Minél jobban öregszem, annál inkább válik kevésbé fontossá a pillanatok lencsevégre kapása és inkább maradnak az érzékszerveim által megörökítve és elraktározva. (vagy talán csak egyszerűen lusták vagyunk előkapni a gépet és így keresek elfogadható indokot rá?!) Így történt ez ezen a hétvégén is, amikor hosszú egyeztetések után lejutottunk Szőlőskislakra, családi barátainkhoz, ahol igazi kényeztetős vendéglátásban volt részünk:

Terv szerint csak vasárnapig maradtunk volna, de olyan csábítónak ígérkeztek a  balatonboglári március 15.-ei programok (nomeg a Hunor-lefoglalásos, libamájas mi kényeztetésünk), hogy ottragadtunk hétfő délelőttig. A művelődési házban a helyi néptáncosok és a helyi kórus lépett fel, ennek sajna a végére estünk be, mert Hunormackó ekkorra időzítette délutáni sziesztáját, de élete első előadásának utolsó morzsáit, hatalmas figyelemmel és érdeklődéssel kísérte végig, akárcsak a Kossuth nótát éneklő közönséget. Az ízletes Kossuth vacsora (töltött káposzta) elfogyasztása után, a Szelence Táncsoport jóvoltából egy nagyon kellemes estében lehetett részünk, együtt ropta fiatal és öreg. Nopersze, ebből már Hunor sem maradhatott ki, -mint rangidős legkisebb, aki állandóan járni/futni akar,- folyamatosan betáncolt a kör közepébe, ahonnan képtelenség volt kivadászni. Hihetetlenül jól érezte magát, pörgött-forgott a népviseletbe bújt leánykák szoknyái között, majd a legényesbe is betáncolt a maga kis koreográfiájával. Annyira érdekes volt látni, hogy szinte én éreztem rosszul magam attól, hogy a fiam zavart okoz az előadásba, míg a szereplők ugyanannyira élvezték Hunor tapsikolós megjelenését, mint ő maga és többen megjegyezték, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a néptáncolást. Azt már csak félve említem meg, hogy mint rangidős legkisebbet,  a balatonboglári televízió végigkövetett evés közben-tánc közben-csajozás közben... merthogy igen, Hunor egy soha vissza nem térő pillanatban odaállított elém egy tűzrőlpattant 10 éves menyecskével, bizonyos Eszterkével (ő is tagja a fentebbemlített tánccsoportnak), aki az este folyamán végighurcolászta ölben az állandóan meglépni akaró fiamat. Amikor aggályomat fejeztem ki, hogy ne cigölje Hunort, mert megvan az már 10 kiló is, lazán közölte az ő kutyája több mint 10 kiló és azt is ölben hurcolja. (?!). Hunor kisfiús bája még a nagyfiúkat is levette a lábáról, nagyon furcsa érzés volt látni a népviseltbe bújtatott kisnagyfiúkat, ahogy egymásra licitálva kínálgatják Hunort a kalapjukkal, ropijukkal, a telefonjukat mutogatják neki és puszilgatják. (!). Záróaktusként, borospoharam nosztalgiára késztető ködfátyla mögül, Eszterke hangja rántott vissza: "odavihetem Hunort bemutatni az Anyukámnak?". Khm, khm... azt hittem, az ilyen típusú mondatokra még várnom kell pár évet...

Aztán meg, megtanult önállóan enni, igaz hagy némi kívánnivalót a látvány maga után, (még a szeme sarkába is jutott egy kis csokis puding), de kétségkívűl büszke az eredményre, és nem is igazán hajlandó már elfogadni az én kezem általi etetését, csak ha fondorlatos módon, cseleket vetve be, csusszantok egy-egy falatot a szájába:

És még valami, amit most tett meg legelőször: átaludta az éjszakát, de úgy igazából, nem kis szépítgetéssel, hanem: este fél 10-től reggel 8-ig!!! Ébredés és nyöszörgés nélkül... hogy mi a titok, magam sem tudom. Talán köze van ahhoz, hogy egyre többet jár, (babakocsiban sem akaródzik már megmaradnia), talán, hogy egyre kevesebbet szopizik (esténként 1-2-szer igényli, a reggeli- és nappali szopikat teljesen kiiktatta), talán, hogy ennyire önállóan nagyfiú lett már.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr691006024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mazsola01 2009.03.16. 20:10:45

Az első és második képen olyan jól fésült fiatalember nézetét kelti Hunor :))
Odanézz már, vigyázni kell mostantól a Fiad körül legyeskedő lányokkal, mert pikk-pakk lecsapják a kezedről, aztán Anyóssá válhatsz ;) Fú, de kíváncsi vagyok, milyen Anyós leszel....
Átaludt éjszaka... szülő kímélő üzemmódba kapcsolt Hunort kéretik megbeszélésre Mártonhoz, hátha a hatására ő is átkapcsol. :)

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.03.16. 21:07:56

ha majd Marcival befejeztek a diskurzust, jo lenne ha idekuldened Huncost!
edes lehetett:)
huuu az a csokipuding...azt hiszem ez eleg inspiralo az onallo evesre:)

Szöszi-Andi 2009.03.16. 21:18:11

Hunor egyre férfiasabb kissrác :D Nagyon helyes!
A 10 éves leányka mondatán én is kifeküdtem volna :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
És milyen komoly, hogy épphogy elkedzett járni, már így nyomja .. táncparkett közepén..stb :D
A csokipudingos kép kedvenc!!!

Eriberi33 2009.03.16. 21:56:45

Nem csodálom, hogy mindenkit levett a lábáról! :)
Édes, ahogy csupa csoki!!! :D

Halkan, nem elkiabálva, gratula az éjjelhez!!! Remélem, rendszer lesz belőle!! ;)

Kata76 2009.03.16. 22:18:12

De édes lehetett, ahogy táncolt, beállt a "nagyok" közé.:)
Eszterke mondatára én biztos félrenyeltem volna az innivalót.:DDD Na de ezen nincs is mit csodálkozni, Hunci sztem mindenkit levesz a lábáról!:)
Az önálló evéshez gratulálok, édes, ahogy kikente magát!:)
Az átaludt éjszakához szintén gratula, és csatlakozva Erihez, remélem, rendszer lesz belőle!:)
Puszi!

Lyndy2 2009.03.16. 23:06:55

De jó volt ezt olvasni és nagyon jó volt látni a fotókat is. Hunc igazán gyönyörű kissrác, nem csodálom , hogy a lányok odavannak érte. De mi lesz még később... :D

gyulaiszilvi 2009.03.17. 05:16:37

jaj de szuper hétvége lehetett! és nagy-nagy gratula az átaludt éjszakához. :-) hunor tényleg tök nagyfiú már...

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.03.17. 05:33:02

Tényleg kár lett volna hazajönnötök, mert akkor egy hatalmas élménnyel lettetek volna szegényebbek. Szinte láttam szemeim előtt a történéseket, ahogy olvastam soraidat. Biztos neki is hatalmas élmény volt az első csajozás (is). Ráadásul egyből egy 9 évvel idősebb lánykával!!!

Doridia 2009.03.17. 07:23:16

Eszterke mondata nagyon jóóóó! :DDD
Az a csupacsokis kééééép :DDD

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.03.17. 07:49:58

Hunor a maga lenyűgöző stílusával nem csodálom hogy meghódított mindenkit. És hogy Eszterke odavolt érte, hát ez érthető... én is odavagyok, tudok:) Pedig köztünk több van mint az a 9 év.
Örülök, hogy remek volt a hétvégétek, egy igazi szép tavaszi időjárással:) Kell ez, nagyon kell!!!

Ildi-84 2009.03.17. 09:13:57

Sose lehet elég korán kezdeni... ;)Az átaludt éjszakához gratulálok, és remélem ez rendszeres lesz! :)

Eriberi33 2009.03.17. 09:26:18

(OFF: Rólad álmodtam! :D 20 hetes kismami voltál, és november 1-re voltál kiírva! :) Szóval valószínű álmomban vmikor nyáron találkoztunk... :DDDD)

Mazsola01 2009.03.17. 10:31:08

(Eri: véletlenül nem ikrekkel volt várandós? :D
Akkor születne egy Veronika nevű lányom valamelyik év május 18-án :P )

Ingrid 2009.03.17. 14:27:08

Micsoda fejlemények :) Az átaludt éjszakák egyre gyakoribbak lesznek, majd meglátod ;)
Az egyedül evésről tudod mi a véleményem ;) H még most is csak óvatosan próbálgathatja...

Hunor egyre kisfiúsabb :)

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2009.03.17. 17:49:11

Ezt nevezem! És ez még csak a kezdet! :))))))))) Az evéshez gratulálok, a csokipudingos bemutató nagyon látványos :DDD
Az éjszakai alvást pedig Isten tartsa meg jó szokásaként az Úrfinak! :)))

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2009.03.18. 10:21:04

igazán gondoskodó Hunc, hogy még a szemét is megeteti ;)
nagyon klassz lehetett a 7végétek, irigyirigy :)

cucka 2009.03.18. 10:32:28

@Eriberi33: Egyre többen álmodtok hasonlókat... remélem, egyáltalán nem véletlenek ezek az "orákel" álmok... ;)
Nyáron meg szívesen látunk, ha jönnétek! :)

Pocakos Macska 2009.03.18. 13:23:13

:))) Micsoda törtnések :)
Az éjszaka átalvás remélem általános lesz ;)
süti beállítások módosítása