cucka 2008.06.14. 13:39

Newsee...

Valamiért nálunk mackók tömkelege veszi körül Hunort. Macikat (még rágóka formában is) kaptunk a hozzánk látogató kedves barátoktól, rokonoktól, macik őrzik az álmát, macikkal ébred és őket dobálja rendezi át maga körül ébredéskor is...

Az egyetlen "kivülálló" egy svéd nagyáruházas réparágó személye, amit Huncos, születésekor kapott, nagyon kedves barátnőimtől. Hunor ezeddig szinte nem is vett tudomást róla, nyuszkánk az ágya végében, delikvensünk lábánál lapult, őrizte csöndben és türelmesen, észrevétlenül várta a sorát. A napokban eljött ennek is az ideje, nyuszómuszó ágybanalvós kedvenccé lépett elő, talán a hosszú címke is teheti (minél hosszabb egy játék címkéje annál kedvesebb lesz Huncnak az a játék). Mindenesetre percek alatt csöpögős nyálassá alakítja át kis kedvencét (és természetesen annak cimkéjét):



A dolog érzelmi részéhez tartozik, hogy nekem is volt egy hasonszőrű narancssárga plüss nyuszim kislánykoromban, akit kopottra szeretgettem az évek alatt... vele bújtam össze, ha féltem a sötétben, neki suttogtam el legféltettebb titkaim és ő volt az is, aki éveken át elkísért minden osztálykirándulásra és nyári táborba...
HuncApu szerint ingerszegény környezeteben élünk, mi kettecskén Hunorral. Ennek érdekében tegnap délután és ma délelőtt mindenhová magával rángatott minket. Hm, nem tudom mire gondolt, talán a kocsiban eltöltött gazdag káromkodásokkal és stresszel telt levegőre? vagy éppen, hogy mindketten csücsüljünk egy állatorvosi rendelő műtőjébe, ahol semmihez sem érhetünk hozzá és nézhetjük, hogyan operál Apu? vagy kocsiban ülve várjuk amíg ő ügyeket intéz? Mindenesetre ezért lemondtuk a tegnapi valamint a mai csajos programunkat... (azért egy koradélutáni Pocakos Macsek család még belefért... nagyon jó volt látni őket, Anyuka is és Nórka is tüneményesek, sajna kevés időnk volt -annak ellenére, hogy közel egy órán át egy bolt előtt ácsingóztunk- de tudom, ebből a találkozóból is lesz "legközelebb" :D )

Nem érzem sokkal ingergazdagabban magam, bár fáradtabban klasszisokkal...

Sokat tanultam ezalatt a 2 nap alatt emberekről, barátokról, kapcsolatokról... nem biztos, hogy mindig az az igaz barát, aki csak a bajban képes melletted állni és együtt szenveditek át magatokat a mindennapokon, hanem sokkal inkább az, aki veled tud nevetni, ha boldog vagy és aki veled örül, mert látja, hogy jól érzed magad a bőrödben... az elvesztés, mindig egyfajta megfoghatatlan fájdalommal jár... titkon, reméltem, neki is pont annyira hiányoztam, mint amennyire Ő nekem... közhelyekbe sűrített ki nem mondott szavak... nincs időm...

Talán mégiscsak igaza van HuncApunak, sokszor én erőszakolom ki egyes emberek barátságát, arra gondolva, szükségük van rám, csak nem mernek nyitni felém, holott lehet, hogy ez is csak rólam szól, arról, hogy nekem van igazán szükségem a szeretetre, az elismerésre...

Jártamban-keltemben akadtam rá Kahlil Dzsibrán (Gibran) libanoni keresztény költő filozófiai tartalmú műveire, verseire, akit azóta is nagy tisztelettel idézek, olvasok.

Neve azzal vált ismertté, hogy -mivel Amerikában élt-,  igyekezett gyökereit nem megtagadva megismertetni az amerikai néppel az arab kultúrát, fordulatos népi közmondásait. Műveinek, mély vallásossága, szentimentalizmusa és szülőföldszeretete szolgált alapul.

Közzéteszek egy igazi gyöngyszemet, egy hozzám nagyon közel álló gondolatsort:

"Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek.
Ők az Élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai.
Általatok érkeznek, de nem belőletek.
És bár véletek vannak, nem birtokaitok.
Adhattok nekik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok.
Mert nekik saját gondolataik vannak.
Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem.
Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok
el, még álmaitokban sem.
Próbálhattok olyanná lenni, mint ők, de ne próbáljátok őket olyanná
tenni, mint ti vagytok.
Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem a tegnapban meg nem reked.
Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek eleven nyílként röppennek el.
Az íjász látja a célt a végtelenség útján, és ő feszít meg benneteket
minden erejével, hogy nyilai sebesen és messzire szálljanak.
Legyen az íjász kezének hajlítása a ti örömetek forrása;
Mert Ő egyként szereti a repülő nyilat és az íjat, amely mozdulatlan."

(Kahlil Gibran)

4 komment

Címkék: egyéb

cucka 2008.06.11. 19:12

Ez a nap is eljött

Amikor írni kezdtem ezt a bejegyzést még csak délutáni családi idillünk képekben való bemutatását terveztem, egyéb érdekesebb, izgalmasabb témák hiányában... aztán a vihar gyors megérkeztével, kisdedet ágyba tettem és  próbáltam megmenteni az erkélyen rekedt dolgokat. A hálónkban nagy volt a csend, majd pár perccel később belépve ez a kép fogadott (közben végig arra buzdítottam Hunort, csak most ne engedje még el a korlátot, mert ezt nekem soha senki sem fogja elhinni, ha nem tudom dokumentálni!):



Hogy hogy sikerült idáig feltornáznia magát? örök rejtély marad, de az biztos, hogy (nagyon finom az ágy kerete) holnap reggel HuncApu első dolgai egyike lesz a kiságyat egy szinttel lejjebb állítania...

Ezután tudom már nagyon snassz, de következzék a beígért délutáni idill képe, van itt kérem macska, gyerek, bicikli és muskátli is (a járóka egyik oldala azért lóg ilyen bénán, mert tegnap lábköröm áldozatok árán sikerült csak felállítanom, igen, pont ilyenné):



És újabb "húsos" konzerv következett ma, pulykás-krumplis és imádja ezt is. Csak mondaná meg nekem valaki, ezek után mért éhes éjszaka? Másfél- két óránként ébred és valóban mennyiségeket eszik... ezáltal tejem is van bőven... nem értem-nem értem...

cucka 2008.06.10. 21:37

Esse jó, asse jó

Napok óta stagnál hozzátáplálásunk színesnek induló palettája. Azaz a delikvens nem óhajtja tovább színesíteni a befogadható étkek skáláját, tüntetőleg csücsörített ajkakkal hátrafelé feszíti magát pár kanál elfogyasztása után a pihiszékében. Én meg nem erőltetem... Viszont a hűtőszekrény (fagyasztó) lassacskán már csak Szemünkfénye miatt üzemel, hiszen mindent főzök, pürésítek, kóstoltatok (persze, nem ízlik neki úgy igazán, csak egy-két kanál erejéig), gyümölcsöt darálok-reszelek a kis okos szerkezetemmel (ugyanúgy járok vele, mint a főzelék társával), ezért lefagyasztom egy későbbi visszakóstolás reményében. Az állandó Jolly Joker a sütőtök, minden mennyiségben és minőségben.

Ezért ma HuncApu támogatásával egy bátor (merész?) lépésre szántuk el magunkat (bár ezzel szerettem volna várni 7 hónapos koráig): délben megkóstoltattam vele egy új ízt, mégpediglen konzerv formájában a sütőtök-pulykahús kombinációját. Először még remegett a kezem (és a gondolataim is!), mi lesz, ha mégsem eszi meg? Talán hibázunk, hogy ilyen korán hússal "tömjük"?
Mit ne mondjak? az első kanálkával eldőlt minden... én Hunort ilyennek még nem láttam! Igazi ragadozó módjára szinte ízlelgetés nélkül nyelte az ebédjét. Gyakorlatilag alig maradt valami a 190 grammos bébiételből!

Ismét bizonyításra került, hogy a vér nem válik vízzé, ez a gyermök HuncApu almája arról a bizonyos fáról, nincs mese, be kell látnom...

cucka 2008.06.09. 18:36

A játék

Szocializálós-ajándékozós-piramis játék következik (by Baybee and Micka):

1. csatlakozhat bárki, akinek leledzik a tarsolyában egy működőképes blog
2. az első 3 kommentben virtuálisan jelentkező (figyelem-figyelem! "enyhén" módosult szabályokkal: sok ágon futó vigaszdíjasaim is vannak!), saját kezecskéim által készített miazmárt kap ajándékba tőlem (jó vagyok: mágneses toalett angyalka, hóember valamint ünnepi ajtódíszek manufakturájában, de igyekszem túllépni önmagam korlátait)
3. az ajándék az elkövetkezendő 365 nap valamelyikén fog megérkezni (de mindenképpen Hunor első óvodai munkanapja előtt!)
4. cserébe előre köll fizetni, mégpediglen úgy, hogy ezt a játékot a kedves jelentkezők is közzéteszik a saját blogjukban, így ők maguk is megajándékozhatnak újabb 3 emberkét.

Izgatottan várom az első három delikvenst! :)
 

37 komment

Címkék: játék

cucka 2008.06.09. 13:09

A döntés

Egy régi dilemmámra tettem szombaton pontot, ugyanis nem szerettem volna beállni a sorba és a gyerek születésével egyenes arányban megszabadulni a hosszú, szőke fürtjeimtől és helyette átvedleni harmincas anyukába. Mégis megtettem, egyrészt HuncApu imádja, ha rövid a hajam, másrészt én is tudom, mélyen ott belül, hogy a vékonyszálú hajamnak jót tesz a borzolt rövidség.
Így szombat reggel, az esküvőre készülődés fodrászolásakor mégsem az előre megbeszélt kontyot kértem, hanem rövidet, újat. Mit mondjak? nagyon jól érzem magam az új külsővel, igaz a jól bevált hátradobomahajam mozdulat még a csuklómban van, vicces ahogy a levegőt hessegetem magam körül.



Az esküvő csodaszép volt, a lakodalomban istenit buliztunk, Hunor nagyon jól viselte magát (igazából éjfélkor csak azért mentünk a fiammal a szállásra, mert már én fáradtam el), ha megéhezett evett, aztán aludt. A buliból is kivette a részét, már most kézről-kézre adogatták a Lányok, ő pedig mindenkivel táncba ment, legyen az mulatós vagy éppen összebújós lassúzós. Még engem is megtáncoltatott...

Drága Ifjú Pár! Hát akkor ezúton is nagyon sok boldogságot, hosszú, szeretetben és szerelemben együtt töltött éveket kívánok, sok-sok aprónéppel magatok körül!


süti beállítások módosítása