... és mégse csinálja!

Lassacskán szívügyemnek kezdem tekinteni, hogy varázslatos babszem Jankónk továbbra sem óhajt a minyelvünkön kommunikálni. Persze tudom, az égadta világon semmiről sem vagyunk lemaradva, nomeg keringenek legendák Einsteinről is, aki csak 5 évesen szólalt meg először, és persze vannak teljesen hétköznapi Hunor korabeli manócskák, akik már javában mondatokban beszélnek. Igazából kézzel-lábbal, mutogatással és hangjelekkel abszolút érthetően ellavírozik Huncmester a világunkban, ám bennem mégis olykor adódik egy csöpp hiányérzet meg szívdobogás, főként olyankor, amikor véletlen kicsúszik a száján valami odaillő és értelmes szóra hajazó.

Történt ma, hogy vasalásos restanciám fojtogató gyűrűjében, Minkalány sűrű szüneteket követelt ki magának (közelít a hidegfront...). Ilyenkor Huncos is mellémkuporodott a fotelba, rámfeküdt, szorosan hozzámbújva pihentünk. Az egyik ilyen szünetben hirtelen ötlettől vezérelve megkérdeztem csibészlurkómat, hogy mondod azt, hogy Ági? (kis magyarázat: azért pont az Ágival indítottam, mert exkolléganőm legutóbbi látogatásakor egész délután azt szajkózta, hogy gági-gági-gági), mire dedem rámemelte sűrű szempillával körülölt szemeit és legszebb magyarságával azt mondta Ági. A nemvárt sikertől felbuzdulva, ám továbbra is blazírt higgadtsággal tovább kérdeztem, és hogy mondod azt, hogy Huni? Kisfiam erre a legtökéletesebb kiejtéssel ismételte utánam, hogy Huni... rafkós róka ellenben ráérzett a ráéreznivalóra és innenstől extázisba bohóckodta magát és semmit sem volt hajlandó utánam ismételni, sőt! Belecsapott egy azóta is tartó nyelvjátékba (nyelv szájon át ki-be himbál, miközben torkát folyamatos lálálálálálálá hagyja el), mely akkor és csak akkor kezdődik és mutat egyre emelkedőbb hangerőt, amikor én a Zapjával szeretnék pár szót váltani.

Aztán meg a véletlenek furcsa játéka, váratlan telefonhívás, régnemlátott barátnő és ugyanazzal a jóhírrel örvendeztetjük meg egymást és sírva nevetünk és ugyanarra gondolunk és ugyanúgy örülünk a másik sikerének. És ez jó. Mindennél jobb.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr801421194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eriberi33 2009.10.01. 21:39:47

Ezt a "lálálálálá"-t nagyon látom a lelki szemeim előtt... :D:D:D

Látod, tudja ő, csak nem akarja...

(Van az a vicc, hogy a szülők már kezdenek beletörődni, hogy a 2 éves gyerekük nem beszél, mikor egy reggeli közben megszólal: "Anya, ideadnád a lekvárt?" a szülők le vannak döbbenve: "Te tudsz beszélni??" "Persze, csak eddig minden rendben volt..." ;) )

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.10.01. 22:54:55

Kicsi Einstein Ő tuti:)) majd azért mikor elször rászólsz, "Fogd be a szád!" akkor fogd be a szád jó?:DDD vagy dicsérd meg, hogy beszél, és kérj tőle bocsánatot:)))

nincs elkésve semmiről, de megértelek!:) csók

Kata76 2009.10.01. 23:19:47

Persze hogy tudja, csak nem akarja. Még nem...majd.Nem sieti el a dolgot.
Megértelek, én is egyrészt szeretném, ha már beszélne A., másrészt viszont szerintem addig jó, amíg nem beszél.:D
De végülis a maguk kis babanyelvén beszélnek ők, be nem áll a szájuk, nem?!
Puszi Nektek!

(Én is ma vasaltam:DD)

kata790313 2009.10.02. 08:11:35

Hja, kérem, egy megfontolt úr megválogatja a szavait és nem szórja csak úúúúúgy:))Csodaédes lehet, ahogy lálálálázik:)
Egyébiránt a legjobb barátom három éves koráig semmit nem volt hajlandó mondani, majd minden előzmény nélkül egyik délután egy laza összetett mondatban közölte, hogy :"esik a eső, kérem az esőkabátot"Persze anyuka majdnem elájult, a gyerek meg jót nevetett. Azóta egyébként dr.-ral kezdődik a neve és ügyvéd lett a szentem:))

Nani 2009.10.02. 08:19:36

És ha majd eljön az az idő, amikor azt kívánod, hogy egy kicsit fogja be a száját....
meglátod olyan hirtelenséggel kezd el majd beszélni, hogy nem győzöd csodálni a fiadat!! Puszi Nektek!

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.10.02. 09:42:41

Hunor olyan kifinomult módon kommunikál, hogy ottlétem alatt nemigen tűnt fel, hogy nem beszél. És azért néhány szót ő is használ, szóval egyáltalán nem gondolom, hogy orvosi eset lenne. Nyugi!!!!

Kinga85 2009.10.02. 12:56:28

Olyan kis okos, majd akkor fog beszélni, ha ő akar :DDD Én mondjuk ezt a mutogatós korszakot is imádtam, annyira helyesen el tudnak magyarázni úgy is mindent :)

Csilli81 · http://malibaby.freeblog.hu 2009.10.02. 23:20:45

Na igen, később pedig majd nemgyőzöl válaszolni a kérdések áradatára:)) De persze érthető, hogy már jólesne most is hallgatni:) Mi még messze vagyunk a beszédtől, és a babanyelv is olyan aranyos, de már most várom:))

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2009.10.03. 17:08:14

Már hogyne tudná :) Meglátod, nemsokára mondatokban fog beszélni :)

Pocakos Macska 2009.10.06. 15:28:31

:) Jaj én is így indultam ennek, türelem ;)
süti beállítások módosítása