cucka 2009.03.24. 10:59

Éldegélünk

Telefonos segítséggel lementettem a fontosakat (képeket, munkámat) a gépről, így gyakorlatilag akár már történhet is a bármi, állok elébe, bár újabban, mintha meggondolná magát, és egyre jobban-gyorsabban teljesítene csodagépünk.

Sok említésreméltó nem történik velünk, rengeteg érzés kavarodik bennem, sok dolog összejött az utóbbi időkben, ezeket rendszerezem a lélektani polcocskáimon. Talán életünket megváltoztató döntéseket is hozunk, kapcsolataink alakulnak át, változnak meg, minősülnek mássá. Tavasz van, megújulás. Érthető a változás.

Volt egy nagyonfelkavaró beszélgetésem is, magam sem gondoltam volna, hogy még ilyen frissek a sebeim. Bár talán ez sosem lesz másmilyen. A felszínen gyógyultnak tűnik, de ha hozzányúlok, bármily finom mozdulattal is teszem, felszakad a heg...

Hunor angyalbőrbe bújt kisördöggé vált: az utcán mézédesen vigyorogva integet mindenkinek, még a legboszorkább öregnénit, és az EMOs kisfiúkislányokat  is megbűbájozza, itthon viszont, visítva csapja magát a földhöz, ha nem értem meg első nyekergésre, hogy mit szeretne, de ugyanígy cselekszik, ha nem az történik, amit ő szeretne. Persze óvatos duhaj, a földhözcsapásos résznél mindig figyel, hogy finoman és puhán landoljon,  főként a feje, ám a hangja, mégis erőteljes és fájdalmas legyen, mely fájdalom ölbevétellel azonnal orvosolható. Gyakorolnom kell a toleranciát... tényleg azokra a hiányosságokra világítanak rá ezek a csöppök, amelyeken dolgoznunk kell.
Aztán meg játszóterezünk, szigorúan családilag, szerencsénkre még nincs annyira jó idő, és viszonylag sok játszótér van a lakókörnyezetünkbe, így egyelőre sikerült kimaradnom a játszóteres anyukák klánjából. Hunc nagyon élvezi a homokozót, az egyedül járást, és szerintem annyira még nem is igényli a hasonló korúak társaságát. Néha belefutunk játszóteres kismanókba, de csak köszöntik egymást és általában mindenki megy a saját dolgára.
Amilyen csapnivaló nappalaink vannak, olyan meseszép éjszakáink, és igen leírom, mert most már rendszeres: átaludt éjszakáink. Tegnap pl. este 7-kor kidőlt a fiatalember és ma reggel fél 8-ig nyomta. Ezen sikereken felbuzdulva, lassacskán megpróbálkozunk a külön szobával is talán.

Hunor Dörzsinket kiszekírozta a világból, így most száműzetésben és aligketrecben (addig ugrált a ketrecen Hunc, amíg az egyik oldala ki nem nyílt) él a majdani gyerekszobában. A macskáinkat is újabban erőteljesebben óhajtja megszeretgetni, ezért ők is menekülőre fogták: Chanel lányunk a rácsos gyerekágyban talál nappali megnyugvást, Natasa a ruhásszekrény aljának a védelme alatt áll.

...mert a meséskönyv az jó. (senkit ne tévesszen meg a fotó, Hunort még csak 20 másodpercig köti le a meseolvasás, ezt sikerült elcsípnem este)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr261022012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsJ 2009.03.24. 13:56:18

Azt hittem, csak én ódzkodom a játszóteres anyukák klánjától, jó olvasni, hogy nem vagyok egyedül :) Majd megírom, mire jutottam, ha nálunk is beindul az aktív játszóterezés.
Amit az éjszakákról írsz, nagyon reménytkeltő: lehet, hogy röpke 3 hónap, és Attila is aludni fog? (Bár így lenne :) )

Lyndy2 2009.03.24. 14:52:53

Nagyon gratula az éjszakához. :-) Hunc nagyon cuki.

LiliBogar 2009.03.25. 19:38:08

:) Nálunk nem volt jellemző a hiszti... de ne gondold, hogy kimaradt ;) Élvezem most duplán ;) még most :P
Puszi

masika 2009.03.25. 21:33:16

És eddig nálunk sem volt jellemző a hiszti, de tuti front van, mert az én lyányom is megbolondult.
Remélem, ha kisüt a nap ez is elmúlik!
Gratulálunk az átaludt éjszakákhoz! Hiába Huncos is megnőtt már!

Szöszi-Andi 2009.03.25. 22:58:52

Örülök, hogy végre jelentkeztél :)
Jövök neked egy mail-lel .. igyekszem :)

A könyvmoly Hunc édes nagyon!

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2009.03.26. 09:29:39

a kép igen megtévesztő :D szerintem az egész csak kitaláció, Hunc egész nap csendesen olvasgat, néha morzsamentesen étkezik, és éjszaka csendben alszik ;)

ha eljön végre az igazi tavasz, talán a hegek ismét elszunnyadnak, ahisztik mérséklődnek, vagy legalábbis tolerásabbak leszünk velük szemben.. ebben bízom legalábbis, mert hasonló cipőben járok.. ölellek!

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.03.26. 09:44:24

"tényleg azokra a hiányosságokra világítanak rá ezek a csöppök, amelyeken dolgoznunk kell." ez milyen igaz. ok a legjobb tanitomesterek:)

Hunc nagyon szepen fejlodik,amint a hisztik es az ejszaka-atalvasok bizonyitjak:)) edes nagyon, akar olvas meset akar nem:)
...jovoheten, pedig remelem gyakrabban talalkozunk "amott", hatha segit sebet gyogyitani. nagy oleles:)

Pankababa 2009.03.26. 10:04:02

Annyira szé ez a Hunc-bébi:-)Örülök, hogy végre alszol!:-)

cucka 2009.03.26. 20:07:35

@CsJ: biztos vagyok benne, most már csak kicsi türelem és Nálatok is lesznek átaludt iccakák! :)
@micka: köszönöm! bár engem nem köll győzködni. ;)
@LiliBogar: @masika: sztem is az időjárás átka lehet, legyen már végre tavasz! :)
@Szöszi-Andi: köszönöm a mélt! ;)
@tollpihü: így legyen... remélem, az áldott napsütés mindenkire jótékonyan fog hatni... csak jönne már. :)
@hugomum: már alig várom a jövőhetet, jó lesz "találkozni" amott. :)
@Pankababa: ideje volt, mert néha magam sem tudom, hogyan bírtam pár hónapja. :o)

snow(flake) 2009.03.27. 09:17:41

játszóterezés: azért kicsit irigykedem. itt a mi 15ezres kisvárosunkban egyetlenegy játszótér sincs. :(

az átaludt éjszakákhoz gratu!

hiszti: én már előre rettegek, egyelőre csak kezdemények vannak, de ha magamból indulok ki és örökli a természetem, nem lesz egyszerű eset. :D
süti beállítások módosítása