cucka 2009.06.05. 15:10

Cipők

Az egyetlen dolog, amit még Huncos embrió korában eldöntöttünk és amihez hűek is maradtunk ezidáig, az az volt, hogy bármin hajlandóak vagyunk spórolni, de a gyermekeink egészségén soha. (kicsit tárgyiasítva: a fekvőhelyére -matrac- és az első cipőire gondolok jelen pillanatban).

Az elkötelezett ortopéd orvosok és a korunk olykor fullasztó marketing munkájának hála, trendi babacuccok kínálatában nincs hiány, csak győzze az ember lánya-fia kapkodni a fejét és szétválasztania az ocsútól a búzát. No, és akkor már meg sem említem azokat a gyöngéd presszúrával megfogalmazott reklám szologeneket, melyek egyáltalán nem finoman igyekeznek a szülő lelki harangjait pengetni, hogy nincs is lelke/nem is szereti igazán a  gyerekét, amennyiben nem az ő terméküket választja.

Hosszas bogarászás és számtalan pro- és kontra vélemény elolvasása/meghallgatása után, józan paraszti eszemet használva jutottam arra a következtetésre, hogy a saját lábbelieimben is azokat preferálom és hosszabb távon előszeretettel használom, melyek könnyen hajlíthatóak, finoman illeszkednek hozzám és minél természetesebb anyagból (legfőképpen bőrből) készülnek, így lehetővé téve a láb szellőzését és megakadályozva azok izzadását, befülledését, esetleg gombásodását.

A választásunk a Liliputi által forgalmazott puhatalpú cipőre esett, melyek talán a legjobban hasonlítanak a mezítlábazáshoz, majd kinti  használatra ugyancsak erről az oldalról egy külföldi társát választottuk, ugyanilyen okok miatt. Nem áll szándékomban korteskedni, az előnyeiről oldalakon át lehet olvasni, (a hátrányukról is valószínűleg), számunkra tökéletes választásnak bizonyult, Hunor nagyon ügyesen tanult meg járni, hamar megtanult lábujjhegyen is pipiskedni, nem bántam meg és a minőségével is elégedett voltam. (bár több lányos anyukánál olvastam, hogy a nőcis változatok orrai igen hamar lekoptak...). Amint Huncos ezeket kinőtte, egy újabb párossal gazdagítottam cipőtárát. (gazdaságos a gyermek, hiszen a lábmérete egy év alatt nőtt 2 számnyit). Valamint előre bebiztosítottuk magunkat egy újabb (puha)-gumitalpúval is, őszre. (erről még nincs tapasztalatom, bár nem hinném, hogy csalódnék benne)

A melegek beköszöntével viszont elbizonytalanodtam, a zártbőrcipős zoknis megoldást túlzásnak éreztem, így pár hete elkezdtem gyűjtögetni a szandálos tapasztalatokat játszótéren, ismerősöktől. HuncNagyi Huncmaci másfélévesére meglepett minket egy szupinált szandival, és ekkor ért az első meglepetés: Hunckoma egy számmal nagyobb lábat növesztett az elmúlt másfél-2 hét alatt! (nomajd Kistesó elhasználja...)
Végül a tegnap délelőtti séta során szembejött velünk a megoldás: alig egy utcányira tőlünk gyerekcipőbolt nyílt. Azt már nem részletezem, hogy az én általam perefrált cipőket Huncos, még egy próba erejére sem volt hajlandó magához érinteni sem, viszont nagyon ügyesen választott magának egy bézs színű szandált, valamint egy játszótéri kis futócipellőt. (bővebben a termékekről, gyártóról itt)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr281165028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eriberi33 2009.06.05. 17:18:41

Ez a bézs szandi nagyon csini!

Lilunak van-volt ilyen is-olyan is... Még nem jöttem rá, melyik tábornak van igaza.. :) Illetve itt kint nem is akkora a cipőválaszték, mint otthon... :S Max netről tudnék rendelni, de azt meg nem nagyon merem a méretek miatt. Bár épp úton van felénk Lilunak egy puhatalpú itthoni gyönyörűség... ;)

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.06.06. 11:10:40

cipőőőők:)))
de jó, hogy erről írtál, épp most megyünk cipőt, és szandált nézni,venni. mi is a puhatalpú mellett döntöttünk, bár kétlem, hogy itt lehetne Liliputit kapni:)))
a dolgot itt megnehezíti, hogy az eladók, elég ritkán beszélnek angolul, mi meg a lengyellel vagyunk hasonlóképp:)
Tény, hogy a magam részére egyszerűbb cipőt venni:)
mindenesetre nagyon szépek a Hunor darabjai, és kívánom, lelje benne sok örömét,koptassa el őket:)puszi

cucka 2009.06.06. 18:19:33

@hugomum: írtam egy mélt! ;) (barter ajánlóval)
@Eriberi33: az első liliputiakat én is netről rendeltem, nekünk bevált, ha elolvasod a mérettáblát (leméred Lilu lábát) könnyedén ki tudod választani a megfelelőt (szívesen segítek!!!). És a puhatalpúak a boka résznél található gumírozás miatt, több számnyit felölelnek. :)

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.06.06. 18:35:41

megkaptam köszönöm, írom, a választ:) puszillak

Pocakos Macska 2009.06.07. 14:36:44

Én folyamatosan bizonytalankodom, beltérre én is puhtalpúpárti vagyok, de mi most kültérre pl. egy márkás edzőcipőt vettünk Nórinak - ami meg nem bokafogós. Az a baj, hogy minél jobban utánaolvasok annál bizonytalanabb leszek ;) Mindenesetre Hunc cipellői tetszenek :) Te jól vagy kismami? :) Puszi!

cucka 2009.06.07. 19:51:32

@Pocakos Macska: igen, sikeresen el lehet bizonytalanodni ezekben a dolgokban. :))) Számomra az továbbra is a puhatalpúak mellett szól, hogy Huncos nagyon szépen használja a talpát-a talpizületeit, spiccel és lábujjhegyez, szóval nem bántam meg, hogy ezeket választottam első cipőnek. A mostani szupinált (harántemelt) szandi is relatív hajlékony talpú, szabad folyást engedve ismét a lábának. (mondjuk ezelőtt 30 évvel nem voltak ilyen speckó cipellők és mégiscsak felnőttünk valahogy, sőt még járni is megtanultunk. ;) )

Csillagbaba1 2009.06.08. 07:28:10

Nagyon csinos cipőket választottatok, és az is igaz, hogy semmi igazi támpont nincs, hogy vajon melyik választásnál járunk jól... Én anno a Lányoknak a Sieszta cipőket vettem meg, Axinak mégis bokasüllyedése lett... Szóval....De ezek nagyon jó és nem utolsó sorban esztétikus cipők is. Puszi Nektek!!

masika 2009.06.08. 10:04:51

Én is Siestát vettem Lilinek télen (csizma). Most viszont van egy elephanten szandija és egy sima Deichmanos. Mind a kettő bokafogós és a Deichmanost sokkal jobban szereti úgy vette észre. Ezek a Szamos cipők nekem is tetszenek, de árat persze nem találtam a honlapjukon.

cucka 2009.06.08. 11:15:07

@masika: árak: nagyjából egy árkategóriájú a Sziesztákkal, Elephantenekkel. (4-7 ezer Ft, színre-formára kis eltéréssel). Mi tervezzük, hogy meglátogatjuk a közeljövőben a gyárat, ott van bemutatótermük, árulnak is cipőket, szerintem olcsóbban, mint a viszonteladók Pesten. (majd egyeztetünk, ha érdekel, meg, ha már tudjuk mikor megyünk, jó?)
@Csillagbaba1: emiatt is gondolom, hogy igazából egyik tábornak sincs 100 százalékosan igaza. ;)

Csillagbaba1 2009.06.08. 12:00:13

@cucka: Pontosan... tudod vannak most ezek az MBT cipők... szerintem extra mód drágák... nos van aki esküszik rá ortopéd orvosként, a másik orvospárja meg azt mondja, hogy reklám az egész.... a szülő meg döntse el, hogy mi a helyes mikor tesz jót vagy rosszat vagy egyszerűen csak hülyeséget.... Ez a gyárlátogatás nem rossz ötlet ám ;-)

CsJ 2009.06.08. 20:29:06

A kültérre szánt (külföldi verziós) puhatalpúval hűvösebb napokon is érdemes kint hasítani? Nem ázik be vagy ilyesmi? A szandál mellé szeretnék venni egy zártabb cipőt a hűvös-csepergős nyári napokra Attilának, de bizonytalankodom, milyet válasszak (a tavaszi modellt kezdi kinőni, az már nem sokáig játszik).
Még egy kérés: megírnád, hol van pontosan ez a gyerekcipőbolt? Hátha legközelebb nem kell Budaörsig mennünk cipőért, mint a Salus szandiért tettük :)

cucka 2009.06.09. 23:01:42

@CsJ: hááát, szerintem a hűvösebb időkben simán viselhető kint a cipellő, viszont mivel ez egy bőrtalpú, bőr felsőrészű cipő, nem hinném, hogy vízálló lenne. (sőt, biztos, hogy nem). Erre inkább a gumitalpúbb verziót ajánlanám, az elmúlt esős napokban azt teszteltük, nem ázott be, bírja! :) (mondjuk az igazán esős napokra mi beszereztünk egy gumicsizmát, mert Hunorcsillagvirágszál imád a pocsolyákban tapicskolni/belefeküdni-ha hagynám-/ugrálni)
A szandit pedig a 13. kerületi Párkány utcában vettük, holnap megnézem a pontos házszámot, de az új építésű lakóparkkal szemben, a Dunával párhuzamosan helyezkedik el. :) A bolt viszonylag pici, de a tulaj nagyon segítőkész és kedves. :) (és kérésre bármit be is szerez!)

CsJ 2009.06.11. 11:43:06

A gumicsizmán már én is gondolkodtam, merthogy nemcsak Hunorvirágszál imád a pocsolyákban tapicskolni (két lábbal beleugrani és hasonlók), hanem Attilavirágszál is. A Párkány utcai boltot megnézzük, végre egy gyerekcipőbolt a viszonylagos közelünkben! :) Köszi a tippet!

cucka 2009.06.11. 14:03:00

@CsJ: :DDDD sejtettem! :DDDD Megnéztem a címét: Párkány utca 21. Négyemeletes, panel alja. :)
süti beállítások módosítása