Ismét oviból hazahozott finomság döngölte földbe családunk ivarérett tagjait. A kicsiknek pont semmi bajuk, Huncos enyhén táknyolódott/táknyolódik, Kismici még egy tüsszentést sem produkál, de viccesnek tartja a monoton orrfújásunkat és vigyorogva utánoz, mi a hitössel konkrétan kifeküdtünk. Természetesen ő jobban, mert férfi, én meg alig, mert nő vagyok, mert valakinek azért fognia kell olyankor is a gyeplőt.

Tegnap próbáltam alkudozni Hunccal, hogy nézzen gyarló szüléire és legyen néminemű tekintettel rájuk, hanyagoljuk ezt az ovinapot, de ő kikerekedett szemekkel közölte, hogy oviba KELL menni. Meghalni kell, édes fiam, egyebet nemigen, persze ezt nem mondtam neki, hanem magamrakapkodtam valami utca kompatibilis ruhát, arcomba toltam a  sztárnapszemüvegemet, mely egész arcot takaró, és nekiindultunk az ovinak. A max 10 perces út alatt többször majdnem alulmaradtam az életbenmaradásért folytatott küzdelemben, hol légszomj gyötört, hol elárasztott egy zsáknyi trutymó. Álommenet volt.

Délelőtt tovább nyalogattuk sebeinket, ágyban fetrengve, míg egyetlen leányunk akkurátusan szétkapta a ház alsó egy méterét és felbátorodva sikerein kisszéket tolva megpróbálta birtokba venni és leamortizálni az egy méter fölötti területeket is. Közben főztem egy bödön nagymama-ízű húslevest, majd ebből erőt merítve nekivágtam az önnön K2-esemnek: hazahozni Huncost az oviból.

Kicsit korábban érkeztem, így még elcsíphettem, a Szonjával közös fogmosás romantikáját, valamint válthattam pár szót az óvónénikkel is. Állítólag, (mert most már árgus szemek figyelik az alakulófélben lévő románcot, ilyesmire nagyon régen volt már precedens az ovi történetében), a kishölgy viselkedése az utóbbi időben megváltozott. A pálfordulás egész pontosan Hunor népszerűségével egyenes arányban következett be, Huncmaci ugyanis osztatlan sikereket könyvel el a konyhai szolgálataiért a lányok-asszonyok körében. (állítólag kávéfőzés előtt még azt is megkérdezi, ki hogyan szereti inni a feketét?). Szonja igazi társként kisegíti Huncost, pl leemelte a fogmosópoharát, amit nem ért el, és feltűrte a ruhája ujját, hogy ne legyen vizes, sőőőőt, egy közibükálló heleskisszöszkét egyetlen hanyag könyökmozdulattal tolt ki a képből. Hunci meg csak derűs mosollyal "kötönöm Tonjá"-zott. Délelőttönként meg versenytmotoroznak az oviudvarban és egyre többször láthatóak kézenfogva különvonulni.

Este rántottasütés közben pedig gazdagabb lettem egy újabb lakberendezési információval: Hunor égbőlpottyantan közölte, nekik famutatós faliórájuk lesz az emeleten. Oké.

És a 24 óra alatt teleormányolt papírzsepi versenyre én egy 100 darabos teljesítménnyel nevezek be. Asszem sose volt még ilyen. Szeretünk oviból jövő undormányok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr362825189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micka · http://micka.freeblog.hu 2011.04.14. 12:50:02

gyógyulást. vígasztaljon a tudat hogy nemsokára vakáció és utána kezdődik az egész előlről. aztán egyszercsak elmúlik. gondolom érettségiig. vagy valami ilyesmi:-)

azért az óra mutatójának megtervezése... meredek ebben a korban. de Hunci mint tudjuk csodákra képes:-)

Pankababa 2011.04.14. 13:21:23

No ne tudd meg, ahogy Panka ovis lett, az apjával felváltva két hetente kidőltünk, legutóbb úgy, hogy az életben nem voltam még ennyire beteg.... Pedig bölcsődés is volt fél évig, onnan nem hozott ennyi kórságot haza.
Kitartás, lassan megedződtök az ovis vírusokra is:-)

lepkevár · http://lepkevar.blogspot.com/ 2011.04.14. 14:09:30

Sziasztok Cuckáék! :)

Mielőbbi gyógyulást nektek, mindjárt nyár, addig már fél lábbal is kibírjuk! :) Huncnak drukkolunk a románchoz! :)

(És ha tudnád, hogy hányszor vagytok emlegetve, hogy hányszor hallom, hogy "de anya, mikor megyünk már megint oda, ahol volt két gyerek, két bozontos hangos kutya, jegesmedvés ülőke, meg az az állat, ami szívószálas cumisüvegből ivott! :DDD)

Anita... 2011.04.14. 14:47:50

Ehh... Kende szeptember 27-én kezdte az ovit, és azóta kétszer!!! járt egyfolytában két hetet. Egyébként egy hét ovi, egy vagy több hét betegség. Nálunk mindig elkapja Vince is. Most is itthon vakációzik.. Jobbulást Nektek!

sellőlány 2011.04.14. 22:24:31

Hogy Huncost felmentsem kissé, én gyerkőcmentes környezetben szedtem össze egy annyira masszív takonykórt, hogy egy DM-nyi zsepit fújtam tele két hét alatt... attól tartva, hogy az agyam helyén is takony lett, mert egyszerűen képtelen voltam abbahagyni az orrfújást. Oh, Szonja... képet is mellékelsz az első szerelemről???