Szilveszter: nemszülőbarát itthonülős. Huncos és MinkaManka fél 12-ig bírták ébren, ekkor könnyelműen felszusszantunk. Amikor Huncka esetleg kókadozott volna az este folyamán, varázsütésre petárdázni kezdett az ünneplő tömeg, amire a kispasinak azonnal az ablakhoz kellett szaladnia és csillogó szemekkel csivitelnie kellett az eseményeket. Minka varázsolt a kezeivel és fénybenézett, ahogy ezt már tőle megszoktuk, csöndben. Éjfélkor himnusz, koccintásos összeborulás apjukkal, részemről kis ürülő hormonoknak betudható könnyfakadás, meg hálaadás azért a sok-sok jóért, ami történt velünk és a sok-sok kellemetlenért, amiből sokat tanulhattunk. Éjfél után 10 perccel Minka úgy ítélte meg eljött az ő ideje, és az eddig megismert szárnyacskáit sutba dobja és ebben az évben inkább szarvacskákat és patákat növeszt. Hajnal kettőig sétálgattam vele lakásszerte, amint megálltam, azonnal felébredt, ekkor átnyújtottam Őt a jóidösapjának, én ágybazuhanás közben elaludtam már, apjuknak két kör után sikerült elaltatnia Hercegnőjét.  Mától ez az ő feladata lesz. (méghogy minden gyerek egyforma... meghogy nincs ringatós gyerek... cöh).

Hunor új szavai, mi mások is lehetnének, mint a jóöreg Táti mégbecézetebb formái? így, ha nagyon el akar érni valamit, akkor beveti a Tyáputyi, Áputyi, Páputyit. (olykor  felfedezhető a klasszikus Ápuci is), valamint Minilány is kapott Hunornyelvű nevet: ő Titá lett. Kedvencem a (g)olyó, amit annyira édes torokhangon ismételget (ojó-ojó, alig hallható a szó eleji "g" betű).

Ma délelőtt sírva röhögtünk azon, hogy éppenúgy érezzük magunkat, mint egy átdorbézolt szilveszteri buli után. Homok a szembe és száraztorok effektus is megvolt. Sőt, részemről emlékezetvesztéses etetés is, ugyanis valamikor hajnalban Minilány átjött a miágyunkba.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr761638136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2010.01.02. 00:49:08

Jó volt olvasni ezeket a káoszos pillanatokat is, mert ezért érdemes élni:) Minka tudatalatti rábeszéléssel került az ágyba, igaz? Hunc olyan ezeken a képeken, mint a készülő ebéd... inkább másszon bele, mint megfordítja, és csapkodja a fakanállal(az hangosabb)..

Melike80 2010.01.02. 09:26:14

Nagyon édes ez a fotó Huncról. Legyen az idei évetek is nagyon boldog.
Megtiszteltetés, hogy kilinkelsz. Köszönöm. Én is megtehetem???
Szép napot!!!

LiliBogar 2010.01.02. 11:45:50

Nektek is kívánunk minden szépet és jót az új esztendőre!
Puszi

Hencsi+Zita · http://kicsizita.freeblog.hu/ 2010.01.02. 12:32:11

Boldog új évet!
Mi is így voltunk elsején.Kialvatlanul szédelegtem a házban:)))
Megjegyzem,szerintem a másnaposság tüneteit is produkáltam:)

ilgya1 2010.01.02. 23:17:03

Akkor ti is jót buliztatok, na....
a B.Ú és az É.K.

CsJ 2010.01.02. 23:54:26

Nagyon boldog új évet!

gsky 2010.01.03. 12:14:17

Cucka kedves, már olyan régóta készülök kommentelni, de a teknika kibabrált velem...
Szóval
1. Nagyon boldog újesztendőt kívánunk sok szeretettel :)
2. Gyönyörű a kis gömbölyű Minilány
3. viszontöröm, hogy megtaláltalak :):)
Ölelés
Kinga

masika 2010.01.03. 13:24:04

Nagyon Boldog Új Évet Nektek mégegyszer! Remélem a patanövesztés Minka részéről csak az év búcsúztatása miatt volt, és az új évet ismét szárnyacskák növögetésével kezdte!

h.o.era · http://eranaploja.freeblog.hu 2010.01.04. 12:48:16

Megkésve picit, de én is boldogat kívánok!
Meggyötört szülők, elégedett gyermekek, kell ennél több?
Barnus is nagy edény-fun :)))
süti beállítások módosítása