cucka 2011.06.12. 23:12

Hétdolgos

Dius dobott felém egy virtuális labdát, és bár évek óta kibújok az ilyen feladatok alól, oroszlán lelkem azon húrját pengetve invitált táncba (biztos vagyok benne, hogy mindezt tudatosan tette), melynek nem tudok ellenállni. És akkor itt is az első titok, amit a virtuális létben talán kevesen tudnak rólam:

1. A hízelgésnek alig, vagy csak nagyon ritkán tudok ellenállni. Pedig nem volt mostoha gyermekkorom, bőségesen megrakott szeretet-bőrönddel vágtam neki a nagyvilágnak hamvas 19 évesen. Ha gyöngéden vakargatják a sörényem, doromboló cirmoscicává válok. Az utóbbi időben -szerencsére- egyre kevesebbszer. (sőt, néha már attól tartok a túlzott bizalmatlanságom átcsap valamiféle paranoiditásba)

2. 21 évesen egy rutin nőgyógyászati rákszűrésen, az akkori -nevezzük túlbuzgónak- nőgyógyászom egy gyulladásos folyamatot, kezdődő méhnyakráknak diagnosztizált, azonnal műteni akart. Ugyan máig nem tudom egészen pontosan mimet is szerette volna. Azt prognosztizálta, sosem lehet gyerekem, és maximum 5 év áll még rendelkezésemre a családalapításhoz, mielőtt végleg elveszíteném a méhemet. Orvost váltottam, de csak Hunor születésekor nyugodtam meg úgy igazán. A vetéléseimkor azonban mindig megjelent fekete árnyként ez az emlékkép.

3. Ha választhattam volna kort és helyszínt, a kilencszázas évek elejei Budapesten éltem volna. Amikor még a polgári világ egészen mást jelentett, mint most. Egy életre keltett Krúdy novella az álmaim netovábbja. Egész vicces ez így a kecskefarmunk árnyékából...

4. A titkos vágyam, hogy egyszer tüsihajú és lángvörös/piros/sokszínű legyek. És sosem merem megtenni.

5. A köldök piercingemet kétszer vetette ki magából a szervezetem, így feladtam ezirányú ambícióimat. Viszont: már tudom, hol fog elhelyezkedni az a mini-tetkóm, amit évek óta a szívemben dédelgetek. Hogy mi lesz, azt még mindig nem tudom, és annak fényében, hogy egyszer egy balatoni hosszúhétvége keretén belül, kissé illumináltan a barátnőmmel beestünk egy tetoválószalonba, hogy én most, itt és azonnal, nemtudommit, de azt nagyon, és akkor a mester éleslátón csak annyit mondott, nem szívesen tenné, mert aki így esik be, az meg fogja bánni, talán még odáznom kellene a döntést. Térjek vissza akkor, ha már tudom, hogy hova és mit. Akkor már fog tudni segíteni. Örökre hálás vagyok a bölcs szavaiért.

6. Iszonyodom a rovaroktól, a legyeket meg kifejezetten gyűlölöm. És hiába mantrázgatom fejéskor, hogy ők is Isten teremtményei, a légy érintésétől is lúdbőrőzöm, a feldobott pacskerűtől meg egyenest öklendezem. 35 fokba is hosszúnadrágba és hosszú ujjú fölsőbe megyek ki az istállóba, és ha látom, hogy rászáll az ételünkre, egy óvatlan pillanatban lecsippentem azt a részt vagy kidobom az egészet. Ugyanez vonatkozik arra, ha a fogkefémre száll. (tudnám még fokozni: a ruhákat/törölközőket a szennyesbe dobom, ha elcsípem, amint egy légy grasszál rajtuk, az evőeszközök/tányérok pedig a legmagasabb és leghosszabb hőfokos programot nyerik meg a mosogatógépben)

7. Van egyfajta vizuális memóriám, ami csak akkor működik, ha a megjegyeznivalót lefirkantom, az agyam így tudja lefényképezni és megőrizni. Ezért a lakás különböző pontjain fellelhetők mindenféle cetlik és papírok, rajtuk értelmezhetetlen szavakkal számokkal. A fontosabbak karikázva-kerekezte-aláhúzva.

(egyszer már volt egy ilyen hetes-titkosom, és visszaolvasva kezd körvonalazódni, hogy Hunor kitől örökölte azt a leheletnyi kényszerességet, ami beléje szorult.)

A továbbadásokkal mindig gondban vagyok, így én inkább szórnám a játékot az éterbe, ám annyit kérek cserébe, ha elvitted, szólj róla egy komment erejéig. (mert én is imádok titkokat tunkolni)

8 komment

Címkék: blog játék

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr52979147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2011.06.13. 10:40:53

Cuckám, hozzám jöhetsz tunkolni, én is kaptam ilyen felhívást, és tegnap főztem ki :) (Még nem romlott meg...) csak egyet árulj már el, mert fél éjjel gondolkodtam rajta. Ugyebár a szószt kenyérrel tunkoljuk, de a titkokat mivel??? Csak hogy tudjam, mit fogyasztasz blog-berkekben.

cucka 2011.06.13. 12:17:35

@WildShycu: :)))) mutatóujjal. :P
@anyuss: köszi, már röpültem is reggel elsőre Hozzád! :)

Dius_78 2011.06.14. 21:02:37

Köszönöm, hogy megírtad. :) (amúgy igen, valóban tudatos volt az invitálás.. olyat akartam, aminek nem tudsz ellenállni.. :P... és ugyehogyugye?)
Nagyon érdekes dolgok derültek ki rólad. :) Légy semmi esetre sem szeretnék lenni felétek.
A piros-tüsiséghez ajánlom a téli időszakot, legfeljebb majd sapkát veszel. :) Igazán nem kéne kihagynod, ha annyira vágysz rá.
A tetoválás pedig... nos, majd megyünk együtt. :) Én azt tudom, hogy mit szeretnék, azt nem, hogy hova. :D :D

sellőlány 2011.06.15. 19:25:09

Számomra is volt jó pár újdonság a listán (2-esről nem tudtam és meg is döbbentett a sztori - azért az eddigi 2,5 gyermek hála Istennek rácáfolt a "jóindulatú" jóslatra). A 4-essel kapcsolatban pedig nagyon bátorítalak, én nem várnék télig, élveznéd és nagyon jól állna. Olyan Annie Lennoxosat javasolnék, kb. ezt a fazont: www.foxnews.com/story/0,2933,405781,00.html. Előbb szőkén, hogy megszokd és utána ha Zsigu is kjött, akkor vörösítenék (őszre jó a vörös, abból is a tűzvörös típus).

sellőlány 2011.06.15. 19:33:14

Már jóóó régen olvaslak, még is találtam újabb infókat a listádban, örülök, hogy megosztottad. Mondjuk a 2-es pont kicsit lesokkolt, azért az eddigi 2,5 gyerkőc bizonyítja az régi "jóindulatú" doki eléggé melléhibázott. A 4-esre pedig mindenképp biztatnálak, nagyon élveznéd és szerintem szuperül is állna. Előbb viszont tartsd meg az eredeti hajszíned, max. satíroztasd még szőkébbre a nyárra, ősszel pedig, ha Zsigu is meg lesz, jöhet a vörös (LÁNGVÖRÖS). A fazont illetően Annie Lennox ezen frizurája inspirált: www.foxnews.com/story/0,2933,405781,00.html With love, Your Personal Stylist :-)

sellőlány 2011.06.16. 07:39:29

Az előbbi két komment tartalmi hasonlósága csak azért, mert az első eltűnt az éterben... aztán vettem egy nagy levegőt, számoltam 10-ig és újrafogalmaztam az egészet... :-))) és legnagyobb meglepetésemre órákkal később megjelent az első komment is. Ki érti ezt???

cucka 2011.06.20. 08:27:46

@sellőlány: nem a te hibád, agyam eldobom az utóbbi időben a blog.hu-tól. :/
ahhoz, hogy ezt a frizurát meg merjem lépni, lélekben el kellene engednem a szőkenős énemet. és ez a nehezebb. ;)
@Dius_78: na, ugye, hogy tudtam én? :P
:)))
süti beállítások módosítása