Bírom én a kritikát, csak nem szeretem! vagy szeretem én a kritkát, csak nem bírom?!

Történt vala, hogy egy kedves, magát rendszeres olvasómnak tituláló, nem létező elérhetőséggel rendelkező, virtuális homályba burkolózó egyén, immáron valóban rendszeres, aprócska üzenetekkel bombáz. (csak én érzem ezt kissé ambivalensnek?). Igyekeztem ezeddig nem tulajdonítani nagyobb jelentőséget, amúgy is jelentéktelen személyének, de hát ha már ennyire szerepelni akar, mint hajdanán egy méltó elődje, gondoltam hozzáfűzök pár sort, hiszen a nemlétezőére csak nem írhatok, ugyibár, így meg kezd eléggé egyoldalúvá és unalmassá válni a társalgásunk.

Alap- és egyben sokadszor visszatérő lovaglása a nyáltól fröcsögő babablogok kritikája, melybe szerinte az enyém is tartozik, és melyet ő alapjáraton úúúútál és elutasít.
Első napirendi pont: valaki puskát tart a fejéhez reggelente, és így kötelezi ezen blogok olvasására?
Vélemény-nyílvánításra bárkinek joga van, a "komment" felíratú ikon mindenki számára megengedi a hozzászólás lehetőségét. Paranoid zúgolvasóm azzal magyarázza bennfentes levelezésünket, hogy a sok "elvakult barom" (őt idéztem egy röpke szólánc erejéig) nekiesne és nem akar ingyenreklámot nekem (?!)...

Következő lovagló-témája: a gyerekem személyiségi jogait sértő és megalázó viselkedési formám, hiszen minden intimitását kiadom és ha szerelmetes dedem felnő, tuti gyűlölni fog érte, sőt ezt szerinte meg is érdemlem, azaz minimum ezt, mert be is perelhetne akár...
Második napirendi pont: a ded hús a húsomból, vér a véremből, szintúgy az apjáéból. Ugyan még nincs teljesen előttem egész jelleme, de olybá tűnik, alapjaiban társaságkedvelő, nyílt, mondhatni extrovertált személyiség jegyekkel rendelkező csöpplény, akinek önálló véleménye van és bimbódzó akarata napról napra egyre jobban előtérbe kerül. Annyira nem félek vádló szavaitól. Ha pediglen, leírt gondolataimat valaha is elolvassa és nehezményezi egyetlen sorát is, megteheti, mert igyekszem úgy nevelni, hogy őszinte véleményét, ne egy jólirányzott jobbegyenessel honoráljam.  Másrészről: az meg már ott és akkor hadd legyen az én gondom, hiszen minden leírott szó az én felelősségem. (és vállalom ezen kívül még azt is, hogy fizetem a pszichológusát is, ha a blog miatt odáig fajulna a helyzet, önként és dalolva) 

Hosszasan nem szeretném ragozni a dolgokat, kedves igazságosztó! Ha trágárságodat levetkőzve, emberibb köpenybe bújtatnád gyűlölködéseidet a blogon is szívesen olvasnám őket, mert csattanós gondolatmeneteidből kitűnik, jól bánsz a szavakkal. És nem utolsó sorban, legalább te megmutathatnád, hogy nem vagy egy "elvakultan bólogató barom". 

24 komment

Címkék: blog

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr18692366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.10.03. 08:36:54

inkább legyek "bólogató majom", mint egy pszichopata okostojás...
Hunor jobban van már?
gratulálok a 10. hónaphoz! mindjárt Advent :))))

cucka 2008.10.03. 08:40:55

:))) Hunor mától gyógyulttá nyílvánítódott, hogy szép magyarosan fogalmazzak! :) Hatottak a pozitív enerdzsik! :)
Ne is mond... bennem nagyon bevésődött Advent, akárcsak a Tőled kapott versek! :) (tuti karácsonyi rítus marad gyertyagyújtáskor...)

Bea · http://www.pappb12.freblog.hu 2008.10.03. 09:09:43

Egyetértek veled, és Vörösbeggyel is:) Akinek nem tetszik, ne olvasson babablogot.

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.10.03. 10:06:05

Borzasztó milyen emberek vannak... Bárcsak ennyire ráérnénk mi is... :D

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.10.03. 10:49:51

:DD Boglárka :DD

aki azzal ostorozza magát, hogy minket olvas, meg is érdemli, nemde?! :DD

Pocakos Macska 2008.10.03. 11:55:05

Elképesztő, hogy valaki ezek szerint perverzióból olvas :) Ilyenkor de örülök, hogy bezártam... Tudod véleményem szerint vagy féltékeny, vagy tényleg beteg.
Én magamból kiindulva nagyon örültem volna, ha némi emlékfoszlánya megmaradt volna Anyunak engem érdeklő dolgokról - vezetett volna valami naplót. Oh, mi elvakult barmok :) Uff...

Mazsola01 2008.10.03. 13:20:40

FÚ Cucka, hogy ilyen emberek megtalálnak, és ostoroznak, persze önmagukat véletlenül sem felvállalva, és még ebben örömüket is lelik!? Milyen Világban élünk, vagy milyen emberek élnek ebben a Világban? :O
Te jó Anya vagy - nem kell foglalkozni az unatkozó hülyékkel-, és Hunc hálás lesz eme blog miatt, én tudom ;)
Örülök, hogy jól van Manci!

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.10.03. 13:33:02

ÓÓÓ hát ismerős ez a barom szindróma, Én is szoktam vele találkozni a blogomon! Hiába unatkoznak az emberek, hogy ennyire ráérnek mást kritizálni! Csókoltatom a Te barmodat, biztos igazán okos, művelt ember lehet!

Csillagbaba · http://csillagcsalad.freeblog.hu 2008.10.03. 17:22:49

Drága Cuckám! Bár nem érzem bólogató baromnak őszintén IMÁDOM a STÍLUSOD!!!!!! Egyszerűen NAGY VAGY!!!!! Ölellek! :-)

Bingi 2008.10.03. 21:50:51

Nem értem, hogy miről ír ez a vki...EGyik kedvenc olvasmányom vagy és szerintem még sokaknak...
Hunc pedig hálás lesz, hogy ilyen részletesen meg van örökítve bimbódzó élete!:)

Szösszenet · http://www.haromszosszenet.blogspot.com 2008.10.03. 22:19:29

Imádom a stílusod .. én olyan jót nevettem :D
Ilyen ráérős megkeseredett olvasóm nekem is volt .. megoldás a meghívó :)
De te olyan mókásan fogod fel, hogy irigyléreméltó :D
Hunc is nagyon jól fog szórakozni ezeken a sorokon a maga idejében :)

lilibogar · http://www.babaszoba.hu/services/blog/bogar 2008.10.04. 00:40:28

Nekünk is volt titkos rajongónk, ha jól érzékeltem több is egyszerre. Annyira jó volt, mikor már a barátaimat is elkezdte pocskondiázni... igazán meleg érzés öntötte el a szívemet, csak az volt a baj, hogy sértett vagdalózás mögött semmi logikát nem találtam.
Azt például nem értem nálatok sem, ha ennyire rettenetes a naplótok számára, miért olvassa???
Ha nekem nem tetszik egy könyv összecsukom és félreteszem örökre, vagy legalábbis addig, míg meg nem értem rá.
Könnyen mondhatnám, hogy ne foglalkozz vele, nem lehet, de ha tudná, hogy meg lehet találni, könnyebben,mint hinné... ;) lehet nem lenne ennyire bátor ;)
Puszi

Bíborlili · http://biborszel.blog.nlcafe.hu/ 2008.10.04. 08:15:38

Cuckám!

A mazochizmus magas formáját követi hódolótok, látom ahogy reggelente olvas benneteket, miközben üvölt!:)
Azt gondolom, hogy minden ember más, ő is, nagyon jól kezeled és hidd el, egy savanyú meggytől még nem nem lesz savanyú a meggyes pite. Szóval szeretünk, Huncot is, nagyon, meg csöpögök is, evvan:)

Baybee 2008.10.04. 11:47:46

Ilyen barmok mindig vannak. Ezzel nem kell foglalkozni. Persze bosszantó, meg unalmas ez.
Ezzel akarják felhívni magukra a figyelmet. Gerinctelenek, mert nem vállalják fel a véleményüket, csak a nagy éterbe puffognak. Szánalmas... Leginkább irigység lehet szerintem az oka. Lehet Neki is van blogja, csak "senki" sem olvassa. És ezt ő maga is tudja, ezért nem meri felvállalni az "önreklámot", hogy ide írja. Na meg fél a kritikától. Hogy ugyenezt a fikázást kapja vissza. Ötlettelen... Egysíkú, érdektelen blog. Van egy jócsomó ilyen a neten.

Negatív kritikák meg... kell... de csak akkor, ha az őszinte vélemény, és nem üres vagdalódzás. Egy (nyílt) blogot sokan olvasnak. Bár ehhez alapjában véve szerintem 2 dolog kell. Egyrész, hogy igényes legyen külsőre is (ez nem csak az én perverzitásom) és tartalomra is (=egyéni, kreatív, és nem tele lopott ötletekkel, gondolatokkal). Másrészt az őszinteség.
De még így sem lehet mindenkinek a kedvébe járni. Nem lehet mindenkinek megfelelni. De ha ez a cél, akkor már rég megette a fene, mert akkor képmutatásba megy át a blog. Erre megint semmi szükség, szerintem.

Úgyhogy drága Barátném, addig csinálja jól az ember a dolgát, amíg kap ilyen bosszantó leveleket. És csak arra gondolj, hogy amíg Te egy laza mozdulattal olvasatlanul törlöd ezeket, addig annak a szerencsétlen baromnak micsoda erőfeszítés egy ilyen levelet megszülni. Hiszen egy csepp kreativitás nem szorult belé, különben csúcsblogger lenne, és nem érdekelné, hogy más miről ír.

Panka 2008.10.04. 19:31:59

Igen, én is az előtt állok értetlenül, hogy akkor miért olvas? Az ízlés nem vita kérdése, elfogadom, hogy X.-nek tetszik egy blog stílusa, Y.-nak meg a hideg futkos tőle a hátán, de hát mindenkinek szabad választása, hogy mit olvas el! :-O olyan blogra, ami nekem nem tetszik, egynél többször garantáltan nem látogatok el...
Valóban nem lehet mindenkinek megfelelni, úgyhogy csak pergesd le magadról az ilyesfajta hozzászólásokat - jól csinálod. :-)

Lillus anyuja · http://kicsililla.freeblog.hu 2008.10.06. 07:41:57

Visszajőve, kipihenve újból belevetem magam az olvasásba. :)
Először is boldog 10-et Huncnak! Másodszor, örülök, hogy meggyógyult. Harmadszor meg a levélre: ilyenek mindig voltak, vannak és lesznek is. És nem azért, de én örülnék nagyon, ha az anyukám vezetett volna rólam naplót és még a bébikori intim dolgaimról is szívesen olvasnék. :)) Sőt! :) Úgyhogy csak így tovább, Hunc naplója napi olvasmányom, jókat derülök az írásodon.
Ja, és ezt nem ám "bólogatásból" írtam! :))
Ps. bármilyen könyvevő vagyok. :))

micka 2008.10.06. 08:26:04

jajj, én azért irigylem az ilyen embereket. úúúúgy szeretném ha lenne időm nekem is ilyen marhaságokkal foglalkozni...
a szomorú az, hogy annyi gyereknek sérül tényleg mindenféle joga, és akkor ahelyett hogy azokat védenék, itt pont egy teljes harmóniában és normális értékek mentén nevelt gyerekkel kapcs. merül fel az ilyesmi.
nem hiteles.

Ildi 2008.10.06. 09:52:34

Kedves Cucka!

Én is egy „zugolvasód” vagyok, gondolom vannak még sokan rajtam kívül. Már közel egy éve olvasom a blogodat. Nekem nagyon sokat segített már a terhességem alatt is, mert mindig tudtam, milyen vizsgálatok lesznek, mire számíthatok és egyáltalán képet kaptam arról, más milyen érzelmekkel készül az anyaságra. Az én fiam most 4 hónapos, és kis családod élete továbbra is sok támpontot ad, mire számítsak, ha majd nő a foga, ha majd az anyatejen kívül kap mást is, ha majd először lesz lázas, és még sorolhatnám… Sőt, a páromnak is mindig mesélek, hogy most épp mi történt Hunccal, és a képeket, videókat ő is érdeklődve megnézi.

Az a kérdés azonban már bennem is felmerült, hogy vajon meddig foglak tudni olvasni. Mert egy blog nem olyan mint egy könyv, hogy tudjam hogy a 725. oldalon van a vége. Vajon arról is fogsz írni, ha esetleg Hunc rossz jegyet kap az iskolában, vagy amikor először randizik? Én úgy gondolom, amiről eddig írtál, az ellen Huncnak sem lesz (és más gyereknek sem lenne) kifogása, és a későbbiekben Hunc meg tudja mondani, hogy „Na, anya, ezt meg ne írd!” vagy „Ezt a fotót NE”!. És Te minden ilyen kérést tiszteletben is fogsz tartani.

Az is felmerült bennem, hogy amikor kiadnak egy önéletrajzot (mert most ez nagy divat), vajon az nem sérti-e a benne szereplő családtagok, szerelmek, barátok személyiségi jogait? Mert kizártnak tartom, hogy minden szereplőt megkérnek, hogy járuljon hozzá a megjelenéshez.

Én abban bízom, hogy még sokáig tudlak olvasni, akár nagymamaként is, mert amíg írsz, én olvaslak! És nem önsanyargatásból, hanem azért mert tetszik és örömet okoz.

Üdv: Ildi

Zsibrák 2008.10.06. 14:04:08

Csodállak Cuckám, hogy ilyen derűvel kezeled a helyzetet. Egyszer hozzánk is betévedt egy ilyen kifinomult alak és be is kommentelte rögtön, hogy milyen undorító ez az Áron és ő hányik tőle. Hát, én kiakadtam...
De szerintem te nagyon jól kezeled ezt a kérdést!
Cupp,
Zsibi

RKriszta 2008.10.06. 15:58:45

Drága Cuckám, ne torodj te senkivel....
Én imádlak, és még jobban imádnálak, HA felvennéd a telefonod, mert igy nehéz randira invitálni...na, én is megmondtam!!!!

cucka 2008.10.06. 19:20:00

Köszönöm a hozzászólásaitokat, véleményeiteket! :)
Kedves zugolvasó Ildi, Neked külön köszönöm a kedves szavaidat, elgondolkodtató soraidat. :) Természetesen tiszteletben fogom tartani a személyes kéréseit, de egyben úgy tűnik többekkel egyetérthetünk: bárcsak rólunk írt volna édesanyánk valami hasonló naplót. (bár lehet, ez csak a nők igénye, a pasik ezt túl nyálasnak tartják ;) )
Én kimondottan irigykedem HuncApura, akinek az Anyukája, katonásan albumba rendezte a gyerekkori fotóit, sőt közel egy éves koráig az elfogyasztott kedvenc táplálékai is meg vannak örökítve. :)
(Kriszta, visszahívlak!!!)

Csillus · http://dilidomino.freeblog.hu 2008.10.07. 07:44:48

Én is kaptam egyszer egy hasonló emailt, tök ugyanezekkel a gondolatokkal, hogy hogy jövök én ahhoz hogy a gyermekeimről mindenfélét írkálok, és majd hogy fognak utálni ha meglátják, hogy ország-világ elé kiteregettem a napjainkat.:) Én bízom benne, hogy nem így lesz; nekem az Anyukám 2 éves koromig minden napomat leírta eg naplóba, és úúúúgy örültem neki mikor néhány éve megkaptam, hogy le sem tudom írni:)

Pöttye 2008.10.16. 08:00:49

Én meg amilyen ritkán jutok el emberekhez kifejezetetten imádom olvasni a történéseket...
Egyet kell azzal értenem, hogy a zugolvasó töketlenek húzzanak a pcs-ba.... :(
Bocsi...
Te meg ne vedd fel, és igenis... ÍRJ, amennyit és ahogyan jól esik...
Bárcsak nekem is meg lett volna örökítve minden kis részletem az életemről...
Nagy nosztalgiázások lesznek ám :)

NAGY ÖLELÉS!!!

gilloth 2008.10.23. 17:57:41

Szia!
Én is "zugban" olvasok, de nem osztogatok tanácsokat (kivéve ha barátok kérik, mert tanár néni voltam.. de az más, ha kérik, és azt is lehet úgy, h ne legyen bántó, nem?) Kicsit szégyellem, h ismeretlenül itt "leselkedem", de nekem nincs gyermekem, valószínű nem is lesz, de olyan szívmelengető néha ilyen blogokat olvasni! Köszönöm! Őszintén...
süti beállítások módosítása