Az idei húsvétunkat, rendhagyó módon, szűk családi körben ünnepeltük. Szombaton kirándulást tettünk szerelmetes Pilisi régiónkba, betértünk egy általunk kedvelt, hangulatos kisvendéglőbe (isteniek az ételek... mmm), majd kicsit sétáltunk a tágabban vett környéken, a Duna túl oldalán lévő Vác és környékét fedeztük fel. Délután hazatértünk, ekkor lázas készülődésbe kezdtünk, megsütöttem a kalács-pótlónkat, megfőztük a húsvéti sonkát, tojásokat festettünk (idén zöld tojásaink lettek, de ez a tény mit sem csökkentett ünnepünk értékén).

Vasárnap korareggel, (igen, most sem aludt tovább Hunc 7 óránál...), családfőnk megszegte a kenyeret, a sonkát, Hunc imádnivalóan élvezte a látványt, az új ízeket, formákat, a levegőben pihenő ünnepi hangulatot. Reggeli után összepakoltunk és nyakunkba vettük a várost, ellátogattunk a hagyományörző Hollókői 2 napos húsvéti fesztiválra. Mivel előre lefoglalt szállásunk nem volt, a véletlenre bízva magunkat indultunk neki, persze esélytelen volt bárhol is megszállnunk 20 km-es körzetben. Így este hazatértünk az egész napos túrázástól kellemesen fáradtan, élményekben és meseszép pillanatokkal a lelkünkben sokkalta gazdagabban.

Húsvéthétfő nem múlhatott el a megöntözésem nélkül, HuncApu szódavízzel pótolta az elmúlt éveket, nem kis derültséget okozva ezzel Hunorvirágszálnak, aki az etetőszékéből figyelte az eseményeket, és gurgulázva nevetett. Jövő húsvétig már bizton nem hervadok el, onnanstól pedig már két férfiember hivatott biztosítani üdéntartásomat. A délutáni program, egy Margit szigeti séta volt, ahol akár leforgathattuk volna, a "Reszkessetek, kutyák!" című filmet is, ugyanis Hunor olyan sikítós és erős szeretethullámmal közelíti meg négylábú barátainkat, hogy azok általában fejvesztve menekülnek előle. A bátrabb ebek viszont a fojtogató szeretete előtt hajtanak fejet (és oly sokszor testet is... )

Szeretem az ünnepeinket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr411063818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lyndy2 2009.04.14. 11:07:04

Nagyon szép képek készültek. Igazán jó látni ezeket. Nagyon aranyosak vagytok rajta. Csodás hétvége lehetett.

Eriberi33 2009.04.14. 11:57:27

Nagyon jók a képek! Szépek vagytok!! Hunor már olyan nagyfiú... :)

masika 2009.04.14. 14:10:16

Nagyon jók a fotót, és micsoda Húsvétolás!

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.04.14. 16:40:03

Nagyon szép ünnepetek volt, igazi élmény- és érzelem gazdag:)

Nani 2009.04.15. 09:30:41

Nagyon jól telt az ünnepi hétvége és szuper fotók készültek. Hunormanó olyan tüneményes, olyan jó lenne már élőben is látni! Na de majd egyeztetünk!

Pocakos Macska 2009.04.15. 14:06:06

Fantasztikus lehetett :) Szeretem azt a környéket a várat :) Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Szóda :D

Szöszi-Andi 2009.04.15. 23:13:45

Csodás helyen voltatok, imádom az ilyen környezetet :)
Hunc nagyon édes, és ti is boldogságtól sugárzotok :)
Tökéletesen ünnepeltetek, így kell ezt :)

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.04.16. 21:51:41

Imádom ezt a helyet (mármint Hollókőt). Legutoljára én is Húsvétkor voltam, csak annak már sok-sok éve.
Hunc nagyon jól mutat a kockás ingében és abban a pelenkagyanús kendőben! Látom, hogy itt is csjaozott!!

LiliBogar 2009.04.16. 22:11:50

SZódavíz :) Hmmm.. rémlik róla valami még a régi szép időkből :-P
Puszi
süti beállítások módosítása