Azon kívül, hogy lelkem egyre magasabb szintekre emelkedik és napról-napra felkészültebben várja a karácsony közeledtét, lassacskán testileg is készülni kezdtem az ünnepre.

A ma nagyonjógyerek kisfiam délelőtt elengedett vásárolni, sőt oly mértékben jófej volt, hogy mielőtt elindultam elaludt és mire hazaértem még mindig aludt. Megkockáztatom, ennyire jól még sosem álltunk karácsonyi ajándékok terén, már csak pár apró kiegészítő beszerzésére van szükségünk. (bár ismerve magunkat, tuti valami banánhéjon úgyis elcsúszunk a finisben...) . Az is eszünkbe jutott a csomag-mennyiségek láttán, hogy jövőre már rafkósan köll majd becsempészni a dobozokat a lakásba, megőrizvén ezzel Hunc számára a várakozás és meglepetés varázsát.
Az egyik boltban kedvenc barátnőmnek választottam össze egy apróbb ajándékcsomagot, a kasszánál ülő fiatal lány fizetéskor megjegyezte, nagyon szerethetem azt a valakit, aki ezt kapja... kívül-belül boldog mosollyal jöttem ki, mert talán ez a mondat is nyomatékosította bennem, hogy igen, tényleg nagyon belopta a szívembe magát ez a Valaki az elmúlt hónapok alatt...

Délutánunk pedig a mézeskalács-gyártással telik. (majd referálok meg fotózok). Hunc ösmételten türelmes és érdeklődő üzemmódban lesi a rögtönzött látványkonyhánkat. Engem meg meleg bizsergéssel tölt el, hogy jövőre már talán együtt gyúrjuk a mézeskalácsot, együtt vélünk felfedezni a tésztában sok-sok apró csodás képet... talán neki is lesz önállóan fabrikált sütije, melyet büszkén mutogat majd... boldogságos-várakozásos narancs-gyömbér illatú időszak ez most az életünkben...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr61819292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Nici* · http://szandibarbi.freeblog.hu 2008.12.12. 17:34:33

Jaj, én is olyan karácsonyi lázban égek, igaz még csak a dekorálásig jutottam, de lassan nekiállok én is a többinek is :)

Bizony jó dolog a kis csöpökkel együtt főzöcskézni, sütögetni, annyira élvezik, és olyan aranyosak :)

BPanka 2008.12.12. 20:36:45

De jó ilyen várakozós hangulatról olvasni... :-)
Mi is várakozunk ugyan, de mi most kicsit másra, és ez picikét háttérbe szorítja a karácsonyt... de ha ilyeneket olvasok, az azért segít egy picit ünnepi hangulatba ringatóznom. :-)

masika 2008.12.12. 22:15:56

ÓÓÓ Én sejtem ki kapja azt az ajándékot!
Milyen jó neked, hogy Huncos ilyen "JÓ" gyerek és hagy csak úgy sütögetni! Nálunk erre esély nincs max napközben mikor alszik vagy éccaka:-)

gneke 2008.12.12. 22:32:34

Biztos, hogy jövőre már Huncos is segíteni fog:-) Mi is nekiállunk hétvégén a mézeskalácsozásnak. Egy-kettőre elkészülök két segítséggel: egyikőjük szaggatni segít, másik kenni a tetejét.

bogi_es_kira · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.12.13. 07:04:21

Én is sejtem ki kapja az ajándékot :)
Ez egy kicsit off, de leírnád nekem a Te mézeskalács receptedet? Ha nincs kedved ide, akkor mailben... Egyszerűen nem sikerült még rátalálnom egy tuti jó, omlósra...:(

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2008.12.13. 08:20:52

Azt már én is nagyon várom, hogy együtt sütögessünk Mátéval:)
A mézeskalács nálam csak a jövő héten kerül porondra, addig a szülinapi torta ural mindent:)

cucka 2008.12.13. 19:42:39

Bogi. átküldöm mélben, amúgy nem titok, Vörösbegy receptje került közkinccsé, kicsit mi változtattunk rajta. :)
Masika, teeee, minden titkok tudója! ;)

RKriszta 2008.12.14. 21:29:44

NA!!!!!!
Én ma megint úgy jártam, mint mindig!!!
ÁÁÁÁÁ, nekem nincs is GABI barátnőm, de még csak ismerősöm se...aztán pár nap múlva a megvilágosodás..
CUCKA= Gabi..
Ajaj, kicsit megkésve: Nagyon boldog NÉVNPOT kivánunk!!!

Ildi-84 2008.12.15. 10:39:29

Én is sejtem az ajándékot kapó kilétét... ;)
Gabi, nekem is elküldenéd a receptet...? :) Napok óta keresgélek neten, de nem tudom, melyik lenne az igazi... Így legalább tudom,hogy van, akinek már bevált ez a recept!!!! ;)
Készülődéshez pedig: nem lesz semmiféle banánhéj! ;)

Mazsola01 2008.12.15. 13:38:49

Végre tudok írni, már napok óta próbálkozom, de a blog.hu-soknál egyszerűen nem bírtam bejelentkezni :O
Akkor én: nekem fogalmam sincs ki kaphatja az említett ajándékot, hiszen annyi embert ismersz nagy lelkednek köszönhetően :)
Várom a képeket, és az együtt alkotást is ;)

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2008.12.15. 13:43:29

Ajándék: nekem sincs fogalmam... de nekem már az is nagy ajándék, hogy megismerhettelek :)

cucka 2008.12.15. 17:20:16

Mazsó: valami újabb vacakolás volt a blog.hu-ék háza tájékán, melynek lényege, hogy mostantól csak bejelentkezett emberkék írhatnak hozzászólásokat. Én még nem látom a változást. :)
Kriszta: köszi! :))))
Ildi: recept ment mélben! :)
Jajj, Bea, teee....
süti beállítások módosítása