaló...

Hát itt vagyon az első 4D-s ultrahang HuncÚrról! Nagyon jól viselkedett, teljesen jó baba volt, végig ébren tűrte a  beavatkozást, sőt látszólagosan még élvezte is a valóság-showt : élte a saját kis megszokott mindennapjait. Az ultrahang szerint még mindig napra pontosan fejlődik (azaz van amiben már most nagyobb, mint vele egykorú társai...a súlyában pl.! :) ), a  szülés várható időpontjának december 2. helyett december 1.-et jelölte meg a  csodamasina. A doktornő azt mondta, szerinte is nagy baba lesz, már most a becsült súlya 705 gramm. Nagyon aranyos volt, bár Hunci végig takargatta az arcocskáját, ez volt a  legelőnyösebb fotó, ami készült róla. Bezzeg a fütyijét már nem takargatta ennyire, széttett lábakkal hagyta a  filmezést, és így már fotónk is van róla! Teljesen jól tűrte az attrocitást, az ultrahangozás felénél már szopizta az ujjacskáját és stílusosan keresztbe rakta lábacskáit, mint a  nagyok. Egy apró dologra hívta fel a  doktornő a  figyelmünket, hogy mivel most állt (!) a  kukija a  picinek, elképzelhető, hogy azért nem pisilt, és csak ezért tűnt a  veséje kicsit "tágnak" (újabb para-alap! :) ). Mindenestre kérte, hogy a  legközelebbi ultrahangozás alkalmával említsük ezt meg a  doktornőnknek.
A mindennapokban Hunc -hova lehet ezt még fokozni?!- még aktívabb baba lett, mint volt. Most már órák telnek el a  mocorgásával, reggel rendszeresen Ő ébreszt, este pedig sosem akar még olyankor lefeküdni, amikor én. Már tud olyat is csinálni, hogy teljesen felkúszik a gyomorszájam alá és szerintem ott megfeszítheti magát, nem fájdalmas, csak nagyon viccesen néz ki, ahogy "hullámzik" a  hasam! :) Lábdagadásom már a  műlté, nem tudom, mi lehetett azokban a  napokban, mert most is kánikula van és mégsem dagadok, szerencsére. TáltosApu szerint, elképzelhető, hogy valamit nyomhatott Hunci, mert igazából csak a  bal lábam dagadt be mindkét napon.
Hurrá! Kedden kezdődik a  lakásfelújítás. 2 hétig dolgoznak nálunk aztán 2 hét szünet következik (máshol is van bevállalt munkájuk) aztán újabb 2 hét és elvileg kész a  lakás! Igazából én már ezt az állapotot várom! :)
Jártunk rengeteg babaszobabútor boltban, mert amit elsőre kinéztem, gyakorlatilag rá kellett jönnöm, hogy nem az igazi, mert semmi sem tartja a  babát, azaz a pelenkázónak nincs két oldalt támlája. És élőben nem is tűnt annyira jónak. Elképzelésünk van arról, amit szeretnénk, -pl. a kiságy végéhez legyen csatlakoztatva a  pelenkázó, legyen ágyneműtartó polc a kiságy matraca alatt, és a  pelenkázó alatt is legyenek polcok vagy szekrénykék-  csak nagyon nehéz kiválasztani az igazit. Őszintén szólva, még nem éreztem azt a  "szerelmet" amit  az "igazi"-nál érez az ember lánya.
Aztán meg felsűrűsödtek körülöttünk az események. Nagyon készülünk a  lagzinkra. Merugye tavaly csak az állam előtt lettünk eggyé és még Hunci érkezése előtt megbeszéltük, hogy idén ősszel kelünk Isten színe előtt is egybe. A nagy nap szeptember 8.-án lesz, és igencsak megsokasodtak a  teendőink. Mindenki attól fél, hogy mennyire fogom bírni, de  én ettől csöppet sem parázom, nagyon "mászkálós" kismama vagyok (kivéve ha nem dagad be a  lábam! :) ). Ha pedig nagyon nem bírom szerintem érthető lesz mindenki számára, ha most nem én leszek a táncparkett ördöge! :) Szóval meghívókat osztogatunk és szervezzük a dínomdánomot. :) Amúgy a  lagzin ott lesz Fruzsi is (a nőgyogyóm!), ez azért nagy biztonsági faktor számomra! :)
Az aggódó érdeklődőknek pedig ;) : Jól vagyunk, csak nagyon melegünk van... ezért -is- tűntünk el picit.


süti beállítások módosítása