Számítógépes szaktudásom, kis túlzással nevezhető felhasználói szintűnek, (melyet tapasztalati úton szereztem ugyan és mégis az enyim), azaz felhasználóként egész jól ellavírozok a vindóz megabirodalmában. Oly sokszor csodálattal tekintek Huncosra, aki olyan billentyű-kombinációkat hoz létre egyetlen kézmozdulatával, melyek új dimenziókat tárnak elém és ezzel egyidőben megdöbbentenek, mennyi minden kihasználatlanul marad általam.

Tegnap az történt, hogy a napok óta nagyonlassúnak ítélt számisztógépet Cucka rendszergazda rendbe akarta tenni. (akik ismernek, már itt a fejükhöz kaphatnak nyugodtan!) Fentebbemlített T. Rendszergazda úgy ítélte meg, az elavult vírusölő ereszthetett be, a gépre nem illő lényeket, ezért rátelepített az előző ávitosra egy 30 napos teljesen másfajta, ingyenes verzsönt. (persze, az előző öldöklő figyelmeztette főhősnőnket a lehetséges veszélyekre, de bátor amazonunk úgy gondolta, ez csak üzleti fogás a gyártó részéről) A vadászat zsákmány nélkül zárult, mint ahogy kiscsaládunk sem nagyon tudta az este folyamán semmire se használni a gépet, mert nagyonlassúból lefagypercenkéntre váltott. Így tértünk nyugovóra, az éjszaka apró rémálmaival fűszerezve, ugyanis gépünk fentebbemlített karbantartója, elhanyagolva munkáját, a mai napig nem mentette ki az elmúlt 2 évünk összes fotóit, semmilyen más adathordozó eszközre. A ma reggeli többórás önfeláldozó munkáját siker koronázta, új próba öldöklő eltávolítva, gépünk ugyan újra nagyonlassú üzemmódú, de legalább működik. Mindenki örül. Képek párhuzamosan másolódnak dvd-re.
Tanulság: az idősöket tiszteletben kell tartani és nem piszkálni, légyen ez csak egy vírusírtó program... 

Ugyancsak este lefekvéskor derült fény Hunormanó egy újabb apró csínytevésére: a szekrénykéjébe rejtette a cipőjét, benne az én lenémított telefonommal. Szerény számításaim szerint kb 24 órát tölthettünk egymástól elválasztva. A dolog pikantériája, hogy igazán föl sem tűnt, talán csak annyi félgondolat suhant néha át az agyamon, hogy milyen rég nem hívott senki...  Természetesen, volt pár nemfogadott hívásom...
Tanulság: van élet telefon nélkül is.

És hogy kicsit Hunorról is írjak: pár napja rendszeresítjük a délutáni játszóterezéseket. Ez azért megemlítendő momentum, ugyanis mostantól élvezi a játszótereket a szó klasszikus értelmében: szaladgál, esik-kel, nagyokat nevet, felmászik mindenre, óvatlan pillanatban homokot eszik és cirka fél-1 óra aktivitás után, annyira lefárasztja magát, hogy este 8-kor mély és komatózus álomba zuhan. A szokásos egyszeri éjszakai ébredése még megvan, ilyenkor félálomban iszik, mohón és sokat, és alszik is tovább. Node... a koraesti elalvásoknak köszönhetően a reggeli ébredési szokásai, -számomra roppant fájdalmas módon-, megváltoztak. Jobb esetben fél 8-kor kel, de jellemzőbb a reggel 6-fél 7-es ébresztő fújás, ilyenkor kemény munka árán, visszaaltatható legkésőbb 8-ig. Néha azon az áron, hogy én már ébren maradok... így a délelőttjeimet éber kómában élem meg... és nincs az a kávémennyiség, mely képes lenne életet lehelni belém...
Tanulság: élj meg minden pillanatot, mert előbb vagy utóbb visszasírod őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8999630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mazsola01 2009.03.13. 11:12:05

Most sok okos dolgot tanultam ;D

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.03.13. 12:50:28

az elso bekezdessel bevallom hadilabon allok:)))
az utolso mondatoddal pedig egyetertek,annyival kiegeszitve,hogy "elj meg minden pillanatot,maskent nem is elsz igazan":)hogy van a fogatok?

micka · http://micka.freeblog.hu 2009.03.13. 13:36:41

hajaj...
nem lenne jobb számgépügyben valaki hozzáértőt megkérdezni?
HUnci édes nagyon:-)

cucka 2009.03.13. 13:44:42

@Mazsola01: :)))
@hugomum: első bekezdés javítva, délelőtti éberkómámban íródott, én sem értettem, hova is szeretnék kilyukadni. :)))
@micka: lesz számítógépes szagember. :) Képek -részben- mentve!

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.03.13. 15:14:47

Üdv a koránkelők klubjában:) De ha kicsit jobban besötétítesz, akkor lehet, hogy egy félórácskát, órácskát ki tudod tolni Huncmanó ébredését. Matyinál volt már hogy bejött, persze több hetes hajnalban kelés után jött ez a kósza ötletem.
Számítógép:((((
A képen nagyon rosszcsont vigyor ül Hunor arcán :)))

cucka 2009.03.13. 15:35:12

@PBea: tudod mért? lenyúlta a pogácsát a konyhaasztalról... :)))

masika 2009.03.13. 16:12:27

Sajnos Én is csatlakoztam a fentebb említett klubba. Lássuk be van előnye ha az ember gyereke korán elalszik, mert lophatsz magatoknak néhány órácskát kettesben, de van hátránya is, mert korán kell kelni:-)
Azon még elgondolkodom melyik is a jobb:-)

Lillencs 2009.03.13. 16:41:29

Sziasztok!
Ezen akciódat én szerény személyem jelzésértékűnek vette, így megyek és kimásolom a ded fotóit. :)
Nagyon menő Huncúr pólója, tökéletesen áll a csemetén, na de a mondanivaló kérem szépen, tökéletes választás.
Pusssz!!!

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.03.13. 19:43:41

jajj nem ezert, hanem az en "szamitogepes analfabetasagomat" tekintve...:)))

cucka 2009.03.13. 20:31:38

@Lillencs: istenem, regisztrált végre! :)))) örülök a soraidnak! :)
@masika: hát igen, van szépsége a korán elalvásnak is, nálunk pl. már alszik Huncorgó, mi meg végre édeskettesben tölthetjük az estét.
@hugomum: :))) sejtettem, de azért a mondat se volt teljesen egyértelmű. ;)
Fogügyileg ismét stoppot mutatott a Fogtündér. Várakozó állásponton vagyunk. :)

Eriberi33 2009.03.13. 22:35:43

Csinálhatnál videót a játszin rohangáló Huncosról! :)
Akkor nem csak én vagyok úgy, hogy majdhogynem jobban bírtam a többszöri felkeléssel tarkított részletekben alvást, mint a koránkelős "egybesokat"? Lilu is ezt csinálja... Ha nagyot alszik, korán kel :S
Jajj, képekre tessék vigyázni!!! (+ C:-re ne ments semmit! Onnan nehéz mementeni, ha beüt a crach... ;) )

Szöszi-Andi 2009.03.14. 01:30:01

Jaj, nagyon sokat nevettem ezen a poston :)
Pont a napokban dobta be Alíz a telefonomat a szobai szemetesbe, és ez ugrott be róla :D Természetesen az enyém is némítva volt :D

Az első bekezdésen, az új bill.kombinációkon meg sírva nevettünk Szabival :D Minket is mindig meglep a mi gyermekünk!!!

A játszóterezés szuper lehet!!!!!!!!!

Ingrid 2009.03.14. 07:28:53

Több tanulságot is le lehet szűrni :
Képeket mentegetni!!! ;)
Gépet szakértőre bízni, főleg ha észreveszed, hogy lassul....
És a játszótér jótékony hatással van az alvókára ;)

Mi télen is látogattuk ezt a helyet, és meglepően sokan voltak rajtunk kívül is. Heléna olyankor mindig jókat aludt. Mostanában akad olyan nap, hogy kétszer is kimegyünk. Na azok a napok a legtutibbak ;)

LiliBogar 2009.03.14. 14:51:35

Micsoda csodás emlékek a 8kor kómaszerűen összecsukló gyermek... bezzeg most... huzamos szobafogság után... jó ha éjfélkor nagy kegyesen eldől :-S
A hősnő tetteit minden eredmény ellenére csilogó szemmel figyeltem...én max a telefonig jutok, ha bajom van :-P s pár ezresért megoldja valaki más... de biza jártam úgy, hogy az összes képünk eltűnt egy összeomlott ram belsejében. Szerencsére vannak okosabbak nálunk, nem menthetetlen semmi, legfeljebb nagyon sokba kerül ;)
Azóta írom folyamatosan őket :)
Puszi

*Nici* · http://szandibarbi.freeblog.hu 2009.03.14. 15:21:11

MMicsoda kis számítógép zsenitek van :)))

Örülök azért, hogy sikerült visszahozni a a halálból, és lementeni a képeket! (erről jut eszembe én is rég mentegettem már :S)

Nem smemi hogy eldugta a telefont is, de tény, elvan nélküle az ember :))

Kata76 2009.03.15. 21:36:46

Huncos kis zseni!:) A. is olyan bill.kombinációkat tud, hogy csak pislogok nagyokat, hogy vajon ezt hogy csinálta.:D
Telefon eldugás:))
A korán kelő csemeték táborához csatlakozom :( Csak sajnos Anitát már nem lehet visszaaltani.:(
A tanulsággal egyetértek, nagyon igaz!

Pocakos Macska 2009.03.16. 17:54:10

:))) Néhány Norka féle billentyűkombináció még rajtunk is kifog :)
Sajnos itt nincs játszótér, mi csak sokat séátlunk - bár (kopp-kopp) N. nagyon jó alvó. Nekünk a 1/2-9-9 -től reggel 8-1/2 9-ig alvása tökéletes.
De édes ezen a képen is Hunor, fogdjunk nagyon csöndben volt :DDDDD
süti beállítások módosítása