cucka 2008.06.23. 15:23

Kánikula a köbön

Forró nyári hónapok szülötte vagyok, minden évben alig várom (bár most már inkább múlt időben kellene írnom) ezeket a hónapokat, amikor is aligruhácskákban koktélt szürcsölgetve lubickolhatok a tomboló nyárban. Tavaly viszont valami megpattant bennem, ezidőtájt már pocakos voltam és az egyre nagyobb kánikulai melegeket nagyon nehezen viseltem. Várandósságom útóhatásaként megmaradt ez a fajta fóbiám, tudom, hogy lesz még melegebb nyár is, de már most alig élünk. Lakásban lenni nem jó (jelen pillanatban 29,5 fok van a szobában), az utcán lenni nem jó (éget a nap, szélcsend van és a babakocsit tolva pillanatok alatt ragaccsá változom, nem beszélve izzadós kisfiam hasonló ragacsosságáról). Leginkább úszóhártyákat növesztenék és egy tóban üldögélve várnám, hogy elmúljon ez a forróság.

Hétvégén sikerült apránként kimenekülnünk a betonrengetegből, szombaton shoppingolósas svéd áruházasas (ott legalább volt klíma), Csillagbabás-Baybees-ismerkedés volt. Valószínűleg türelmetlenségemnek és fáradtságomnak is köszönhető, de elég negatív intróval indult a nap.

Vasárnap délelőtt "Irány, Horány!" felkiálltással meglátogattuk egy kedves volt kolléganőnket, aki szintén babát vár. A hűs, lombos fák alatt Huncos igazán jól érezte magát, Boci kutyával örök barátásgot kötött: Hunc vakargatta, Boci cserébe nyalogatta Hunc talpát:

Dajcslandos barátosnémmal Duna partoztunk, finom sült hekkek társaságában, melyet szívesen dokumentálnék fotókkal is, de olyan egyértelmű tiltást kaptam, melyet, ha megszegnék, akár barátságunkat kockáztatnám... :)))) (nem a legelőnyösebb arccal szerepelünk a fotókon, legyen ennyi elég).

Mára pedig időpontunk volt a Szemklinikán. Hunor eszméletlenül jól viselte a maceratúrát, a doktoronénink nagyon alaposan megvizsgálta, majd megfestette a szemét (ugyan nem értem, mért nem lehet ehhez szemcseppet használni, mért kell egy indikátor papírszerűséget beleerőszakolni egy csecsemő szemébe ?!), 2-szer 5 perc elteltével leellenőrizték, hogy járható-e a könnycsatorna (egy vattapálca segítségével belenyúltak az orrába), és mivel bizonyítottan ismét eltömődött, jött az átfecskendezés. Idáig én tartottam fogtam le, de innen átvette egy fiatal, kedves doktornő, aki Huncosnak nagyon tetszett, azt se bánta, ha közben csöndesen elhagytam a süllyedő hajót... Sajna, mindent hallottunk a folyósón, az egészbe a legbosszantóbb az emberi kiváncsiság volt: a tömött folyóson sokan az arcombabámulva figyelték miként reagálok a kisded üvöltésére... (nem, nem téptem fel az ajtót és nem rohantam be őrjöngve kimenekíteni a fiamat!). Az átfecskendezés talán most sikeres volt, ugyan tovább kell csöpögtetünk ismét antibiotikumos szemcseppel, viszont szemmel látható a javulás! (hiszek az írott szó erejében: ez volt az utolsó ilyenirányú beavatkozása Hunornak! ) 

A leglúdbőrösítőbb egy beteg gyerek látványa, és tulajdonképpen most Hunor nem is volt beteg, csak fenemód kiszolgáltatott és védtelen... már előre rettegek, az első megfázástól, bármitől...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr11535332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nani · http://nanye.blog.hu 2008.06.23. 15:57:33

Lehet, hogy nálam is ez lesz? Mert már most megvisel a kánikula. Bár a mi házunk tartja még a max. 25 fokot. Őszintén remélem, hogy ez volt Huncoska utolsó átmosása, mert nem jó belegondolni sem, ahogy sírt szegényke, mire Écsannya muszály volt tűrni, mondván az Ő érdeke...
Remélem gyorsan elfelejtette a Kis Drága!

rkriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.06.23. 16:04:41

Sziasztok, milyen melege van szegény Apának is...
Remélem azért kibirjátok ezt a nagy meleget, amint kicsit elviselhetőbb..egy találka.....?
Arra gondoltam, szervezhetnénk még blog társakat..bár nekem fogalmam sincs ki honnan ir, ebben BARÁTNŐM INGRID...sokkal jobb..
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

bingii 2008.06.23. 16:17:25

Hunor egy kis hős! Remélem tényleg ez volt az uccsó hercehurca! Vagyi tuti ez volt utolsó!!!;)))

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.06.23. 16:44:55

Sziasztok
Sajnos csak ritkán tudok jönni, Pankuc beteg, de sajnálattal olvastam, hogy még mindig terítéken van a könnycsatornás probléma. Számunkra végül Gyöngyösön sikerült olyan orvost találni, aki egyetlen átmosással meggyógyította Pankuc szemét! (Előtte 5 átmosás volt Db-ben) és szerinte a titok az orrcsepp használatában van, egy hétig cseppentettünk és szebb a szeme, mint "újkorában" Ha továbbra sem sikerül (DE SIKERÜL!!!) az átmosás, szívesen megadom a dr. elérhetőségét!
Puszi a kis Huncnak!!

Eriberi 2008.06.23. 18:26:02

Jajj... Eddig is együtt éreztem, mikor ilyeneket írtál (Huncos szeméről), de most mégjobban... Mi "csak" egy oltáson vagyunk ma túl, úgyhogy tudom mit éreztél a folyosón... :( Ez már biztos az utolsó volt!! Drukk emiatt! ;)
Puszi!!

Lyndy 2008.06.23. 19:46:06

nagyon ügyi vagy Hunor. kész vitéz, hogy ilyen bátorsággal kibírtad a megpróbáltatást. remélem mielőbb jobb lesz.
A hőség meg már katasztrófa.

Pocakos Macska 2008.06.23. 22:20:59

Tuti ez lesz az utolsó átmosás!!!!!! Ne is mondd, a kiszolgáltatotság is szörnyű, meg a többi szülő méregetése (...) Hősök vagytok, Huncnak pedig vígaszpuszit küldünk Norkával!
Azért örülök, hogy jó dolgok is történtek Veletek :)

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2008.06.23. 22:44:09

Szegény Huncorgóm, tényleg egy kis hős! Reméljük, ez a mumus most már végleg távozik! Puszi a kis buksijára!

Baybee 2008.06.23. 23:33:51

ez volt az utolsó ilyenirányú beavatkozása Hunornak!
ez volt az utolsó ilyenirányú beavatkozása Hunornak!
ez volt az utolsó ilyenirányú beavatkozása Hunornak!
ez volt az utolsó ilyenirányú beavatkozása Hunornak!
ez volt az utolsó ilyenirányú beavatkozása Hunornak!
ez volt az utolsó ilyenirányú beavatkozása Hunornak!
ez volt az utolsó ilyenirányú beavatkozása Hunornak!
ez volt az utolsó ilyenirányú beavatkozása Hunornak!
:O) :O) :O)

Csöppke · http://www.csoppkeblog.hu 2008.06.24. 07:06:53

Hunor egy kis hős!
Én biztosan ez volt az utolsó átmosás!;)

Szép napot,
Csillus

Bea · http://www.pappb12.freeblog.hu 2008.06.24. 08:44:24

hősök vagytok mind a ketten, és nagyon szorítok én is, hgoy tényleg ez legyen az utolsó!!!!! A meleget mi is rosszul bírjuk, bár nálunk még csak 28.5 fok van. Langyos vizes pancsizást javaslok mindkettőtöknek, nekünk az bevállt, csak hát nem lehet egész nap a vízben ülni:) Sajnos. De du. mi is az Árkádba menekültünk, és Máté nagyon élvezte a hűs levegőt:)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.06.24. 10:12:21

Hunci szuper gyermek, nagyon ügyesen viselkedett és csatlakoznék én is Baybee-hez, nem lesz több ilyen :)
Ha pedig hűsölni szeretnétek, irány Büngyi ;) Van neki kertje, klímája és csak úgy tombol itt a jókedv és hangulat az udvaron :)

cucka 2008.06.24. 11:21:59

Büngyi néni, élünk ám a lehetőséggel! :))) Kriszta, magácska is csatlakozhatna a szűk 38-asával! ;)
Mindenkinek köszönjük a sok ránkgondolást és a sok pozitív sugarakat! :)
süti beállítások módosítása