cucka 2009.09.13. 20:34

Sehol Sziget

Még mindig nem vagyunk fizikálisan a csúcson, bár nem vagyok egy kifejezetten orvoshoz-rohangálós (így történhetett, hogy az egyéves kötelező státuszvizsgálaton sem vettünk részt Hunorral, sőt tovább-borzasztok: a kötelező 18 hós védőoltását sem kapta meg még mind a mai napig, és még tovább borzasztok: engem is csak egyszer látott mostanáig a jelen terhesgondozás alatt a védőnénink... ), mégis családilag úgy döntöttünk, holnap gyerekorvost fogadunk kislakunkba, mer ez már nem normális, annak ellenére, hogy láz továbbra sincs, csak orrfolyás-dugulás-fulladás... Ilyen előzmények mellett, igyekszünk kimaradozni a gyerekközösségekből (játszótér pl), viszont az idei nyár utolsó napsugaras napjairól mégsem vagyunk hajlandóak lemondani. Ezért ma célállomásként a Sehol Szigetre látogattunk, gondolván ezen a helyen örömet szerezhetünk legkisebbünknek, hiszen lovaglási lehetőség is van, számtalan kalandos játszótér(park) és ugrálóvár várja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt.

A koncepció jónak bizonyult (volna), ha nem éppen megérkezésünk előtt fél órával alszik el Ropirágó kisiparosunk a kocsiban, így (türelmetlenségünkben és mostazegyszer-hátha-nem-lesz-nyűgös rutintalanságunkban) kénytelenek voltunk felébreszteni őkelmét.  (hurrá, rajtunk kívül alig vannak!) Érdeklődve pillogott, hogy hova is érkeztünk, majd vidáman felszállt a kisvasútra, ami körbevitt minket Sehol szigeten, valamint kis betekintést nyújtott a szigetet körülvevő Nőtincs falvacska szépségeibe is.

A vonatozás után Hunc lelkesen mutogatott az ugrálóvár irányába, mi meg követtük, mert titkon pár perc önfeledt pihenésre számítottunk, miközben ő önfeledten csúszdázik a nagy hal torkából. No, igen, arra viszont nem számítottunk, hogy a hal torkáig egy mászókötélen vezet az út. Mivel csak mi voltunk az ugrálóvárban, az irányító hölgy megengedte, hogy kis szülői hátszéllel fölnyomjuk Huncost a halba, mely nemes feladat HuncApunak jutott. Ekkor viszont a halacska bezárta a tátott száját kis időre (ez is a móka része), ettől Hunor iszonyatosan megijedt, sírva fakadt, és nem mert egyedül lecsúszni... de visszamászni sem. Így újfent HuncApu mentette meg a fiát a hal torkából, ahová ezek után Hunor már nem mert többé fölmenni...

Ilyen előzmények után próbálkoztunk a kalndpark játszóterén feledtetni Huncmaci  emígyen szerzett negatívságait, de itt is rá kellett döbbennünk, hogy kicsit idősebb skacoknak valók a csúszdák-mászókák, a kiírás is 4 éves kortól ajánlja, és biza be kellett látnunk, hogy ez minden túlzás nélkül így is van.

Maradt a gyógylovaglás, hiszen Hunor imádja a patás cimbiket, most is hevesen bólogatott, ahogy a távolban szabadon nyargalászó pacik felé mutogattunk. Éppen ebéd utáni pihenőjüket tartották a lovak, ám mégis kivételt tettek velünk és előhoztak egy barátságos telivért. Hunc vigyorgott, megsimogatta a hatalmas paripát és már nyújtogatta is a kezecskéit, hogy landoljon a paci hátán. Éppencsak egy fotónyi időre maradt úgy, a semmiből éktelen sírásba csapott át, kétségbeesetten hívva az apját Tátyi-Tátyi-Tátyit hogy azonnal szedje le a ló hátáról.

(megemlíteném a hely korrektségét: nekünk eszünkbe se jutott, de a kijáratnál automatikusan visszafizették a lenemugrált ugrálóvár és a lenemlovagolt lovasprogram árát!)

Kettő darab tanulságot vontunk le a mai nap történéseiből: az első, hogy ide még bizton visszatérünk, leginkább jövő nyáron, amikor már Hunor kicsit nagyobb lesz és jobban fogja tudni értékelni (és használni) a kalandpark nyújtotta lehetőségeket. A második: a büdöséletbe sohatöbbet nem fogom a déli szunyájából fölébreszteni Huncmacit.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr321379693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.09.13. 21:40:30

Mi nekünk is nagyon bejött ez a hely!!! De való igaz, hogy a játszótér nagyobbaknak való.
Huncnak üzenem, hogy most már irgum-burgum gyógyuljon meg!!!
Remélhetőleg az ANTSZ vagy a Szoc.Eü. MInisztérium vaskalapos irodistái nem olvassák a blogodat. Különben jajj nektek!!!

cucka 2009.09.13. 21:55:41

@Beso: remélem, legalább Rád hallgat, ha már az idösjószüleire se. ;)
A múltkor összefutottam a védőnénikkel a játszótéren, ő mondta, hogy ez a Hunor gyerek papírforma szerint olyan beteges kiskölök, mert neki minden hónapban jelentést kő tennie, mért is nem kapott abban a hónapban sem oltást. :DDD De most hivatalosan vagyunk ennyire lazák: hosszasan betegeskedett a doktornénink is, és ebben a hónapban költözik vissza a rendelő meg a védőnői szolgálat a régi helyére a szépen felújított házikójukba, és külön arra kértek, bírjuk ki addig az oltást-tanácsadást-védőnő-látogatást. Nem kellett kétszer kérnie rá. :DDD

Csillagbaba1 2009.09.14. 06:13:07

Húúú micsoda remek helyen jártatok!! Átérzem Hunc kialvatlannyűgjét, ismerős ez nálunk is... De jövőre tuti befutó lesz ez a hely, én is mentettem a linket, hogy Apájuknak megmutizzam :) ( köszike)

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.09.14. 09:31:21

Nagyon jó ez a hely:))) Felébreszteni az alvó gyereket (oroszlánt) igazi vétek, ezt azért tudhatnád:))))) A lovakat Matyi is nagyon szereti, de felültetni még nem mertük rá, ezek szerint bölcsen, csak simogatjuk őket:))) Na de majd jövőre:)))

cucka 2009.09.14. 09:36:01

@PBea: Hunor már ült lovon és normál esetben élvezi, sőt akkor szokott sírni, ha eljön a lovaglás vége... most csak a kialvatlanság-betegség vagy mittomén mi miatt nem volt hajlandó közreműködni velünk. :S
@Csillagbaba1: Tényleg nagyon jó hely, csak ajánlani tudom mindenkinek. :) A Te gyerekeid meg kifejezetten élveznék. :)

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.09.14. 17:51:19

Akkor biztos csak fáradt volt... vagy valami... neki is lehet rossz napja:)

Kinga85 2009.09.15. 15:15:47

Hú de jó ez a hely :))) És szuperek a képek, nagyon csini vagy :) És Hunor a lovon szenzációs, még ha most nem is díjazta annyira!
süti beállítások módosítása