cucka 2009.04.27. 21:21

Újra a régi vagyok

Bár még nem merem elkiabálni, de nagyon úgy tűnik, elmúltak a reggeli émelygések-szédelgések. (persze, ez azonnal újabb aggódósabb gondolat-lavinákat is elindíthatna, de nem hagyom magam- saját magam által a mélybe lehúzni és pont). Talán köszönhető mindez a csodaszép és energiabombának minősülő hármacskán elköltött, mesevidékes hétvégénknek is.
Az úúúgy volt, hogy HuncAput már hét közepe óta rágicsálta a "hétvégén muszáj kirándulni" férge, így nagy mértékben nem volt tekintettel elesett állapotomra. Az úticél ilyenkor majdnem mindegy, de az ágyon pihegve szombat délelőtt, véletlenül éppen egy Noszvajról készült kullináris műsor ragadott magával, amiben Bucsek András mesterszakács kóstoltatta saját főztjeit, valamint Sándor Tamás egri sajtmester fenomenális mestermunkáit párosította jóféle Thummerer borokkal. Innen már csak kis nyomozást és pár telefonhívást igényelt a szervezés ahhoz, hogy megtaláljuk azt a hangulatos magtárból átalakított kis fogadót, melyet csak jószívvel tudok ajánlani minden arrafelé látogatónak. Pestről egy bő órácska alatt leértünk, és aznap estére még egy pincelátogatással egybekötött, bórkóstolós vacsorára is becsúszhattunk. (megmosolyogtatóan nosztalgikus volt gyerekkel- kicsit pocakosan részt venni egy ilyen jellegű vacsorán, hiszen pár évvel ezelőtt volt pár emlékezetes bortúrás hétvégénk... most meg már 10-kor ágyban voltunk, miközben a "fiatalok" hajnalhasadásig "kóstolták" a borokat...). Az ételek mennyeiek voltak, a háziak kedvesek-mosolygósak, Hunor eszementül elemében volt, és ismét lelketsimogató érzés volt a saját bőrünkön tapasztalni, mennyivel melegszívűbbek-természetesebbek a vidéki emberek. Noszvajról úgy jöttünk haza, hogy ide bizton visszatérünk még ezen a nyáron.

És akkor az elmaradhatatlan fotó-dömping, először is, a hordozás jegyében:

A noszvaji kocsma ajtóban:

A borospince-látogatáson úgy viselkedett, mint akinek a vérében van a borászat:

Még a hatalmas koracél tartályok sem félemlítették meg:

Vasárnap Eger belvárosában sétálgattunk:

Majd Huncos kisautóba pattant, melyet HuncApu távirányított, így mindketten jót szórakoztak (nomeg az a sokszáz Főtéren daloló diák is, akik tanúi voltak a jelenetnek):

Hogy a hétvégi jólétnek köszönhető-e, azt nem tudni, viszont ismét újabb fájdalommentes fogacska-növesztéssel szembesültem ma reggel. Így most már Tízfogú Rémem van!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr941090248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micka · http://micka.freeblog.hu 2009.04.27. 22:04:53

dejó:-)
a régivagy is, HUncos is, és Huncapu is:-))

Szöszi-Andi 2009.04.27. 22:50:34

Örülök a szuper hétvégének, és hogy újra a régi vagy!!!
Noszvajon ráadásul remek kis programok szoktak lenni, szerintem is csodás hely! Régen voltunk mi is .. Alízzal is el kellene menni :)
A képek és Hunor édesek!!!!

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.04.28. 07:20:12

ujra a regi:) szerintem az aggodasod termeszetes, mindenki fejeben megfordulnak ilyen gondolatok:)orulok, hogy ilyen jol ereztetek magatokat Noszvajon, bizony szepseges hely az.
gratula a 10. fogacskahoz, a fajdalommmentesseg meg kulon orom. szuper kepek, ez a kisautos halali:))

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.04.28. 08:34:10

Örülök, hogy újra jól vagy:)))) A szuper hétvége is biztos közre játszott, és a jó vidéki levegő. Hunorra már nincsenek is szavaim, de iszonyat sokat nőtt amióta nem láttam.

Lyndy2 2009.04.28. 09:36:52

Nagyon örülök, hogy jól vagy és komolyan ez sugárzik a képekeről. Olyan szépek vagytok rajta. Hunc imádnivaló. A hétvége nagyon jó lehetett. Huncapu okos terveket talál ki. :D

Eriberi33 2009.04.28. 09:38:31

Hű, ez szuper lehetett!
(Hunort eddig is hordoztátok, és az én figyelmemet kerülte el eddig a meitai? Ha most kezdtétek, hogy bírta hirtelen?)
Ez a távirányítós kisautó nagyon komoly! :D
Huncos már olyan nagyfiú... :) Olyan édes arckifejezései vannak! :)
Örülök, hogy jobban vagy!!!!!!! :)

cucka 2009.04.28. 10:12:41

@Lyndy2: nem szoktam sosem HuncApu érdemeit csökkenteni, de ez most az én ötletem volt, én láttam a riportot a tévében és kedvet kaptam a sajtkóstoláshoz. ;) Valóban, HuncApu szokott inkább új helyek után kutakodni és felfedezni. :)
@Eriberi33: hűűű, kendőnk Hunc születésétől fogva volt, amikor még nagyon kicsi volt és pocakfájós, sokszor felcsatoltam magamra, de többnyire inkább itthoni használatra, nem éreztem biztosan magamon a kicsit. Aztán, ahogy nőtt, megtanultam egy egyszerű csípőkötést, ez mindkettőnk életét könnyítette, nem mondom, hogy órákon át, de hosszú percekig szívesen elücsörgött benne, sőt jópárszor el is aludt így. Aztán jött egy könnyű hátibatyu kötés elsajátítása, ezt kifejezetten élvezte, vigyorogva trónolt benne, a baj pár hete kezdődött, ekkor addig addig ficergett a hátamon, míg kijött a kendőből. (ráérzett, többé nem tudtam úgy megkötni). Tudom, biztos lenne bonyolultabb megkötési mód ahhoz, hogy továbbra is kendőzhessem a fiatalembert, ám ehhez nem volt türelmem, és utána sem jártam, hogy elsajátíthassam. A mei-tait egy ideje már fontolgattam, most kipróbálásra van nálunk egy, szerelem mindannyiunk részéről, Hunor szereti, HuncApu büszkén feszít a hátán a fiával, és nekem is lényegesen könnyebb dolgom van. Tulajdonképpen ez is egyfajta felkészülés a KisTesóra, hiszen, nem hinném, hogy egy állandó örökmozgó kétévessel könnyedén fogom tudni tologatni a babakocsiban az újszülöttet, muszáj szabad kezűvé válnom. Valószínűleg KisÖcsiHugi sokat lesz hordozva-kendőzve, sokkal többet, mint annakidején Huncos. :)

Nani 2009.04.28. 10:23:46

Régi Cuckánk, üdv itthon. Jót tett a kirándulós-feltöltődés is. Tízfogúd egyre helyesebb kispasi, lányos anyukák hamarosan félteni fogják sármos srácodtól övéiket....

xor 2009.04.28. 10:32:39

Ez a Tízfogú Rém egyre jobban kezd rád hasonlítani!

cucka 2009.04.28. 11:45:38

@xor: balzsam lelkemnek, kár, hogy nagyon kevesen látjátok így! ;) nomajd a következő! :)))

masika 2009.04.28. 12:00:30

Irigykedem! Csoda szép helyen jártatok, annak pedig nagyon örülök, hogy már jobban vagy:-)
Hunorfi még mindíg nagyon jó képű, és most, hogy 10 fogú lett, majd bomlanak utána a csajok!

Bongianyu · http://blog.bongor.hu 2009.04.28. 13:39:57

Én is láttam a műsort, és mi most csütörtökre tervezzük, hogy lelátogatunk oda :))). Milyen véletlenek vannak! Ha sikerül is lejutni, akkor én is írok egy ilyen élménybeszámolót! Nagyon üdítő volt olvasni és abszolút kedvcsináló. Még el lehetett volna tántorítani egy kis erdei sétával, de most már biztos, hogy ezt a programot fogom ajánlani apjuknak. A HuncÚr PandÚrod látom feltérképezte a hely és helyzet adta lehetőségeket :))). A lélek pedig hamar gyógyuló fajta, főleg, ha nőbe költözött bele :) és ezért is fogsz Te minden bús, komor felhőt elhessegetni könnyen magad körül! Nagy ölelés nektek

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2009.04.28. 16:29:38

Isteni hétvégétek volt!!! A műsor az én ízlelőbimbóimat is elvarázsolta, pedig csak láttam a sajtokat! :)))) Szerencsére közel is van, már csak alkalom és anyagi háttér kell hozzá :DDDD
Huncapu nagyon büszkén feszít hátán a királyfival! :)))

Csillagbaba1 2009.04.28. 22:30:07

Drága! Nagyon örültem, hogy pár nap leforgása alatt 2x is volt szerencsém és időm Hozzátok! Hétfőn jó volt, hogy több idő jutott erre és Hunc imádni való! Te pedig semmit nem veszítettél önmagadból és amit beszéltünk a tesóról hidd el menni fog.. ment ez már kevésbé talpraesett anyáknak is akkor nehogy már Neked jusson eszedbe félni! Szuper csaj vagy4 Ölellek!!!!

Pocakos Macska 2009.04.29. 13:13:26

Jaj de örülök, hogy jobban vagy! Hunor rengeteget nyúlt, nem?! És eszméletlenül jól áll Neki a piros :)

MarcsiTobie 2009.04.29. 14:24:07

Helló Cucka és kis család
Imádom a képet a kocsmaajtónál, ez a kis Huncos olyan de ooolyan szép... és szerintem is hasonlít Rád.
A kis pocilakót meg növesszék az angyalkák, és vigyázzanak mindkettőtökre! Te pedig kerekedj szépen... Csodálatos hír!!! Kis késéssel ugyan, de mi is szívből gratulálunk.

cucka 2009.04.29. 15:12:52

@masika: ugye, hogy minden a fogakon múlik?! :))))
@Csillagbaba1: én is örülök, hogy sikerült találkoznunk, és köszönöm a bíztatást, menni fog, tudom, csak a türelmem és az erőm ne vesszen el! :)
@Pocakos Macska: sztem is nyúlt, áttértünk a 86-os fölsőruházat és 74-80-as naciméretre... hiába, kurtalábú a szentem! ;)
@MarcsiTobie: Drága Marcsika, köszönöm szépen a szavaidat! :) A jókívánságok sosem jönnek késéssel! ;)
süti beállítások módosítása