Sosem volt titok, hogy nálunk az esték-éjszakák, -hogy is fogalmazzak?- eléggé lazává sikeredtek. S hogy mit értek laza alatt? Az időpont sem volt kőbevésett, valamint a hely sem. Azaz de, általában a miágyunk. S hogy hogyan is alkult ez így? Foghatnám ezer dolgora (családfő kiszámíthatatlan munkaideje, a gyakori szoptatások, a holdállás, közös tévézés... vagy, hogy divatosan hangozzon: kötődő nevelés), leginkább mégiscsak a mi kényelmünket-lustaságunkat tudom felhozni indokként. Mert nekünk volt, hogy ott voltak karnyújtásnyira, hogy összebújva aludhattunk el. Ösztönösen erre volt mindannyiunknak szüksége.
A kiköltözésünkkel egyidőben, mondhatni varázsütésre megszűntek az esti altatásos ceremóniák. Szokott időben (általában vacsoracsata közepén, ámbátor néha a híradó végét sem érjük meg...) elmegyünk fürdeni, 8-kor legkésőbb már ágyban vannak, legtöbbször ekkor már alszanak is, de legrosszabb esetben is 9-kor már csönd van. (és már emlékeimben is halványulnak az éjfél-fél egyes ébrenlétek...)

Mi valóban szeretjük, ha köztünk alszik/alszanak. És sosem éreztem ezt problémának. Egészen pontosan az elmúlt napokig, amikor is képtelen voltam összefüggően aludni pár órát. Rámnőttek. Mindketten. Kiszorítanak és eltaposnak. Sajátos módszerekkel. A nagyobbik rámfekszik, belémfúrja magát, csatakosra izzadunk -bal oldalról, a kisebbik addig kaparász, piszkál, karmolgat, amíg arrébb nem vonszolom magam -jobb oldalról.
Persze H&M Apjukot békén hagyják. Önálló elhatározásra jutottam, melyet tegnap este tett is követett, így este gyors és a tőlünk megszokott módon hangos lakásátrendezés következett. A változás: a Kisebbik, -ugyan továbbra is a mi hálónkban-, ám a saját kisrácsosában alszik. És ebben a formában, ő is nyugodtabban aludt, azaz kihagyta az éjféli etetést, este 8-tól hajnal 3-ig grillcsirke pozicióban feküdt. (persze, hajnaltól már ottragadt mellettem... )

A Nagyobbikkal való próbálkozáshoz egyelőre nincs erőm. (értsd: esténként rápróbálni a saját szobájában-saját ágyában való altatásra.) Pedig talán éppen ugyanennyire könnyen menne.

Talán akkor esténként, ha mi is aludni térnénk, nem ez a kép fogadna és nem kellene minden este kilogisztikáznunk az alvóhelyünket:

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr361772604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hencsi+Zita · http://kicsizita.freeblog.hu/ 2010.02.19. 13:03:54

Olyan édesek,ahogy így nyomják a szunyát.Bár második kérdésem nekem is ez volt:ti hol alszotok?Bár az ágy végében még egy ideig van hely,amíg nem nőnek nagyobbra:)))

Eriberi33 2010.02.19. 14:02:08

Még jó, hogy olyan hatalmas az ágyatok.. ;)

Hunc ágyába nem tudsz ilyenkor átmenni PIHENTETŐ alvásra? vagy nem olyan nagy az ágya?

Drukkolok, hogy sikerrel járj! ;)

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.02.19. 16:05:56

Hát kitartást:) Tudod, hogy nálunk is hasonló az alvásrend... voltak már hetek amikor Máté önként-dalolva aludt ébredés nélkül a helyén. Most megint ott tart, hogy szinte egy percet sem tölt benne. Milánt szopi után ezért módszeresen visszapaterolom a helyére, ha épp nem kínlódik. Ha kínlódik, akkor együtt kínlódunk a miágyunkban.
Azért édesek ahogy birtokba vették az ágyatokat:))))

huncut_kata 2010.02.20. 14:26:47

Begurítani középre őket, tik meg két oldalról?
Vagy tolhatnátok az egyik oldalát a falhoz, és akkor belül a két gyermek, ti meg a másik oldalán mégiscsak össze tudtok bújni.

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2010.02.20. 19:38:28

:D Ismerős helyzet. De mi is imádjuk, h Milán köztünk alszik, lusták vagyunk átszoktatni ... :)

LiliBogar 2010.02.20. 22:42:53

Hihi :)
Én is szeretem, hogy velem alszik... már nem próbálkozom, mert ámbár nincs szükség kényelemre,hiszen alszik reggelig... de olyan jó :D
Szerencsére nincs gond ha mégsem alhat mellettem :) Max hajnalban megjelenik :)
Próba szerencse, ha már nektek nem lesz szükségetek a meleg testükre :) éjszka :D
Puszi

cucka 2010.02.21. 16:08:21

@Hencsi+Zita: öööm, ma éjjel nekem jutott az ágy vége...
@Eriberi33: az a baj, hogy lusta vagyok átkóvályogni Huncmacc szobájába, node : hétfőtől elkezdem, én szőrösszívű anyuka átszoktatni Huncost. Meglássuk, ha még mindig nem akarja, marad, aztán majd idővel újra rápróbálunk. :)
@PBea: sztem mindennek eljön az ideje, talán most kicsit kényelmetlen/kellemetlen, de idővel rendeződik ez is. Mint annyi minden más. :)
@huncut_kata: általában a begurításos módszert szoktuk alkalmazni. :))))
@bakacsimba: na végre, még egy bevallottan is lusta szülőpár. :)))
@LiliBogar: hát igen, egyelőre imádom a puha babaszagát. És olyan jó belefúrva az orrom a nyakába elaludni. :)))) Asszem, függők vagyunk. ;)

Pankababa 2010.02.22. 13:34:09

Annyira édesek:-) És persze, hogy milyen jó velük aludni, nálunk ha néhanapján Panka a saját szobájábann alszik, egész éjjel álmatlanul forgolódom és hallgatózom, hogy mi lehet a gyerekkel.
És a rácsoságyról levettétek oldalt a rácsokat és úgy van egy szintbebn az ággyal (nekünk így is volt régebben) vagy szepratáltan oldottátok meg? (meg így is volt már:-))

cucka 2010.02.23. 08:11:40

@Pankababa: a mi rácsosunkról nem lehet kibontani a fél oldalt, így szeparáltan maradt velünk a hálószobában. ...mondjuk ma is mellettem aludt. ;) ööö, mindkettő. :)))
süti beállítások módosítása