cucka 2009.06.02. 19:04

Másfeles

Ippeg ma másfél éve, hogy békés és összetartó kis triumvirátussá lépett elő szerelmetes házasságunk, hiszen ekkor érkezett közénk a legnagyobb ajándék, amit kaphattunk az Égiektől. Jó ez így, jó érzés megtalálni az életben a helyed, megtalálni a dolgod... és ha néhanapján súrlódunk/türelmetlenkedünk/cívódunk is, egységgé kovácsolódtunk mi így hármacskán (lassacskán négyecskén...)... egyetlen pillanatát nem bánom, továbbra is azt gondolom, semmit sem tennék másképp...

Egy átlagos másfeles paraméterei (merthogy ez most nem csak rólam szól): kisportolt és izmos, vékonycsípőjű és szélesvállú 10 és fél kilós, 80 akárhány centis, 19-es cipőméretű talpakon éldegélő (nacikban még mindig bővenjók a 74-esek, badikban 86-osakat visel, nem részletezem: felül férfiasan erős... ezen van a lényeg). Immáron 12 használható foggal rendelkezik, észrevétlen gyüttek ki, fájdalommentesen, kemény éjszakák és napok nélkül. (vagy talán már mindannyian megszoktuk: Hunc a fájdalmat én meg nem tulajdonítok különösebb jelentőséget egy-egy nyüsszögősebb napnak).
Mindenevő, és ha hagynánk mindenivó is lenne, szívesen megkóstolgatja az apás délutáni játszóterezések alkalmával, HuncApu jólmegérdemelt, hűsítő pohárka sörét, közben elmajszolgatja a tejszínhabos fagyitölcsérét, esténként a vacsi mellé ösmét szívesen belekóstol az éppen aktuális borfelhozatalba is. A számára különfőzést elfelejthetem, a fagyasztóban felsorakoztatott bio zöldségekből, gyümölcsökből és húsokból készített finomságaimat lassacskán a macskalányaink fogyasztják el, érdeklődés hiányában. Helyette az kell, amit mi eszünk, lehet az vajas kenyér, májkrémes-sajtos kenyér, vagy húsleves (itt nagy kedvenc a benne főtt zöldségek és a tészta), vagy akár egy egyszerű tejszínes rakottas, egyszóval bármi. Van olyan reggel is, amikor csak kis gyümölcsre vágyik, esetleg egy túrórudival megspékelve. Enni most már gyakorlatilag egyedül eszik, igaz, az eredmény olykor-olykor hagy némi kívánnivalót maga után, de másképp már nem megy, ha etetni próbálom összeszorított szájjal csóválja a fejét vagy éppen sikoltozva veri magát az etetőszékében, hogy nem-nem-nem! Egyre szociábilisabb, ugyan még mindig nem a vele egykorú gyerekekkel, de a környék összes kutyáját/gazdáját már ismeri, a séták alkalmával ismerősként üdvözli őket. (sikkant). Ugyanez érvényes a velünk egy háztartásban élő négylábúakra is, rövidke simogatás után sokkalta jobb játék az, ha végigtereli őket a lakásban, vidáman visítozva! A játszótéren még mindig inkább a felnőttekel igyekszik kapcsolatba lépni, a gyerekekkel még nem igazán tud közösen játszani (azaz de: igyekeznek megszerezni egymás elől a fellelhető összes játékot). Itthon már egyre többször játszik el egymagában, főleg, ha dolgozom, és nem igazán van más választása, bár a gyanúsan hosszú csend, mindig jelent valamit. (néha csak egyszerűen elalszik...).
Az éjszakáink: 9-10 között elalszik a fiatalember és általában reggel 7-ig húzza a lóbőrt. Nappali alvás: hetek óta egy darab van belőle, változó, hogy mikortól, de általában dél és kettő között lezdi meg valamikor és olyan két óra nyugira lehet ilyenkor számítani. (ha mégsem, akkor estére extrán nyűgös és billegális, önmagára is veszélyes kisemberré válik)

A mindennapjaink sokkal könnyedebbek/gördülékenyebbek. Ugyan még mindig nem beszél, a saját maga nyelvén igencsak ügyesen megértet velünk mindent. Igazi korunk gyermeke, reggelente már az sem mindegy milyen ruhát adok rá, vannak olyan napok, amikor maga veszi ki a szekrényéből a kívánt aznapi szerkóját. Persze, nem mindig időjárásnak megfelelőre sikeredik a választás. (mi lenne, ha jány lenne?!) Ha új ruhát vél fölfedezni magán, végigbilleg a lakáson és bezsebeli az érte járó dícséreteket, miközben nyújtogatja a lábát és pörög-forog előttünk.

Táncol: sajátos, ősi indián tűztáncot lejt (kissé szumós beütésekkel), gyakorlatilag mindenfajta zenére.

Egyszóval: imádom őt és elfogult vagyok vele a végtelenségig... bár úgy érzem, jelen pillantban éppen ez a dolgom.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr411158572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popianyus 2009.06.03. 12:28:41

Boldog másfelediket! :-)

Van jónéhány közös vonása Huncnak és Popinak, nodehát egyidősek....:-)

Lyndy2 2009.06.03. 12:33:48

Itt is kívánok boldog másfelet. Valamint érthető az elfogultságod,de ez a dolgod. :-)))

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.06.03. 12:36:32

Hunc tényleg egy klassz kiskölyök, nem vagy elfogult:))) Vagy én is az vagyok????
Még egyszer boldog Másfelet Hunorpajtásnak:)

Ingrid 2009.06.03. 12:47:59

Boldog másfél évet, kicsi Hunor!

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.06.03. 14:37:01

Nagyon Boldog Másfeledik Szülinapot Nektek! És bár tudom, ez nem rólad szól, de azért elég sok közöd van hozzá, hogy Ő lett, hogy olyan lett amilyen, és az, aki:)
akkor lehet Ő lesz az első Michelin sztáros divattervező:)) Imádnivaló!!!

Hencsi+Zita · http://kicsizita.freeblog.hu/ 2009.06.03. 15:17:40

Nagyon sok boldog Másfeledik szülinapot kívánok!

gneke 2009.06.03. 19:07:40

Boldog másfelediket kívánunk Huncnak!
Nagyon aranyos, ügyes kislegényke!
Még jó, hogy elfogult vagy.

Eriberi33 2009.06.03. 20:12:34

Boldog másfelediket Huncinak!
Nem vagy elfogult! ;)
Nagyon jó ez a kép! Sugárzik róla a jókedv!

Kata76 2009.06.03. 23:57:10

Nagyon boldog másfelediket édes drága Huncorgónak!!!!:))
És egyáltalán nem vagy elfogult!! Nagyon ügyes, okos, szép kispasi!!:)

cucka 2009.06.04. 10:29:40

Köszönjük a köszöntéseket!
@hugomum: végül is Michelin csillagos divattervező még úgysincs... mondjuk, én nem bánnám! ;) Kifinomult gasztronómiai érzékkel született, mind az ételek, mind az italok terén. :DDD És a ruháit is maga válogatja, bár női cipellők terén Hugóbébi is esélyes! :)))
@Eriberi33: Ő majdnem mindig ilyen kis mosolygombóc! :)
(meghívó megérkezett, ugye? :s)

Bongianyu · http://blog.bongor.hu 2009.06.05. 12:49:34

Utólag is boldog másfelet! Az ízlése tökéletes, a mosolya ámulatba ejtő és a széles vállába megkapaszkodhat egy gyönge nő. Mi kellhet még?! :)

CsJ 2009.06.05. 13:41:33

Gratulálok a másfélhez! És persze, hogy legyél vele elfogult, ez az anyák dolga! :)
süti beállítások módosítása