A "nagykönyvek" szerint ezen a  héten Hunci elérheti a 42-44 cm hosszúságot és kb.2 kilogramm súlyt. Azt is írják, hogy a fentmaradó 7 hetünk során kb. a  kétszeresére fog nőni a  baba!!! Tüdeje már beért, zsírszövetei is szépen szaporodnak, úgyhogy már egészen rózsaszínes-bababőre lehet. Az agy fejlődése is a záró szakaszához érkezik, Hunc abszolút jól tájékozódik már méhen belül (hogy mikor találja meg végre a fejével a  célirányt???) , sőt homályosan látja a  körvonalakat is. Bár úgy tűnik, ha most megszületne, már mindene kifejlődött és életképes, még mindig koraszülöttnek minősülne. Gyakoribbakká és erőteljesebbekké válnak mozgásai, ezeket érzem is. (érdekes, Hunc eddig mindig papírforma szerint halad...leszámítva a befordulását...:S) Az éjszakai alvások is egyre nehezebben fognak menni, részint a nagy pocak miatt, részint a  baba éjszakai tivornyái miatt! Hunc is ilyen, mihelyst vízszintesbe kerülök, őrületes szambát lejt, edze vagyok, általában erre már el tudok aludni, de éjszaka rendszeresen arra (is) ébredek, hogy a buli végére kiütött fiatalember teljesen úgy viselkedik, mint a  nagyok, hajnaltájban csuklik! :)))
Állítólag gyakoriak az éjszakai lábgörcsök is. Na, ez kimaradt eddig...bár szerintem, most a  megemelt magnézium adag miatt, nem is fog előjönni! ....vagyis, ebben csak bizakodom! ;) Fontos megemelni a  kalcium bevitelt is (főleg a tejtermékekben, zöld levelű zöldségekben, szójában, búzacsírában, narancsban, aszalt szilvában, mazsolában található). Hurrá! legalább legálisan nassolhatom a  mazsolát! :))) És továbbra is receptre ihatom a napi egy pohárka borocskámat! :)))
Jelen pillanatban napi 1 C vitamint szedek (ez segít a vas felszívódásában), 2X1 Ferro folgamma tablettát, 2X3 MagneB6-ot, reggelente Hipp Natal Aktívot iszom és alkalomadtán (heti 1-2-szer) bekapok egy-egy szem Elevitet. Feladtam abbéli álmaimat, hogy természetes úton pótolni tudom azt a sok vitamint, amit kevenc Hunci-parazitám nap-mint-nap elszív belőlem, úgyhogy maradok a  piruláknál! :)))

cucka 2007.10.21. 07:09

A nudli

Vörösbegy: innen üzenem: a  nudli tehet mindenről! ...jó, oké, talán nem kellett volna 1 óriási púpos tányérral elfogyasztanom jó sok sajttal-tejföllel késő este, talán nem kellett volna addig tömnöm magamba, amíg már azt éreztem, levegő se ki, se  be, talán az utolsó falatokat valóban ott kellett volna hagynom a  tányéron és lefekvés előtt nem kisündörögni a  konyhába és napbúcsúztatóként eltűntetni úgy éjfél magasságában...de nem bírtam abbahagyni, egyszerűen csúszott le a  torkomon...degeszre ettem magam este tejfölös-sajtos nudliból...isteni volt...
Aztán az éjszaka megbosszulta magát a nudli: lidércálmaim voltak, felismerhetetlen szereplőkkel, azt sem tudom, mi történt, hogy kik szerepeltek benne, egy dolog maradt meg: végignéztem magamon álmomban és azt láttam, hogy elkezdett apadni a pocakom, egyszerűen visszahúzódott, percről-percre szemmel láthatóan tűnt el, és tudtam, hogy valami iszonyú baj történhetett...szerettem volna sírni, és ordítani, de  nem jött ki hang a  torkomon...ekkor ébredtem fel, csatakosan-lucskosan...
Soha többet sajtos-tejfölös nudli! :))))

cucka 2007.10.20. 08:51

Minden a régi

Jelentem, újra minden a  régi (jelenti ezt a félig éberen töltött éjszaka, a 2-3 óránkénti pisilési kényszer, az egyéjszaka alatt kiolvasott könyv, de mindez végre pocakkeményedés nélkül!). HuncApu éjszaka ugyan álmában tett 1-2 heroikus kísérletet arra, hogy bizonyítsa mennyire munkálkodnak már benne a kispapa hormonok, többször motyogva- megtapogatva (simogatásnak szánta :) ) félig álmában megkérdezte: még mindig keménykedsz? majd szinte a választ meg sem várva fordult is a  másik oldalára! :))) Reggelre meg is érkezett a  hidegfront, annak rendje és módja szerint. Még nem mertem megnézni az erkélyen lassú és kegyetlen halálra  ítélt növényeimet, de kikiabáltam nekik a meleg hálószobából, hogy délután most már bizisten behozzuk őket! :)))
HuncApu továbbképzésre ment okosodni, én pedig wellness hétvégét tartok: bejelentkeztem fodrászhoz, meg kozmetikushoz egy kis kényeztetésre...mert megérdemlem! :))) Meg azért is, mert rájöttem, lehet, hogy sokáig nem fogok tudni eljutni ilyen földi örömök élvezetére...:S Bár HuncApu erre is aszonta, már mér ne jutnék? majd itthonmarad addig ő a  fiával...azért kissé szkeptikus vagyok ennek kapcsán...főleg az első hetekben, hónapokban.
Hunc teljesen nyugodt, csak apró mozdulatokkal jelezte reggeli ébredését és köszönte a 3 (vagy 4???) szelet reggeli gyanánt elfogyasztott májkrémes szendvicset! :) Hiába, no, felszabadult a  gyomrom, mióta Hunc helyet változtatott! :)))

cucka 2007.10.19. 18:37

No para!

Pihentem, feküdtem, bekaptam még 3 szem magnéziumot, de  továbbra sem változott a helyzet...Fruzsival újra részletesebben megbeszélve tüneteimet, rájöttünk, hogy szülés ugyan ebből nem lesz, viszont nagy valószínűséggel Hunc elindult a  befordulás útján! :))) És ebben az előrehaladott terhességi időszakban, a  baba méretei miatt is, már így reagál a  méhem az intenzív mocorgására! És valóban ez lehet, mert tapinthatóan kimozdult a feje közvetlenül a rekeszizmom alól (könnyített légzés...hurrá!!!) :))) Nem utolsó sorban pedig hidegfront van, és erre Hunc amúgy is érzékenyen szokott reagálni!
Kiegészítésként Fruzsi "felírt" méhizomlazításként 1 pohárka tokaji aszút, ami ugyancsak jót tett és valóban ellazultam tőle...már jól vagyok, de azért visszább veszem a tempót, ha már így figyelmeztet csöppfiam! :))) Jövő héten pedig, ha addig nem történik semmi, Fruzsi mégiscsak ránknézne.
Úgyhogy tényleg no para! :)))

cucka 2007.10.19. 12:18

Álmatlan éjszaka

Nem tudom, mi van velem, de a  szokásosnál is csapnivalóbban alszom...azaz, mostanság, már egyáltalán nem bírok aludni...Ma éjszaka, sikerült hajnali fél 5-ig ébren lennem és olvasnom (máskor pár sor olvasás után kiesik a  kezemből a  könyv :S). TáltosApu nyugodtan szuszmákolt mellettem, én meg azon paráztam, mér kemény a  hasam órák óta? És mért nem segített az esti kádfürdőzés, ami máskor mindig? Aztán mély és komatózus álomba zuhantam, alig pár perce ébredtem, ugyanarra a  keményedésre a  hasamban...:S Fájdalmaim abszolút nincsenek, csak feszítés és nagyon erős keményedés  (bárcsak akkor lett volna ilyen feszes fokhagymareszelő pocim, amikor még "lapos"-nak tituláltam! :DDD ) Először higgadtan bevettem pár szem magnéziumot (éjjel is meg most reggel is) , de aztán kétségbeestem, hogy ez tuti nem normális állapot (merugye nem vagyok én teljesen hüle: ezek a  görcsök jelenthetik a méhszáj lassú, de  biztos kinyílását is, ami ugyebár koraszülést is eredményezhet :S... és jó egészségügyishez mérten, mikor kapja el az ember lányát az ilyesmi? természetesen pénteken egy hosszú hétvége előtt :))) ), hogy órák óta kőkemény a  pocakom, mindez úgy, hogy most kivételesen tényleg semmit nem csináltam, ami megerőltető lehetne, nem vagyok náthás sem és délután még pihentem is ágyban, olvasva, mert nem nagyon volt erőm/kedvem semmihez se. :S
Sikerült elérnem a Fruzsit, tuti már képzelődöm, de azt hallottam a hangján (?! :S), mintha nem akarna megijeszteni, de megemelte a  magnézium adagomat, sok folyadék bevitelt ajánlott és ágyban maradást. És referáló telefonhívást kora délután, pocakkemémyedés-változás-ügyben. Mintegy mellékesen megkérdezte érzékelek-e magzati mozgást? (Istenem, milyen hivatalos! :S) . Addig nem érzékeltem, viszont Hunc most ficánkol örömében! :)

Megyek, ágyban párnák közt pihenni...:S ...Később, ha már nem feszültködik Hunci,  jelentkezem! :)))

cucka 2007.10.17. 11:06

Álmok...

A kifacsart álmok aranyfokozatát szerintem minden gond nélkül megnyerném...kell hozzá "enyhítő" körülményként:
1. egy szétvert fürdőszoba (éjjel fél 12-kor ment el a Mester mondhatni dolgavégezetlen, mert a kagyló fölötti csapot végül nem sikerült üzembe helyeznie, olyan fali szekrényt vettünk, ami nempontosan ide illett volna, ezért különböző ketyervények és rásegítések hiányoznak ahhoz, hogy működhessen... így hát a  fürdszobánk ismételten dobozban található...talán, majd ma )
2. ezen okból kifolyólag a  WC helyiség is csatatér lett (álfal kiemelve a vízcsapok ki- és bekapcsolása végett)
3. olvass este pihentetőleg pár elcseszett orvosi műhibás történetet, -legfőképp szüléseset!-, szülés előtt pár héttel mondhatni kész felüdülés (erre HuncApu már határozottan közölte, hogy "te tényleg hülye vagy!"...szerintem ilyet még sose mondott nekem...:( ...szörcsögőssé is vált a hangom azonnal...)
4. próbálj meg jó mélyen elaludni (mert úgysem fog menni a  2-3 óránkénti erős pisilési vágyaktól)
5. ha HuncApu elindul dolgozni, próbálj meg visszaaludni jó szorosan körbezárva a  macsekoktól, akik dorombolásukkal álomba ringatnak (persze rajtad fekszenek és ebből adódóan álmodhatsz pl.olyanokat, mikor megfordulnál, hogy valaki le akarja tépni a  blúzodat! :))) )
6. álmaidból ébresszen a kaputelefon erőszakos csörgése és a telefon ezen egyidejű csörgése -természetesen rejtett számról, hogy ne is tudd visszahívni ;) - (garantáltan azt sem fogod tudni, hogy hol vagy és mit akarsz egyáltalán ezen a  Föld nevű bolygón?! ...márha még ott vagy egyáltalán...)
Egy cigi- és italbűzös bácsi meghozta a cumisüveg sterilizátort, előbb morgott, hogy fel kell hoznia a harmadik emeletre, aztán már nem annyira, én pedig utólag vettem észre azért derült a  kedve, mert majdnem 1000 ft-os jattot sikerült adnom neki....baszics...:S
Estére vacsivendéget vár HuncApu, sebészbarátot, italozós estére, én pedig álomfeleségként vörösboros marhapörit ígértem saját készítésű galuskával...könnyelmű vagyok kipihenten...asszem...

cucka 2007.10.16. 15:15

Barátság


"Minden barátság azzal a  homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Méginkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás, csak viszontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a  távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a  találkozásuk előtt."
(Hamvas Béla: Barátság)



November elejére várható Micka barátosném pár napos látogatása és ennek már most nagyon örülök! :))) Alig várom, hogy addigra hihetetlen méreteket öltött pocakommal sétáljunk és úgy viselkedjünk újra, mint valamikor régen, tizenévesen... idétlenül és nevetgélve bűnbeessünk egy süti-erejére...vagy csak egyszerűen vihorásszunk magunk alkotta lehetetlen helyzeteken... vannak emberek az életünkben, akikkel mégha többszáz kilométerre is élünk egymástól, mégha hónapokig nem is tudunk találkozni, ha viszontlátjuk egymást, minden ott folytatódik, ahol abbahagytuk a  beszélgetés fonalát...olyanok Ők, akik előtt nem félünk elmondani a  pőre valóságot, akikkel nincsenek nem-kimondott mondatok..még akkor se, ha úgy éreznénk megbántanánk őket...mert Velük valahogy nem tudjuk megbántani egymást...annál mélyebb és másmilyenebb ez a  kapcsolat... az a jó, ha akadnak ilyen kapcsolataink...

1 komment

Címkék: érzések

Reggel óta konyhatündéreskedem kisebb-nagyobb megszakításokkal (természetesen először elolvastam mi történt tegnap óta sorstársaimmal, jövendőbeli sorstárstaimmal és az előttem járó kismamákkal ;) ). HuncApu neont vásárol a  konyhába és úgy ítélte meg, ehhez nincs szüksége rám, így itthon maradtam finomat főzni neki hálából meg házastársi kötelezettségből! :) (meg azért, mert tegnap maradék spenótot vacsorázott és végül belefeledkeztem egy könyvbe -hihetetlen, hogy zabálom mostanság a  könyveket! - és elmaradt a  vasalás is :D, viszont bevásárlás és séta volt :))) ) . Na, de majd ma! :)))

cucka 2007.10.15. 16:57

Címszavakban

Reggeli ébredés jókedvvel, új nap-új élet, félre bú és terhességi bőgő-hormonok! ...aztán vidám reggeli, apjukkal azonnali indulás: ma csaptelep, WC ülőke, virágállvány és  pelenkázó fölötti polc vadászatra! Kilépve a  kapun megcsapott a visszafordíthatatlanul betört ősz illat- és színvilága! És: máris lett okom brühühüzni, hiszen ez olyan-de-olyan-széééép és most már tuti Hunor érkezésére még a  hó is összejön és ez annyira-de-annyira-csodálaaaatooos! :S
Természetesen már megint a  növényeim szívnak: nem találtunk semmilyen elfogadható (árban, méretekben és odaillőségben! ) darabot, ezért mihelyst hazaértem kimentem hozzájuk az erkélyre és kértem néminemű türelmet tőlük, adjanak még pár napot és ne fagyjanak meg, egyúttal azt is megemlítettem nekik, most azért nem kapnak nagyon vizet (!), mert félek, hogy ha nagyon hideg éjszaka lesz, odafagy a  tálkájukba! :S Egyelőre, türelmesnek bizonyúlnak! :))) Bár, ha nagyon fagypont környéki lenne az idő, bejöhetnek a  gyerekszobába a  polcokra! :))) ...ilyenkor elbizonytalanodom, hogy valóban megértem-e már az anyaszerepre?!:S
Kicsit pakolgattam a  rumlit a  lakásban (ha "A" szobából megszüntetjük a dobozokat úgy,hogy átvisszük "B" és "C" szobákba és ott szétpakoljuk egészen olyan, mintha alakulnánk! :))) ), elindítgattam pár mosást, mert egyre nehezebben száradnak a  ruháink, most lemegyek vacsi után nézni (és csapok egy kört a Duna parton szigorúan terápiás célokkal ;))) ), aztán vasalnom kellene, mert kupacban áll a vasalnivaló (pedig mosás után alaposan kirázom, hogy minimálisakat kelljen vasalnom ;))) ), a mosnivaló meg a mosogatnivaló! :S Ezekben a  "nehéz" napokban sikerül elsiklanom az ilyen pórias dolgok felett, mint takarítás meg rendrakás...vagynak sokkalta "fontosabb" lelkidolgok is! :)))
Az egyik új-vételű bálnaruhában (=hálóing) aludtam ma éjjel és be kell vallanom nőiesen: nagyon kényelmes! És ma reggel óta rajtam van a pocipántom és egyáltalán nem fáj a hátam! :)))

1 komment

Címkék: egyéb

süti beállítások módosítása