Újabb projektünk: tendereztetjük a  kivitelező cégeket, ugyanis az előző eltűnt (nem jelentkezett a  megbeszélt időpontban) és TáltosApu szerint ez is egy jel, meg az is, hogy ismerőseink elárasztottak ismerőseik megbízható hasonló dolgokkal foglalkozó cégeivel. (tényleg, ha köztetek is akadna valaki, aki ismer megbízható szakikat... :D) A tegnapi borúlátásom mára elpárolgott, mert mindig akad Valaki, aki megérzi, ha baj van és érkezik Tőle valami. :) Köszönöm Orsoly! (hogy mindenki számára érthető legyen, szegény TáltosApun kezdtem kitölteni a  nemhaladó problémáink dühét...:( bár erről tényleg nem szóltam senkinek... )23. hetünket tapossuk, csütörtökre sikerült időpontot egyeztetnünk kedvenc nőgyógyászunkkal, mégiscsak illene már, hiszen, több, mint egy hónapja nem láttuk Huncit ultrahangon.( remélem, ezt kevésbé fogja ellene irányuló támadásként megélni :) ) És nagyon kíváncsian várom is, hogy mekkorát nőhetett és fejlődhetett az eltelt idő alatt! Apropó! Nekünk még nem is volt 4 dimenziós ultrahang felvételünk, Fruzsi (a nőgyógyász nénink) azt tanácsolta célszerűbb, minél nagyobb és kifejlettebb állapotában megcsináltatni, mert sokkalta jobban látszódnak a  vonásai, a  mozgásai...szerintetek?
Jövő hétre várható a  vércukor-terheléses vizsgálat is, sajnos most a szék túloldalán már nem olyan vidám a  történet! :( Amúgy sem vagyok túl édesszájú, meg az éhezést sem viselem túl jól manapság. Természetesen igen nagy jelentősége van a terhességben kialakuló diabetes megelőzésének, ezért is nem tiltakozom, meg talán azért sem, mert most már humánusabban történik ez a  vérvétel. (pár éve még az volt a bevett protokoll, hogy volt egy éhgyomri vérvétel, majd megtörtént a 75 gramm glükóz feloldása kb. 2 deciliter vízben és az elfogyasztása után fél óránként volt vérvétele a  kismamáknak, pontosan 2 órán keresztül!, de  mára ez lecsökkent egy éhgyomri szúrásra meg  a  "turmix" -amit lehet finomítani citromlével!- elfogyasztása után 2 órával egy vérvételre).
Kisfiam mostanság már 30 cm körül mozog, és kicsivel több, mint 500 gramm súlyú. Testét már mindenhol egy nagyon vékony bőrréteg fedi, mely alatt jól látszanak még a  vérerek, a  csontok és a  belső szervek. Mostantól az a  dolga, hogy az elkövetkezendő hónapokban bőre megvastagodjon és zsírral telitődjön. Szeme már teljesen kialakult, bár még csukva van, szemének a  színe ugyancsak az elkövetkezendő hónapokban fog "betöltődni" , de véglegesen, csak a születést követően alakul ki. Füle, a belső fülében az egyensúlyozó szervvel már teljesen kifejlődött, ezért Huncut Úr már azt is tudja, mikor van fejjel lefelé vagy felfelé  és szerintem ezt nagyon élvezi is, mert az utóbbi napokban az egész pocakomat körbejárja! :) És most már ő is elkezdett cselezni: ficánkol, majd ha ráteszem a kezem a  pocakomra, nekem még moccan párat, meg TáltosApunak is, de senki idegen emberfiának nem hajlandó!
A magzati tüdő ezen a  héten kezdi el a  szőrfaktáns termelését ( a léghólyagokat bevonó anyag, mely nem engedi, hogy ezek a  hólyagocskák összeessenek és összetapadjanak kilégzés közben). Tulajdonképpen ez volt az egyik  mantrám...előbb megélni a  vízválasztó 12. hetet, aztán a  18. hetet és végül ezt a  hetet (kíváncsi vagyok, most mi lesz a legújabb "cél"? ;) ), mert ha ekkor  megszületne már lenne esélye az életbenmaradásra, megfelelő intenzív koraszülöttosztályon és speciális ellátás mellett. De természetesen Huncinak esze ágában sincs kimozdulnia ebből a  kényelmes lakosztályból mely remélhetőleg még hosszú hónapokon keresztül lesz az otthona!


A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr57135006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryszti 2007.08.08. 13:17:45

Gratulálok Huncutkádhoz! Én is mindig várom a következő ultrahangos vizsgálatot, legszívesebben mindennap megkukucskálnám őket.

Ingrid 2007.08.08. 18:43:45

Kitartást a cukorterheléshez! Nekem csak reggelis-vérvételem volt, nem szúrtak 3X, mint a terhelésesnél és nem is itattak velem semmilyen cukros vizet. Ez a szerencsésebb verzió és barátibb is, próbáld megbeszélni a dokiddal, hogy inkább ezt válassza, ebből is kiderül, ha bibi van.

Ingrid 2007.08.08. 18:49:22

A 4D-ről annyit, hogy nekem eddig a legszebb felvételem a 17. héten készült, az összes többi nem volt jó, illetve a 21. heti is jó lett volna, csak ott a Hercegnő makacsolta meg magát és hátat fordított nekünk :)
Szóval, igaza van, mielőbb menjetek mozizni :) Amíg pici, könnyebb elkapni egy-egy jobb profilját ;)

Zsibrák 2007.08.09. 12:30:54

Hát, ne is bújjon még ki, ilyen puha, meleg, kényelmes lakosztálya soha többet nem lesz, még akkor sem, ha a végére szűk lesz egy kicsit. Hadd élvezze amíg lehet...

vorosbegy · http://www.fioka.freeblog.hu 2007.08.09. 15:53:43

szia!

szerintem is mostanság menjetek el a 4D-re, én is ezt javaslom...én mindenképpen 20 hét után szeretnék elmenni...mikor már egy kicsit pufibb a baba :)))
nálunk is reggeli után 1 órával vesznek le vért a vércukormérésre...de az első két gyerkőcömmel még volt egy sima, majd reggeli után...
Linkeltelek a blogomon, remélem nem gond :)

Gyufaárus 2007.08.21. 13:33:37

Örülhet ez a jóképű focista, hogy ilyen szülőkhöz érkezik. :)