Már nem tudok csak egy síkban gondolkodni, azzal, ha azt mondom, mindjárt kétéves, rögtön az is eszembe jut, hogy a születésnapja környékén érkezik a Kishúga.

Fut, szalad, extragyorsra kapcsol a lábbal hajtható mociján a közös sétáink alatt, így (szívemre téve a kezem!), kezdem egyre kevésbé kedvelni a délutáni sétáinkat kettecskén. Nagyon gyors és félelmetesen veszélyérzet-nélküli. Bár a legfontosabbal sikerült átitatnom: a közlekedő autók előtt (értsd járda széle) mély tisztelettel és csodálattal lestoppol és brübrüzve nézi a közlekedő kocsikat.
Nembeszél. Az alap kommunikációs szavai megmaradtak: Tátyi-Tátyi, Táty (ez egyértelműen Apa), nem, sőt inkább nem-nem-nem, és a kihagyhatatlanul engem odaparancsoló ányá. Brü, motor, de jelenthet autót is, környezetfüggő. Használja továbbra is a váu-váu és a vávává szavakat, az előbbi magát a kutyát, az utóbbi annak heves ugatását jelöli. Érdekes, hogy néha kicsusszan egy-egy tutya is a szájából, de ilyenkor pironkodva elbohóckodja. Megtanultunk csöndben örülni. Tulajdonképpen nem is izgatna a dolog, inkább csak jólesne már hallani a beszéd-kezdeményeit, hiszen mindenfelé csacsogó totyogókkal találkozom, az enyim meg jusztse! Aggodalomra nincs különösebb okunk, hiszen a szavainkat-mondatainkat tökéletesen érti. Pl. az egyik napon a kocsiban ülve HuncApuval az élet nagy dolgait vitattuk meg, és valakinek a bántalmazásáról beszélgettünk. És ekkor a hátsóülésről már érkezett is, az odaillő áú szócska egy fájdalmas fintor kíséretében. Csak összenézni tudtunk... szavak nélkül.

A heves mozgásának köszönhetően továbbra is súrolja a bűvös 11-est kilóban, viszont hosszra nyúlt, fölsőkből 86-os, 92-esek egyike másika is beficcen már a szekrényébe, és a nacik is nőttek egy számnyit, 80-asok már.

Hétvégénk eseménydús volt: én dacolva a nap UV viszontagságainak megmutattam, hogy a hófehér bőr nem mindig taszítja a napot, most rákvörösen aloés cuccal kenegetem magam, és csak az nyugtat -a bőrrák mellett- lesz pár boldog napbarnított napom. Közben jártunk Cseszneki várnapokon (pici csalódás volt a szervezés, de a hely és a tematika kárpótolt pöppet), belemerítkeztünk a magyar tenger habjaiba, ráérősen elnyammogtunk egy-két igazi balatoni sajtos-tejfölös lángost (sok fokhagymával!, ez most nagyon kedvező Minkalánynak), megéjszakáztunk egy kedves barátnál. Íme képekben:

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr531283755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy71 2009.08.02. 20:53:09

drága Cuckám, ha ez megnyugtat, Barni még ennyit sem beszél :)))))
de nem izgulok, ő is mindent ért, egyszer majdcsak összetett mondatokkal kezdenek :))))
hihetetlen, hogy már mindjárt 2 éve volt az az Adventi gyertyagyújtás :)))

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2009.08.02. 21:35:02

Cucka drága, hamarosan le sem tudod állítani majd a beszélőkéjét :))))))))
A lábbal hajtós moci tényleg veszett gyorsan képes menni... :)
A képek: nagyon vagesz a kiscsávó :))))))))

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.08.02. 21:41:50

ez a gyermek hidd el, magáért beszél!!!:)) nekem fel sem tűnt, mondtam is Neked, viszont az igen, hogy mindent megért és imádnivalóan rosszcsont:))

már mindjárt itt a karácsony:)) de jó lesz "Veletek" ünnepelni.

a lángosról jöhet a sajt, tejföl, fokhagyma...:)))

masika 2009.08.02. 23:19:05

Nagyon Boldog 20.-t először is!
Ne izgulj a fiúk tényleg később kezdenek beszélni, mint a lányok, na de ha egyszer elkezdik....:-)

Eriberi33 2009.08.03. 14:32:35

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!! :)

Majd nekiáll dumálni, ne aggódj! Aztán meg majd be sem áll a szája... És győzz válaszolni a sok "miez"-re és "miért"-re! ;)

Nagyon jól áll Huncosnak az a kalózkendő! :)

Kinga85 2009.08.03. 15:25:46

Na aztán, ha belekezd, alig várod majd néha, hogy egy kis csönd is legyen :D De tényleg :) Mi most ott tartunk, hogy mindent, de mindent megismétel a leányzóm, és nagyon kell figyelni, hogy mit mondunk előtte... Lehet abban valami, hogy a fiúk később kezdhetnek el beszélni, a két unokaöcsém is inkább csak két éves kora körül-után. De ez nem baj egyáltalán. Szuperek a képek nagyon, milyen édes, ahogy csücsül a gumimatracon :D

Lyndy2 2009.08.03. 15:32:43

Nagyon jól tettétek. :-) Hunc hamarosan úgyis beszélni fog, aztán ha elkezdi nem is hagyja abba. :-))))

Anita... 2009.08.03. 20:14:40

Boldogságos Születésnapot Kívánunk! Puszi!

cucka 2009.08.03. 20:33:26

@Eriberi33: @Anita...: köszi szépen! :)
@vorosbegy71: az idei adventre is tervezek valami hatásos hasonlót, mint a két évvel ezelőttire! :)))) Puszillak!
@vicger: igazi minimacsó. ;) és banyek, tudja is magáról! :o)
@hugomum: no, igen, a karácsony már itthon lesz békében nyugalomban, két kismanóval. :) a gondolattól borsódzik a hátam a gyönyörűségtől. :)
@masika: igazából nem izgulok, csak tényleg jó lenne már hallani a szavait. mondjuk, elvétve kapunk belőle: ma a bnőmhöz mentünk át, aki Ági, többször elmondtam neki, hogy ma megyünk Ágihoz, mire ő suttogva megismételte Gági. :DDD (és ilyenkor nem ér kiröhögni Őt! :DDD)
Ercsi: a kalózkendő egy kiszuperált pelenka, semmit se hajlandó megtűrni a fején, sokszor még ezt se. :S
@Kinga85: sejtem, miről beszélsz. :DDD És azt is tudom, hogy nemsokára tényleg be nem fog állni a szája. :)))

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.08.03. 21:25:50

Isten éltessen sokáig Drága, ilyen boldogságban, harmoniában !:)millxoxo

cucka 2009.08.03. 22:10:40

@hugomum: köszönöm, Drágám! :)

popianyus 2009.08.05. 15:15:43

Popim sem beszél, két szót mond nagyon aktívan: baba és mama. Ja és a nem. De azt egész nap, minden kérdésre ez a válasz, akkor is, ha nem is őt kérdeztük.

Ugyanúgy vagyok vele, ahogy te, nem aggódom, csak....vágyom már, hogy beszéljen...

Egyébként fel szokott kapni egy egy szót és akkor nagyon örülök, de ő mintha zavarba jönne és többet nem hallom azt a szót, sem mást egyelőre.

Hát, kivárjuk, csak beszél majd előbb-utóbb....
süti beállítások módosítása