Virtuális füzetem tavaszi fejléces reggelét minusz nyolc celsiussal kezdtük.

Délig tologattam a kimenetelt, addigra már diszkrét hószállingózással is meglepett a természet. (mondjuk, igazán nem tudom, miért érzem a plusz tizenakármennyit reálisnak január derekán). Így téliesítettük magunkat és össznépileg levonultunk egy posta-bevásárlókörre. Hunor gazdagabb lett egy tűzoltós matricás foglalkoztató füzettel, (ez volt az ára annak, hogy elintézhettem a posta-dolgokat), én pedig egy új arcával ismerkedhettem meg a kicsifiamnak, amint megkapta a füzetet, könnybelábadt szemekkel "köszönöm Anyuciká"-zott hosszú perceken keresztül, sok-sok ember füle hallatára. Leállíthatatlan volt, épp csak térdre nem borult előttem, csókolgatta a kezem, a ruhám, amimet érte, Twist Olivér tragédiája kutya füle a kölökéhez képest. Mikor már azzal fenyegettem meg fogvicsorogva, arcomon a ráfagyott mosollyal, hogy ha nem hagyja abba, visszaveszem a  könyvet, végre elcsendesedett a büdöse, de végig a szemibe csillogott az a huncut, játékos mosoly.

Sorban álló öreglányok látószerve bepárásodott és csak szófoszlányok jutottak el hozzám,  azok is bőven elegek ahhoz, hogy majd a föld alá süllyedjek... "szegény, milyen hálás kisfiú", "mennyire szereti az anyukáját", "biztos ritkán kap ajándékot, hogy így megbecsüli". Ezeket a szavakat ebben a kontextusban az én fiamra nézve, még sose hallottam.

Azóta hazaértünk és visszatért az igazi énje. Pár napja mindent akarok és kell. Egyelőre türelmesen javítom szeretnék és kérek-re. Játszik velem a kisbüdöse.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr832612459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2011.01.25. 16:48:13

Vicces volt olvasni:)
Máté csak azóta használja a szeretnék-kérek szavakat, mióta oviba jár, azelőtt milliomodik kérésemre ellenére is mindent akart.
De a minap azt mondta nekem a kisteszkóban, hogy "Anya, kérlek szépen vegyünk nekem ilyet!" magam is meglepődtem, és nem hittem a fülemnek:))))
Aztán itthon persze narancslét AKART inni:)

cucka 2011.01.25. 16:58:37

@PBea: Hunor tökéletesen használja a kérek-szeretnéket, de csak és kizárólag abban az esetben, ha valamit igazán szeretne kérni vagy szeretni. Minden más kázusban akar és kell neki. :)))) És mint ma kiderült, az idegenektől is tud kérni, meg megköszönni, a lazaság nekem-nekünk szól. ;)

Eriberi33 2011.01.25. 18:35:49

Nyehehe... Kis szegény drága... ;) :)))))))

cucka 2011.01.25. 18:51:55

A történet korhűségéhez még az is hozzátartozik, hogy merészeltem magossarkú csizmában, sminkelten postára menni, így még kiélezettebb lehetett a szegény kisgyermek panasza. :))))

Kendemami 2011.01.25. 23:08:04

Muhaha :)))Különösen a csizmás sminkes kiegészítéssel tetszik,vizuális lévén rendkívül jól szórakoztam :)
Gyámügy még nem kopogtatott? :))))

micka · http://micka.freeblog.hu 2011.01.26. 08:11:34

Hunornak kicsi korától fantasztikus a humora. és egyre jobb:-)

Pocakos Macska 2011.01.26. 10:59:35

Azért olvasni vicces volt, nagyon cuki lehetett :) Minkának kitartást a fogzáshoz :S

Eriberi33 2011.01.26. 11:25:40

Még a csizmás sminkes dologhoz hozzáképzelem, hogy mondjuk Huncos előtte homokozott, vagy legalábbis földezett, maszatos a keze, arca... :))))))))

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2011.01.27. 15:46:19

Na, ez lejátszódott előttem... jó hogy nem Naccsád- ot mondott Anyucika helyett. Mindenkinek ilyen Hunc-gyereket, és sose unatkozna a jónép :D
süti beállítások módosítása