Az elmúlt napok hóesése meghozta az ilyenkor szokványos hólapátolást és a játékos hóember készítést.

Kisfalunkba ma látogatott el a Nagyszakállú, a rendező bezottság árukapcsolásos ünnepséget szervezett: jótékonykodás is volt, az óvoda javára. Többkilónyi mézeskalácsot ajánlottunk fel, tegnap 11 órán keresztül sütöttem, a skacok pedig díszítették a macikat, autókat, csillagokat, szíveket és traktorokat. A  dekorálás tetőfokán születtek "Mackó" felíratú sima medvék, vámpírmacik, nővérkemacik (a hitelesség kedvéért a megfelelő helyeken piros cukormázzal), amőba játékkal borított rénszarvasok-elefántok is. Mint utóbb kiderült, az őrült agyszüleményű alkotásoknak volt a legnagyobb sikere, többen kifejezetten a kuriózumokra vadászva vásárolták fel őket.

Sötétedéskor érkezett a Mikulás, Huncos tapsikolva fogadta, bár a közelébe nemigen jutottunk, olyan szoros gyerekgyűrű kísérte. Aztán a nagykönyvből sorra felolvasta az ajándékozott gyerekek nevét, hosszan és döcögősen ment, minden gyerek készült valami apró meglepetéssel a Pirosruhásnak. Amikor Huncos került sorra, Mikulásunk összemosta a két kicsi tulajdonságát, így azzal fogadta, hogy szerbusz Hunor, ugye te vagy az a kisfiú, aki szereti a pörköltet? Hunci bátran köszöntötte (szia, én Hunor, igen, szeret pörkő), bezsákmányolta a csomagját, kis anyai presszúrára meg is köszönte és már jött is nagy boldogan. A csokimikiket azon izibe kivégezte még a téren, a mandarint vacsorára tartogatta, a narancsot megkaptam én. Anyai szívem olvadozott, egészen addig, amíg meg nem kóstoltam és így már értettem is a nagylelkűségét: soha savanyábbat én még nem...

Idei és egyben első nagytömegű Mikulás ünnepség abszolválva.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr512495059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lepkevár · http://lepkevar.blogspot.com/ 2010.12.05. 23:25:28

Egy kis havat ide nekünk is, könyörgöm!! :)

cucka 2010.12.06. 00:03:52

@lepkevár: jól gondold meg, ehhez napközbeni -5 fok is társul. ;) de holnaptól már jön a felmelegedés, mikor máskor lett volna az év leghidegebb napja, mint az egyetlen szabadtéri program napján?! :))))

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.12.06. 06:55:26

Szívesen laknék a Tifalutokban:)

cucka 2010.12.06. 09:33:52

@PBea: vannak még eladó házak, sőőőőt, akkor az ovi prodzsekt is sokkalta kevésbé viselne meg mindannyiónkat. Én már javasoltam a kommunában élést! :))))

ilgya1 2010.12.06. 13:27:47

Tényleg gyönyörű helyen laktok Gabi:)
így télen még hangulatos(abb) is (egy kicsit)...hóemberetek tűneményes,persze a kisHunctélapó annál inkább:)
Megnéztem volna azokat a mézeskalácsokat szívesen:) és ha közelebb laknánk talán meg is kostoltam volna a "félelmetes" mackókákat....

Timocska_ 2010.12.06. 17:02:48

Anyám, mekkora hóember! :-)
Alapvetően szeretem a havat, csak ne kelljen autóval sehová menni! pl. szülni! :-)

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2010.12.06. 17:30:08

Gyönyörű táj, még így is el tudok benne merülni, pedig sokszor látom- hehe, jó nekem, hogy deközel laktok :D
A narancshoz még annyit, hogy kicsit savanyú, de (a miénk helyett) Hunctól kaptad:) Biztosan azt hitte, hogy a legédesebbet adja neked, csak hát a narancs természete már csak ilyen...becsapós- írta egy tegnap szintén narancsot evő Sycc.
süti beállítások módosítása