Masika Lilije dobált meg minket orvul egy kósza hógolyóval, melyet azon sebtiben készülünk tovább is dobni, nehogy tócsává olvadjon a távfűtéses lakásunkba...

A játék első részét határozottan jó ötletnek tartom, már nagyon rég óta készülök egyfajta összesítőt írni arról a napról, amikor Hunorvirág úgy érezte, megérkezik végre közénk. A második részére inkább magam válaszolok, nem szívesen adok szavakat a fiam szájába, talán, mert nem vagyok egészen biztos abban, hogy amit én leszűrök a viselkedéséből, azt ő is pontosan így gondolja/gondolná. Persze az én pszichózisomból nem kell semmifajta messzemenő következtetéseket levonni, van  profánabbik oka is: már gyerekként is úúútáltam a szereplők bőrébebújós fogalmazásokat...

Hunor:

Horoszkópja: Nyilas
Csecsemő: már kiskorában önálló és független. Mosolygós, életvidám baba, aki állandóan nyüzsög. Szereti a társaságot, a nyüzsgést, ha emberek veszik körül. Az alváshoz biztonságra és nyugalomra van szüksége, különben nem lehet leállítani az állandó pörgésből. (hogy ezt hamarabb mért nem olvastam el?!)
Gyermek: azonnal feltűnik mindenkinek, ellenállhatatlan és nagyon elszánt, igazi egyéniség. Mindent megtesz, hogy elnyerje mások rokonszenvét, gyakran hangoskodással hívja fel magára a figyelmet. (kipipálva)
Szeret sok mindent kipróbálni, de hamar ráun a dolgokra. Ha felesleges energiáit nem tudja mire használni, hisztis lesz, feszült, csapkod és tör-zúz. (pipa)
Nagyon szeret beszélgetni és kérdezni. Szeretetéhes, de ő is éppúgy szeret adni, mint kapni. Ha nem érzi érzelmileg biztonságban magát, könnyen megsértődik, vagy butaságokat kezd csinálni, csak hogy felhívja magára a figyelmet, megszerezze a vágyott személy szeretetét. (ez még folyamatban van, de könnyen el tudom képzelni ezt is, szép kiscsalád leszünk, már látom...)

Ez történt a születése napján:
Vlagyimir Putyin orosz elnök pártja, az Egységes Oroszország éppen e napon nyer az oroszországi parlamenti választásokon.
Hazánkban Törő György, szekszárdi iparművész harmadmagával ember nagyságú betlehemi jászolt készített, mely az adventi hetekben volt látható Szekszárd főterén.
Kislakunkban éppen
3. napja vajúdgattam, hol rendszeres, hol rendszertelen fájásokat produkálva. Mivel papíron is enapra voltam kiírva szülni, a kupaktanács (nőgyógyász-szülésznő-HuncApu, aki már nem bírta a többnapja felgyülemlett stresszt), úgy döntött, ideje látogatást tennem a kórházba, ahonnan már nem jövök haza 2:1 állapotban.

A nap híres szülöttei:
1762 – Festetics Imre magyar főúr, genetikus
1873 - Nyilasy Sándor festőművész
1909 - Garay György, Liszt Ferenc- díjas hegedűművész
1933 - Komjáthy György a Magyar Rádió zenei szerkesztője
1947 - Sami Géza szobrász, képzőművész
1973 - Szeles Mónika, teniszező
1981 - Britney Spears (áhá, szóval innen a Britni őrülete!)
 

És akkor innenstől önző módon én következem:

Ha nyernék a lottón: megépítetném álomházikónkat, nem sürgetne az idő, alaposan kiválaszthatnánk minden odaillő alapanyagot és talán kicsivel kevesebb idegeskedéssel építkezhetnénk, mint az ismerettségi körünkből jópáran. Már csak egy jogsi és egy biztonságos kisautó hiányozna az életemből. És jótékonykodnék. Nagyon sok ötletem lenne (már van) hozzá.

Rossz szokásom: ha valami viharfelhő beárnyékolja életem, általában azokon töltöm ki, akiket a legjobban szeretek, velük vagyok a legtürelmetlenebb, legundokabb.

Ha koffein: kávé, bárhol-bármikor. Egy habos forró csodával engem mindig le lehet venni a lábamról.

Színeim ruhában: fekete-barna, rózsaszín. A kékkel továbbra sem tudok jóban lenni, max farmer szinten.

Most mi van rajtam: édibébi piros macinaci, rózsaszín malacpapucs, narancssárga póló... asszem, tudok élni!

Ha háziállat: bioágymelegítő macska forevör, bár néha az örökös porszívózáskor rádöbbenek, a legjobb lenne, ha semmilyense lenne... persze, ezek csak fellángolások.

Ahol 10 év múlva látom magamat: sokgyerekes családanyaként, valahol a pilisi régióban.

A legutóbbi jó, ami velem történt: Hunor habkönnyedén, egyszeri ébresztéssel aludt ma éjjel.

S akit én is szívesen eltalálnék a hógolyóval: Mazsoláék, MátéAnyuBeáék, Mickalánynak, Pocakos Macskuszék (hátha legalább egy kis időre el tudom terelni a gondolatait a jelenről).

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr78867401

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Helénaságok | HELÉNA 2009.01.20. 06:04:06

[...]link--> Hógolyóznak a blogbarátok és Hunornál mi is -kisebb célozgatások[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2009.01.10. 11:47:18

Nagyon tetszik a játék, hátha mi is bekerülünk majd.... :)
Heléna születésével kapcsolatban egyetlen dolgot elrontottam: (várandós anyukák, figyelem!) nem vettem meg a napi sajtót!!!! Jó lenne egyszercsak visszalapozni bennük.
Persze nem pótolhatatlan, hiszen a Széchenyi könyvtárban nagyon szép ajándékokat készítenek születésnaposok számára: válogatás az aznap megjelent sajtóból. Egyedülálló és különleges ajándék lehet bárkinek, így Heléna egyszermajd így fog szembesülni a születése napján történtekkel, most pedig majd marad a netes archívum...

És hogy témába illő dolgokra is reagáljak:
nagyon tetszik a jövőképetek, mármint az állandóan beszélő Hunor és Anyukája, kiegészítve az Apukával, aki szintén nem egy magábafordulós-csendes típus :))))

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.01.10. 14:27:07

Mivel Matyi is nyilas ugyibár, tök jó hogy ezt most elolvashattam:) Bár mindig tudtam, hogy a nyilasokkal nem egyszerű, de hogy ennyi minden passzoljon rá, ezt nem gondoltam volna.

Ingrid: hadd köszönjem meg Neked ezt a Széchenyi könyvtáras infót, ezt én eddig nem tudtam. Bár nekünk vannak napilapok Máté születése napjáról, de az ötlet jól jöhet még.

cucka 2009.01.11. 15:48:04

@Ingrid: Szívem, akkor tisztelj meg minket azzal, hogy elfogadod Hunor felétek dobott hólasztiját, ugyanis én valamért úgy emlékeztem, Ti már réges régen kaptatok egyet. :)
Ó, Drágám, köszönöm, hogy ismételten is felhívtad a figyelmem erre a páratlan és csodálatos szülinapi ajándékra! :) Szerintem, Huncos is részesülni fog egyszer egy ilyen ajándékból.
Amúgy, nálam is tervben volt, hogy megveszem az aznapi sajtót, aztán valahogy mégis elfelejtődött.
@PBea: a nyilasok amúgy tündérbogyó babócák, csak haaatalmas akarattal és tudatossággal születtek közénk. ;)

Masika és Lili · http://farkaslili.mlap.hu 2009.01.11. 16:53:33

Cuckám abban a malac papucsban szívesen megnéznélek, a habos meleg csoda pedig nekem is nagy kedvencem!
A Napi sajtó nálunk is lemaradt:-(

Mazsola01 2009.01.11. 19:07:07

Ezt már olvastad nálam : mazsola01.freeblog.hu/archives/2008/12/15/Jatekaim/ :)
Viszont jó, hogy írtad, mert ógsz nekem még a lélekmelegítőddel! :)

*Nici* · http://szandibarbi.freeblog.hu 2009.01.12. 00:07:23

Érdekes, jó kis bejegyzés, és játék ez! Jó volt olvasni a soraidat :)
süti beállítások módosítása