cucka 2007.08.23. 08:26

Babaruhabörze

Mára csak egy röpke bejelentkezésre maradt időm, de szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt a a Babaruhabörzét. Én nem voltam még soha ilyenen, szerintem nekünk ez lesz az első. :) Viszont érdekelne a véleményetek,ha már jártatok hasonlón, hogy  érdemes-e kilátogani?
Amúgy a burkoló már félig kész a  napsugár szobával és szerinte is gyönyörű a laminált parketta és nagyon harmonikus a kiválasztott színeinkkel. (mer szegénykém ellentmondani egy várandós csillogó szemű asszonykának??? :))))
Ma még kiosztogatunk egy-két megmaradt meghívót, aztán lassan gőzerővel belevetem magam az esküvői előkészületekbe. (holnap reggel fodrászhoz megyek és lehet, hogy kipróbáljuk az esküvős frizurámat,ami nem lesz "nagy durranás" idén, mert kalotaszegi népviseletbe állok az oltár elé és ahhoz valószínűleg valami egyszerűbb hajviselet illik. Gondolkodtam a  fehér ruhán is, de  olyan már volt tavaly, szép habos-babos és különben sem akarom Huncit egy abroncsba kényszeríteni és az oltár előtti eskütétel nagy hassal szűzies fehér ruhában annyira már nem hiteles! :))) ...azért izgulok pöttynyit...
Amúgy Hunc köldöknyomkodós lett...nem esik túl jól akármit is csinál odabent...olyan érzés, mintha valaki belülről kis akarná nyomni a  köldököm... És ilyenkor csak akkor hagyja abba, ha a  bal oldalamra fekszem...tegnap a  Diegoban elég viccesen nézhettem ki a fotelben baloldalra folyva. :)))

cucka 2007.08.22. 17:45

Napsugárszoba

Napsugár lett a  hálószobánk! :) Sikerült  kiválasztanunk a  sárga színnek egy olyan árnyalatát, melyet mégha sokáig is nézünk nem válik szemet bántóvá. Kellemes és meleg szín és nagyon jó hatással  lesz mindenkire (főleg pici Huncira, merugye a  kezdetektől velünk lesz egy szobában). Nyíltságot, örömöt, optimizmust, reményeket jelez ez a  szín. Vágy a  boldogságra, vidámságra, nevetésre, a  korlátoktól mentes szabad viselkedésre, felszabadultság érzésre, intellektuális élményekre. Kiváncsiság, érdeklődés, tudásszomj, szellemi frissesség a jellemzői  a  sárga színnek. És szerintem ezek a  jellemzői egy új élet eljövetelének is ezen a  földön. Reggel jön a burkoló is és estére már birtokba is vehetjük a  hálószobát (hihetetlen milyen villámműködés van itt minálunk...na, ennyit a  jó öreg szkepticizmusomról- ha így haladunk tényleg pöcre vágják a  lakást az ígért egy hónap alatt!)
A sárga színnek gyógyhatásai is lehetnek az emberre: erősíti a  gyomrot (túlzott alkalmazása hányingerhez is vezethet!), jó hatással van a  májműködésre és az idegrendszerre, valamint a  bőrünkre is kedvezően hat. Aztán sikerült kiválasztanunk a függönyöket is, a  sötétítő egy mély narancsos árnyalat lett, és szakítva a csipkés-függönyös hagyományokkal egy ekrü színű organzát választottunk mellé.
A sárga szín szimbolikus jelentése is fontos. Az örök fény, a felség, a hatalom kifejezője, a  közvetítés jelképe emberek és istenek között. A világos árnyalat a hit, a  jóság, az intellektus színe. A narancssárgába hajló sárga a Nap, a melegség szimbóluma, az isteni szeretet, a bölcsesség színe, a zöldessárga árnyalat már egy hidegebb szín, a  halálhoz, az irigységhez, a hitszegéshez társították. A buddhizmusban a  lemondás, a  vágytalanság, az alázatosság, a szerzetesek színe. Kínában a Föld, a  középpont színe, eredetileg császári szín volt, csak az viselhetett sárga ruhát, aki a császári udvarhoz tartozott, később ez módosult: az előkelőség kifejezője lett. (remélem elégedett velem a  kis gyufaáruslány?!...használt a  megöntözés...:))) )
Annyira jó érzés mindezeket válogatni, hogy többször könnybe lábadt a  nap folyamán a  szemem...olyan jó mindezt Huncért tenni...tudom, hogy nemsokára itt lesz velünk...és tényleg azt szeretném, ha mindenből a  legjobbat adhatnám neki...Biztos rengeteg fölösleges dolgot be fogok szerezni, de Ő az első babánk és azt hiszem ezzel mindent el is mondtam! :))) Továbbra is azt gondolom,  nincs jobb érzés  a  világon, mint kisbabát várni! És tényleg áldott  az állapotom,  minden percét élvezem
(még a  pörölő-hormonosakat is! ;) )és nagyon jól érzem magam a  bőrömben...

2 komment

Címkék: színek

Kisebb-nagyobb megszakításokkal nálam is aktívan működnek ezek a  bizonyos "pörölőhormonok" (ahogy kedves Vörösbegy párja hívja őket..és míly találóan?!). TáltosApu bármikor kitörhető vulkánként jellemzett tegnap. Ami tény: bármikor képes vagyok potyogó könnyeket produkálni, melyek hirtelen átcsapnak hasfájdító hahotázásba és fordítva.
Pénteken reggel lementünk egy nagyon kedves baráti párhoz Abasárra, ahol két nagyon szép napot töltöttünk. TáltosApu végre "ősi" hobbijának élhetett (a házigazda borászkodik) úgyhogy, szombat reggel 6-ig sikerült borokat kóstolniuk, valamint visszakóstolniuk...szerintem kellően eredményesen. :))) Ami számomra nagyon jó volt, az az, hogy Verus, aki szintén tavaly decemberben szülte meg tündéri kislányát, nagyon talpraesett és gyakorlatias tanácsokkal látott el. Nagyon jól látja/érzi a gyereknevelés körüli dolgokat és valahogy így szeretném én is csinálni. Hunor kapott egy csomó babaruhát is KicsiBobtól (ő a  baba!) , úgyhogy most már teljes induló stafirungja van, mert újabban folyamatosan kapjuk is a szebbnél-szebb rucikat. :)
Vasárnap koraeste érkeztünk haza, aludtunk egy jó nagyot, aztán hétfőn energiabombaként elkezdtük kipakolni a hálószobánkat. Nekünk így telt augusztus 20.-a. Rengeteg fölösleges dologtól megszabadultam és még a ruhásszekrényemig el se  jutottam! :) Sosem gondoltam volna, hogy Hunci ekkora fészekrakási energiát ad nekem. Minden mozdulatomban benne van már, hogy ezt érte/miatta teszem és nagyon feltöltő ereje van. Estére kivégeztük a  hálószobánkat, melynek romjain Kokó cica rendületlenül ült.
Aztán 9-kor lesétáltunk a  Duna partra (5 percre van a lakásunktól) és megnéztük a tüzijáték idáig is látható részét.
Nagyon furcsa így látni a  lakást. A franciaágyunk bekerült a  nappaliba, éjszaka nem is igazán értettem, merre megyek ki pisilni. :) Nem is aludtam túl jól, és reggel 8 után pár perccel meg is érkeztek a festők, akik azóta is dolgoznak odabent. Péntekre kész lesznek, jó is így, mert akkor megint van egy hétvégénk örömködni a szép új hálószobán! :) És engedélyt kaptam új függönyökre, karnisokra és csillárokra is (hála a  pörölő-hormonoknak, olyan meggyőzően potyogtak a  könnyeim, hogy ez a  gyerek/lakásfelújítás/rendrakás csak számomra fontos...stbstbstb....pedig nincs is igazam, TáltosApu már rég szabadkezet adott mindenben, de néha ezt is felhánytorgatom neki, hogy ez is csak azért van, mert Őt igazán nem is érdekli ez az egész! :) brrr...ilyenkor még én is érzem, mennyire nehéz lehet velem..."az a  baj"...szóval mindig éppen az a  baj, amit TáltosApu csinál...ha hagyja, hogy magam döntsek, akkor érdektelennek nevezem, ha véleméynt alkot és mit-ad-isten ellenkezik valamiben az enyémmel, akkor  neki semmi sem felel meg, csak kötözködik...)
Szóval így éldegélünk mostanság: hálószobánk romokban, de  a lelkem bizakodó! HuncÚr pedig sokat-ébrenlevő, mocorgó, egész-pocakot-rázóan-csukló baba lett! De annyira jó érzés...ezen is el tudom bőgni magam napjában többször is...Este azt játszottuk, hogy a  pocakomra tettem a távirányítót, Hunc pedig ütemesen mozgatta, egyszer majdnem sikerült is lerúgnia vagy leboxolnia.
süti beállítások módosítása