cucka 2008.11.10. 14:15

Felpörgetett világ

Annyi minden történik velünk mostanság, állandóan mozgásban vagyunk, látogatunk és látogatnak, néha csak azon kapom magam, hogy máris este van, ismét elröpült egy nap és ezen a napon sem született blog-bejegyzés! (ha még csak erről lenne szó, de még másokat olvasni is alig jut időm!)

Nem kenem Huncra a hanyagságom, de bőségesen szerepet játszik ő is benne, hiszen mostanában, hogy két lábra állt és megindult, még több törődésre és figyelemre van szüksége, mint amikor még a földmagasságtól csak 30-40 centiig ért el a keze. Alvásai stabilizálódtak, ebéd után, 12-1 között alszik egy hosszabbat (ez akár 3 órára is sikeredhet), ilyenkor van időm dolgozni. Óraműpontossággal megérzi a munkám végének az idejét, amikor pár pillanatra föllélegezhetnék, már hallom is a nyöszörgését, mellyel jelzi, kezdődhet a délutáni móka és kacagás!

Az esti elaltatást baromira kitolja gyermekünk, hiába a korábbi időpontban elfogyasztott vacsora, hiába az előrébbhozott fürdetés, az álommanók mégiscsak 10 és 11 között röpítik messziföldre Huncmestert. (de legalább odaát, szorosan valamihez láncolják hajnali 4-ig-5-ig).

Ezen kívűl meg szépreményű gyermekem elkezdett szeparálódni meg szorongani. Mindezt olyan bájjal teszi, hogy anyai szívem is belepirul örömében: ha idegen helyen vagyunk, asszimilálódnia kell, az első 10 percben ölből-bűvöl (teljesen új dolog számomra), ha megszólítják, mélyen belémfúrja a fejét, és szorosan kapaszkodik a karomba. Mihelyst felmérte a terepet és szimpatikusnak ítélte a helyet és az embereket is, lekéredzkedik és felbátorodva, a megunhatatlan kedveskisfiú mosollyal az arcán, bárkihez odanyújtogat bármilyen keze ügyébe eső tárgyat.

Attól, mert Ráskay Lea mivoltom hanyatlásnak állt, fotók és videók még készülnek elsőszülöttünkről, ím közzéteszek pár újdonatújat.

Corpus delicti, (fekete)munkában a kis vízhordó legényke:

Ereje teljében megmássza HuncAput is, aki megadva magát sorsának, tűri:

No, ez egy külön történet: a 11 és fél hónapos kisember rákapott a cumira! Igaz, abszolút nem rendeltetésszerűen használja, ugyanis nem szopja, hanem rágja, de a célnak megfelel, hosszú percekig elszórakoztatja magát vele:

Kis rövidfilm arról, miként képes a termékmintaként kapott babasampon is hosszú percekre  lekötni egy érdeklődő 11 és fél hónapos figyelmét:

Pocakos Ildinél vendégségben, hamvadó cigarettavéges (ceruzát rágicsál ekkora művészi beleéléssel, miután diókat szortírozott):

A nyugodt kedélyállapotából ki nem mozdítható Marci:

És végül egy rövidke dokumentumfilm arról, hogy hiába a pocakon belüli és kívüli Kolompos, Alma és hagyományörző zenére nevelés, ha az ember lánya egy olyan férfiemberrel él együtt, aki új fülhallgató kipróbálás ürügyén vadmetált hallgattat gyermekével! (és a szegény áldozat szemmel láthatóan élvezi is):

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr23761485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andy 2008.11.10. 19:16:45

Mar eppen javasolni akartam h ne feledkezz meg rolunk,de boven bepotoltad,koszi szepen.Az utolso video az CSUCS!
Aztan jol vagy?ugy amugy?

Szösszenet · http://www.haromszosszenet.blogspot.com 2008.11.10. 21:40:17

Örülök, hogy végre írtál :)
Huncos csodapofa :D A cumirágás mókás :)
A ceruzás kép a kedvencem .. kicsiben simán a "szivarozó komoly Hunc" képének mondanám :)

lilibogar · http://www.babaszoba.hu/services/blog/bogar 2008.11.10. 22:45:39

:) Na igen ... ez az a korszak amikor nem hagyhatod magára egy percre sem :) Na, nem bánom, hogy vége :-P ;)
A flakonokkal meg csak óvatosan :-P Térültem fordultam és kiürültek... azóta, szép sorban vagy... hmmmm... rengeteg ;) :-P Imádják, de okosak és nagyon hamar rájönnek, hogy is lehet kipattintani a fogukkal :-S :-P
Puszi

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.11.10. 22:54:01

Hunor hatalamsatt fejlődött mióta utoljára láttam! Nagyon ügyes kisfiú (nem is baba már :) )
A zenehallgatás csúcs volt, ha mellérakjuk helénát ő még a fejét is rázza, mint egy igazi rokker :))) Jól kiegészítik egymást :)

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.11.10. 23:04:47

Húúú, már látom is magam előtt Hunort, ahogy hosszú barna haját előre-hátra dobálva egy basszus gitárral a kezében áll, akarom mondani mozog egy alagsori pinceklubban, ahol tinédzser társai egy-egy sörrel a kezükben nagy átéléssel figyelik játékát.

Eriberi 2008.11.11. 01:09:16

De jó ez a sok kép! :) Meg a videók is! :) Tök cuki, ahogy négykézláb szaladgál! :D

Bea · http://www.pappb12.freblog.hu 2008.11.11. 07:59:05

Nagyon jók a képek, Hunor nagyon nagyot nőtt, mióta nem találkoztunk:) Nekem a vízhordó legényke a kedvencem, imádom:)

Ildi · http://www.gurtler.blogspot.com 2008.11.11. 10:58:14

Tünemény ez a gyerek... :) Örülök, hogy itt voltatok, márkor is jöhettek! ;)
Zenei ízlés: van ízlése... :D Bár amikor itt voltatok, akkor is csak a baba pink floyd-nál kezdett ülve táncikálni... :)

Mazsola01 2008.11.11. 21:54:53

Hé ott az én gyerek is az egyik fotón :D
Bezzeg az én Huncos fotóim, vagy elmosódtak, vagy a legény egészen másfelé néz :)
Igaza van Beának a vízhordós kép mindent visz! ;)

off.: vigyázz Ildi, még a végén a szavadon fogunk :))))

Pocakos Macska 2008.11.11. 22:10:07

Megeszem :D MEnnyire cuki már :D Hehe, szepiszori. N. nagyon szégyenlős már egy ideje. Ha egyszer vége lesz a diliháznak összefuthatnánk rendesen! :)

matusi 2008.11.13. 12:28:05

Ez a metal téma tipikus pasi. Nekem valamelyik nap megjegyezte portás bácsi, nemsokára megy a gyerkőc diszkóba. Beledobbant a szívem, azért az még legyen már egy kicsit odébb:) Most elképzeltem Huncost, ahogy hosszú szőke haját a metal zene mellett lobogtatja:D Ne haragudj:) Addig még van idő:)
süti beállítások módosítása