cucka 2008.03.01. 23:10

Zsömlék

Huncorgó ma angyali kisded volt, úgy látszik, csak tegnap zavarták meg a frontok, mára könnyebbé vált a  világ, pedig nézegetve a híreket, elborzadtam, milyen károkat okoztak az orkánerejű szélviharok ma. Szerencsére, minket elkerült, csak dél körül volt egy pár perces szeles vihar, majd amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ment.

Ma olyan kis családi életet éltünk, hármasban főzőcskéztünk a  konyhában, Huncbaba nem győzte kapkodni a fejecskéjét a pihenőszékében az asztalon, miközben én dagasztottam a  Csillustól kiszemelt zsömlereceptet (amin természetesen én is variáltam egy kicsit), HuncApu zöldségeket pucolt a húsleveshez, aztán én pucoltam meg a  krumplit meg a tojást a rakottkrumplihoz, HuncApu meg összeállította, mert ha ő csinálja, akkor mindig olyan szaftos! ;) Bele is fáradt ebbe a  nagy nyüzsgésbe Hunor legény, kidőlt ismét a  sorból, úgy látszik, rendszeressé válik az elalvása a pihenőszékben.

Kíváncsian vártam a zsömléket, mert valahogy nem úgy növekedtek, ahogy én szerettem volna... aztán elkészültek. Az illata és a színe megfelelőnek bizonyult, az ízére nagyon kíváncsi voltam, de ismét nem csalódtam: szerintem jobb lett, mint a kenyerem! (a tojásos-tejes lekenés hagy maga után némi kivánnivalót még ;))



Attól félek, hogy már kialakult a "függőség"... vagy ez még mindig csak a kezdeti lelkesedés lenne?!

A náthám más stádiumba jutott: már nincs hőemelkedésem, viszont továbbra is maradt a torokfájás, a napi 25 tüsszentés 
és a végtelenbenyúló orrcsöpögésem... (természetesen mindig etetéskor vagy altatáskor kell a legjobban tüsszentenem, ilyenkor Hunc összerezzen és kipattannak a szemei)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr100361314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.03.01. 23:15:14

Milyen idilli családias szombat :) irigykedem, ahogy olvaslak, pedig mi is idilliek voltunk ma :DDDDD Heléna nagyokat visongatott és nem győztük imádni :) főzés kimaradt....
Na, de nem is ezért írok Neked, hanem: Ezeket is magad dagasztottad??? Istenien néznek ki! Azt hiszem én is kipróbálom. Nehéz a dagasztás? Én nagyon félek.... lehet gyávaságomban beszerzek egy gépet....

Jobbulást! Örülök, hogy már nincs hőemelkedésed.

cucka 2008.03.01. 23:18:41

Hallgattam Mazsolára és a dolgok összekeverése után átpasszoltam a dagasztás részt HuncApunak, arra hivatkozva, hogy lefektetem Hunort! :-P Szerintem azért lett jobb, mint az előző, valahogy a pasik keze ezt jobban bírja, mint a mi kis törékeny nőci-kezünk! ;) Próbáld ki, Ingridem, nem bánod meg! :)

Bea 2008.03.02. 08:57:46

Ügyi vagy! Jobbulást!

Ingrid 2008.03.02. 10:32:15

Ma vagy három hónapos kicsi Hunci :))))) Boldog hófordulót :)

Lyndy 2008.03.02. 10:46:35

Nagyon ügyes vagy, nagyon jól néznek ki. Lassan nyithatsz egy pékséget. :-)))))))
És kicsi Hunor 3 hónapos lettél. Gratula és sok puszi neked.

Kata763 2008.03.02. 10:55:39

Drága Cuckám! Gyógyuljál meg minél hamarabb, jobbulást Neked!!!
Gratulálok a zsömlékhez is, olyan gusztusosan néznek ki!:)
Ingridhez csatlakozva, én is boldog hófordulót kívánok Huncinak!!! Kis drága Manó! :))

(Egyébként, mi biztos hogy ilyen közel lakunk egymáshoz?:D:D Merthogy itt elég nagy vihar volt, még egy kis jég is esett.) Puszillak!:)

Ingrid 2008.03.02. 11:38:04

Na, ott kel már a gyúródeszkán.... csak Bogyóapu nincs itt, hogy bevethessem a csodafegyvert ;) :((
Na, majd megoldom magam...
Hálás vagyok Neked és Csillusnak! Ha fincsi lesz, akkor meg méginkább hálás leszek ;)

Mazsola01 2008.03.02. 12:14:56

Na látod, hogy így csak gyorsabban/jobban mentek a dolgok :))
A zsömlékről nem is tudom mi jut az eszembe, valami édes süti...talán a briósra, legalábbis a színét nézve :))
Egyébként nézve a képet az illata az orromban van, így megkerestem a receptet, és lementettem, már várom, hogy ilyeneket tudjak csinálni :))
Gyorsan gyógyulj meg, legalább a láz/hőemelkedés elmúlt, ezek után a többi is szép lassan csak elmúlik!

Pocakos Macska 2008.03.02. 16:21:51

Cucka de ügyes vagy :))) Bár HuncAput is dícséret illeti és persze Hunc segítsége nélkül sem ment volna a dolog :))) Örülök, hogy a vihar elkerült! Jobbulást!!! Gratulalunk a 3 hónapos Hunor úrfinak :) hihetetlen, hogy telik az idő!!!!

cucka 2008.03.02. 16:32:05

Én nem tudom, Kata, idebent nem érzekeltem akkorának a tegnapi vihart! ;)
Mazsola, köszi a tippet a dagasztáshoz, már szabadalmaztattam is! ;) Mondjuk ettől a tojásos-tejes megkenéstől valóban nem lesz olyan zsömlés a külseje! :DDD
Ingridem, kiváncsian várom az eredményt! :)
Mindenkinek köszönjük szépen a Hófordulós köszöntéseket! PM, Norkának ezúton is Boldog Hófordulót kívánunk Hunc általi nyálas puszival megspékelve! ;)

Ingrid 2008.03.02. 20:46:51

Isteni lett :)))))
Csak jellemzően sótlan, mint minden, amit én készítek. Legközelebb a sóval bátrabban bánok.

cucka 2008.03.02. 21:32:09

Nagyon örülök, hogy jól sikerült! :) Ügyes vagy, Ingridem! :) Meglátod, egyre tökéletesebbek lesznek! :) (a sótlanságot lehet korrigálni ;) )
Puszik!
süti beállítások módosítása