Ma már annyira életre keltem, hogy sikerült szembesülnöm egy hét masszív tétlenségével. A lakótérből egy zacskó száraz kenyeret és kiflit gyűjtöttem, igyekeztem megbarátkozni az időközben besurranó új játékokkal, majd újabb karként hozzám nőtt a porszívócső. Az új mekis játékokból és az itt-ott fellelhető papírdobozokból könnyűszerrel rekonstruálhattam családom elmúlt heti táplálkozási szokásait is. Nem egy reformkonyha nyomaira bukkantam.

És hogy mért is nem vagyok még mindig engedelmes, jó feleség? Mert szerda-csütörtök magasságában az az áldottjó hitös önként felajánlotta, hogy megy egy csíkot a porszívóval, én pedig az összes maradék erőmet összeszedve tiltakoztam ellene. Több okból kifolyólag: 1. háklis vagyok, mert ő tényleg egy csíkot megy. A földönfelejtett többtucat játék és ruhadarab közt szlalomozik, hihetetlen technikával, semmit sem mozdítva el a helyéről. Én ettől sokkot kapok, és sikítófrászt. (tudom, tanulnom kő még a nagyotnyelést és örülni, hogy legalább felmerül benne a gondolat); 2. az a fixa ideám, hogy rajtam kívül senki sem tud olyan tökéletes precizitással pornyívózni, mint én. Legalábbis szűk családon belül biztos, hogy nem. 3. a legprofánabb oka az a masszív fejfájás volt, mely a gyerekkacajra is agyatrepesztett, hát még egy monoton burrogásra.

Bár így utólag, ha tudtam volna mi vár rám, nem lamentáltam volna ennyit, hanem hátat fordítva, takarót a fejemre húzva horpasztanék, amíg valaki kitakarít helyettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr362695405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildi-84 2011.02.27. 19:39:38

Megnyugodtam... Én is utálom, ha Janó próbálkozik a porszívózással... Mondjuk nálunk máshogy zajlik, de én is kiborulok tőle!!! :D Nálunk ami felfér a kanapéra, ágyra (dohányzó asztal, fotek, babzsák, stb, azt mind felpakolja, ami nem fér fel, azt ki kell kerülni................... És ami meg felfért, az ott is felejtődik... Én meg kiakadok, inkább takarítok én!!! (viszont leszögeztem, szülés után 1-2 hétig takarítónőt kérek... Hannával ugyanis 1 hét után ugynezen okból már én takarítottam...)

2011.02.27. 22:43:19

Sajnos épp ilyen vagyok, csak úgy jó ahogy én csinálom (porszívózás, mosogatás, kávéfőzés, növénylocsolás, fűnyírás stb. stb. stb.) De ha egyszer TÉNYLEG CSAK ÚGY JÓ! :))

gneke 2011.02.28. 09:00:54

Hát a porszívózás ami Apa művel nálunk az egyrészt ritka dolog, de ha megcsinálja akkor mint minden másban itt is maximalista. Minden útjába kerülő akadályt felpakol ő is ágyra, asztalra, de az biztos hogy tuti tisztaság lesz utána. És ha látja hogy én akadályt kerülgetek akkor megszól, hogy ahogyan a papok táncolnak. De ki ér rá ennél alaposabban megcsinálni????

lepkevár · http://lepkevar.blogspot.com/ 2011.02.28. 09:26:48

Tessék csak teret engedni a ház urának, majd csak tökéletesedik a technikája! :) Nálunk amúgy a porszívózás abszolút férfimunka, sőt nőiesen bevallom, hogy olyan fokú precizitásra én nem is vagyok képes... Ez van. :)

Édesek a képen! :)

motymoty 2011.02.28. 09:31:58

Ez nem egy jó taktika Cucka, hogy lesz Neked így tökéletes Bélád? Majd amikor harmadszorra csinálja egymás után és látja, hogy jé, kosz van, akkor majd tökéletesíti a technikáját. Na de ha nem engeded kibontakozni..

(Gyakorlat teszi a mestert)

2011.02.28. 11:55:50

@motymoty: Attól még lehet tökéletes :) biztos nem az az erőssége... az én bélám tegnap összerakott egy ikeás gardróbszekrényt és maradt annyi mütyür h némi deszkával még egy szekrény kijönne belőle.

motymoty 2011.02.28. 12:18:21

@anyuss: Úgy, hogy nem tud porszívózni? A tökéletes Bélák tudnak. :D

Nem fog az a szekrény összedőlni? ;)

cucka 2011.02.28. 13:05:19

@anyuss: éreztem én, hogy rokony lélek magácska. :))))
@motymoty: nekem sosem lesz tökéletes Bélám, az enyim az a nagybötűs hímsoviniszta fajta, aki képes éjszakákon át azon agonizálni, hogy miből és hogyan teremtsen elő mindent a családjának, de a gyereknevelés/házimunka/kabátvásárlás vonalon erős hiányosságai vannak. Ezért kő a tebélád kölcsönbe pl kabátvásárláshoz. :) és próbálta már ö többször háromszor is, de mindig ugyanilyen hatékonysággal pornyívóz. :s

cucka 2011.02.28. 13:06:27

@gneke: jajj gneke, most megszólalt a lelkiösmertem, még lógok egy válaszlevéllel. :$ (ma, esküszöm ma megírom :$)

motymoty 2011.02.28. 13:16:19

@cucka: Kabátvásárlás. Ezen jót mulattam. :D (Milyen a tökéletes férfi? Lehet vele kabátot vásárolni. :) Mondjuk nekem erre tényleg szükségem van, mert a ruhavásárlási szokásaim mellett rég meztelenül mászkálnék..)

Egyébként az én Bélám sem porszívóz tökéletesen, be kell vallanom. :) De azért a kezéből nem veszem ki, ha próbálkozik.

cucka 2011.02.28. 13:28:05

@motymoty: elárulom, amíg nem voltak gyerekeink és kevesebb volt a földön fellelhető akadálymennyiség, én is szívesen bíztam az énbélámra a porszívózást, nem tulajdonítottam ekkora jelentőséget a hatékonyságának. :)))
Lehet, ez is a frusztráció is a gyedbetegséggel függ össze? ;)

2011.02.28. 13:35:17

@cucka: Nálam ez azzal függ össze h amikor éppen van csúszó-mászó gyerek akkor nem szeretem h belemászik a morzsába, cipőtalpról lehullott koszba, másegyébbe, aztán föl az ágyra vagy az ölembe ahol meg lehullik róla :)

motymoty 2011.02.28. 13:38:00

@cucka: Pont azt akartam írni mint anyuss, hogy azért nálunk senki sem nyalogatja a földet, ami nagy különbség. Kerülgetni bezzeg van mit, lehet tényleg be kellene szerezni egy gyereket, végre tudnám kire fogni a kuplerájt.

2011.02.28. 13:39:22

@motymoty: Nem tudom, mindenesetre beleillik a sorozatba amit a kétkézzelnekifeszülvekihúzhatósfiókú fiókosszekrény, a lehajthatatlanrekeszűésoldaltegyszögállkibelőle cipőtároló, valamint az összesforgácséscsincsillakakikihullikbelőle terrárium alkot :)

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2011.02.28. 14:20:00

@cucka: Csak hogy megvédjem az Uradat, emlékszem én olyanra, hogy a hajdanvolt BMK előtt a ház ura nyalta ki a lakást, hogy aztán két mp-el az érkezésünk után semmi látszatja ne legyen!!!!!
Amúgy én pl. utálok porszívózni, így hacsak lehet ÉnBélámra hagyom, még akkor is, ha ő is ágyramindentfelpakolós és ottfelejtős.

cucka 2011.02.28. 14:45:48

@PBea: tééényleg! :)))) akkor megkövetem, enyémbélát, volt idő, mikor tudta (viszonylag) elfogadhatóan használni a porszívócsövet. ;)
@anyuss: na, pont így és pont ezt nem szeretem én se. Ez minden baj gyökere. :))))

Popianyu 2011.02.28. 17:28:20

Én szomjazom a segítségre házimunkailag, bármilyen hozzájárulást szívesen elfogadok bárkitől. És mivel ez a BÁRKI csak a férjem lehet, hát tőle. Porszívózni pedig utálok, már csak a porallergiám miatt is. :D És egyébként is, Tiborom klasszisokkal jobban porszívóz nálam. :D

motymoty 2011.02.28. 18:02:05

@Popianyu: Jé, egy tökéletes Béla, akit Tibornak hívnak. Hogy mik vannak..

@anyuss: Főleg az utóbbi lehet kiemelkedő. :) A tökéletes Béla fontos ismérve, hogy szórakoztató is. :D

Mi az a BMK?

cucka 2011.02.28. 18:16:33

@motymoty: BMK (baba-mama klub). Amíg még a főváros szüvében éltünk, általában hetente megrendezésre került nálunk egy-egy ilyen kölök- és anyuka-összeeresztős partyi, amikor is a kicsik egy idő után szigorúan kidőltek a hálószobánkban, és mi olyankor csak úgy szürcsöltük azt a habos kofit. Ejj, de szép idők is voltak azok! :)))
süti beállítások módosítása