cucka 2010.04.09. 22:28

Alfák és omegák

A húsvét előtti hetekben, kicsiny falucskánk férfi lakosai (az aranymosolyúak és az egyfogúak is) valamiféle perverz vigyorral az arcukon biztosítottak arról, hogy idén nem fogok ám elhervadni. Pánikhangulatom csak egyre jobban fokozódott attól a hírtől, hogy a szomszédközértes azért nincs nyitva e jeles napon, mert elege lett a sok locsolásból érkezett, fessnek aligha nevezhető férfiember kiszolgálásából.
Aztán eljött a jeles nap, és még HuncNagyi csengőjére is összerezzentem, és gyorsan elhadartam az előre begyakorolt szöveget, mi szerint, jajjdenagyonsajnálom, hát éppen nem vendégeink vannak, nem jönnének esetleg vissza, mondjuk jövőre?

Nyúl-ügyben szintén így jártunk. A fél falu bizonygatta, köll az a nyuszmák vasárnap reggelre a kertbe, elősegíti a tojáskeresést vagy mit. Gyermekkorom legszebb tojáskereső nyuszis évei jutottak eszembe, és elég hamar meggyőzhető voltam, főként úgy, hogy több gazda is lizingelhető nyuszkát ajánlott, azaz ünnep végén visszaveszi. Itt faluhelyen kicsit más aspektusból nézik a nyuszókat, az egyik Józsi úgy menedzselte kisszőrösét, hogy ha agyonszereti a gyerek (értsd feldobja a pacskerét), asse baj. Hm.
Végül jöttek a nyulak. Igen, többes számban, ugyanis két gazdától szereztük be az alfa nőstényünket (jobboldali foltoska) és az alfa hímünket (baloldali vadas). Mert persze, hogy nyulaink is lesznek. (vannak?). És reménykedünk, hogy valóban úgy szaporodnak, mint a közmondásbeliek.

És tegnap megérkezett az újabb kisgombóc is, így most már a kerti munkálatok közben boldogan danolászhatom, hogy feketén a hófehér... Bár jelen állás szerint inkább fehéren a szénfekete, mert a pici még nagyon pici, Göncöl meg tejóégmekkora előszeretettel tapodja meg a kispulit, merő játékosságból.
Kéretik figyelemmel kísérni a hátteret is, amiatt a frissen ásott földsáv miatt van ma 5 újabb darab vízhólyag a tenyeremen. Igen, amin éppen hancúroznak a kölkök...

 

Az én szociálisan érzékeny kisfiam testével védi a kispulit a sorozatos attrocitások ellen, közben dünnyög is valami biztatásfélét:

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr511908537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TOFI! 2010.04.10. 00:05:48

Wáááá, mennyire édesek ezek a blökik! Huncot is megzabálom, ahogy önfeláldozóan ráveti magát a kis fehérkére! :D És a nyuszik. Jaaaj, de jó dolgod van!:)

CsJ 2010.04.10. 00:40:27

Jajj, nyusziiik :) Imádnivalóak! Az alfahím Fülöpkére hasonlít, bár gondolom, nagyobb, mint ő volt - ugye a tieitek nagy nyuszik, nem törpék? És a kispuli is nagyon tündér!

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.04.10. 08:31:15

A nyulaktól teljesen odavagyok, nekünk is voltak kisgyerekkoromban nyulaink, imádtam őket, én még a cumisüvegemet is a kisnyulaknak adtam (óvodás koromban, szülői nyomásra). De a "vadas" elnevezés ugye nem a majdani sorsára utal!!!!!!
A fehér kutyus imádnivaló:)
Huncot meg már annyit istenítettem, hogy nem is tudok újat írni:))))

popianyus 2010.04.10. 08:38:11

No és hatott ez a "jöjjenek vissza jövőre szöveg"? Vagy azért meglocsoltak? :-)

cucka 2010.04.10. 09:16:35

@TOFI!: tényleg jó most... :)
@CsJ: ezek közönséges házinyulak, fajtájukat tekintve falusi vegyes, végleges méretűkről bővebben pár hónap múlva. :)
@PBea: a vadas a színére utal, teeee! :)))) Az ifi pár pedig garantáltan nem végzi a húsosfazékban. :)
@popianyus: úgy tűnik sikerült az arckifejezésemmel elriasztanom őket, mert végül senki nem mert becsöngetni hozzánk, igaz, eléggé zárkózottra vettük aznap a figurát, és javarészt a kertben időztünk. (oda nem hallik ki a csöngő... ;) )

voribegy 2010.04.10. 10:17:13

na itt vagyok, új belépőt kreáltam :))))
Hát Cucka, egyre jobban úgy tűnik, ezt a falucskát nektek alapították anno valamikor...most, veletek vált teljessé :))))
hát ez a két kis kutyus :))))

Hencsi+Zita · http://kicsizita.freeblog.hu/ 2010.04.10. 12:21:07

De jó dolgod van neked! Ilyen önfeláldozó pasival pedig élmény lehet az élet.
(Csak halkan megjegyezném,hogy mintha Zita szemet vetett volna a fiacskádra.Mert másodjára törlöm le a monitort a csókjaitól:)))

vargaera (L.V.E.) · http://www.szerelemgyoker.blogsot.com 2010.04.10. 22:02:40

Amíg nem volt nyulunk, nem is hittem, hogy olyan igazán jó barát lehet, mint mondjuk a kutya. Mert az lett: olyan hozzánkbújós, szeretgetős, érzékeny kis jószág. :))))

Sajnálom őket, hogy húsvét után mennyi nyuszi kerül az utcára!!

De nálato kszemmel láthatólag jól érzik magukat :))))

És azok a kis pulik!!!! Én is nagyon vágyom egyre és talán, talán mostanság...

De nem is kiabálom el, mert aztán nehogyne...

Pankababa 2010.04.11. 14:29:24

Akkor ez azt jelenti, hogy örökbe maradtak a nyuszimuszik? :-) És locsolás volt-e végül??
huncot imádom, ahogy ráfekszik a fehér szőrmókra:-)

Ancsa10 2010.04.12. 13:28:08

Milyen jó nektek, sok aranyos állatka vesz körül bennetek!
Ja és az előző bejegyzéshez Hunor nagyon ügyes ahogy a lovon ül és nagyon bátor is, hogy még fel is állt rajta!
Szép napokat nektek:)
süti beállítások módosítása