Hozzávalók:


  • egy párhónapos, esetleg fogzó, de mindenképpen igencsak aktív, nagyhangú, erős mozgásigyénnyel megáldott csecsemő, aki éppen hangszínskálája határait és annak hatásait próbálgatja, nyűgösködéssel gazdagítva
  • egy már nem annyira kezdő, de még mindig minden trükknek bedőlő gyakorló anyuka
  • egy jól alvókával megáldott apuka

Elkészítés:

  • kedves gyakorló anyuka, képzeljen el olyan éjszakát, amilyenre mindig is vágyott... illetve helyesbítenék, amilyenre az utóbbi hónapokban vágyott, értem ezalatt az átaludt, nyekergéstől és etetéstől mentes éjszakát és higyje, hogy a ma esti az ilyen lesz. Bár gyanús jelek vannak, kisded már koradélután óta nem ébredt fel, de bízzon benne, csak a bevásárlástól, a hatalmas sétától ilyen.
  • lefekvés előtt csobbanjon egyet egy nagy kád forró vízben, kényeztetve testét és lelkét egyaránt, közben rakja körbe a fürdőszobát apró mécsesekkel, mint hajdanán. (szabad meditálni is!) és miközben gyanús nyekergések szűrődnek ki a hálószobából, próbálja meg kizárni az agyából a hangokat, megnyugtatván önmagát, ez csak a víz, a szomszédtól jön...stbstb.
  • amikor már jó alvókával megáldott apuka is kissé ingerülten kérdezi, hogy "pacsázol?", akkor már el lehet hinni, hogy mégiscsak jól hallottuk az előbb, angolosan és ráérősen  kikászálódunk az illatos habokból, kényelmesen megápolgatjuk testünket, majd besikkanunk a hálószobába, ahol azt hisszük már mindenki békésen alszik, de nem egy manó pislogva lesi minden mozdulatunkat az ágyban, miközben álombanlévő apuka odanyújtott kezét matatja.
  • még mindig fő az optimizmus: a vígaszciciben még sosem csalódtunk, kisded mellrehelyez, pár mély és kiéhezett nyelés után, kisded félálomba merül, szája még megremeg, ez az, ilyenkor kell leapplikálni és csöndben visszahelyezni a kiságyába. Megtörténik, anyuka, elégedetten visszadőlhet az ágyba, villany leolt, igazgatunk egyet a párnán, mély levegő és jöhet a pihentető alvás, amikor tudjuk, hogy másnap nem kell korán kelni, mert nem dolgozunk, maximum itthon takarítunk. És ekkor előbb halk nyögdécseléssel, majd egyre erőteljesebb hangorgánummal kisded közli, ő mégsem aludna.
  • és ez a monoton folyamat reggel 6-ig óránként, másfél óránként ismétlődik (megspékelve anyuka esti bezabálásának az eredményével = óránkénti, természetesen ellentétes időközönkénti működésben, mint kisdedünk, mosdójárattal. Egészen egyszerűen nem bírtam ellenállni a zöldséges tejszínes kutyvaszmányomnak)
  • és a mai nap folytatódik... seholse jó, csak anyának ölébe!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr52392180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.03.22. 13:32:58

most nem tudom, hogy nevessek vagy sírjak...jaj azok a fogak...már előre rettegek...most sem alszik jól éjszaka...tetszik ahogy ezt leírtad :)))))
puszi nektek és kitartás, mikor majd mi szenvedünk ettől, akkor Neked majd alvástúltengésed lesz :)))

masika 2008.03.22. 14:34:41

Hát nem irigyellek Cucka. Nálunk a fogzás napközben a gázos oly annyira, hogy Lili visítva dörzsöli és tömi a szájába a textilpelenkát, rágja a cumisüveget és mindent ami a kezébe kerül. Nagyon nehezen alszik el, de ha elalszik végre egyszer akkor az fél9ig tart mostanság.:-)
Kitartás neked!

Kende és anita · http://kende.freeblog.hu 2008.03.22. 14:40:39

Isten hozott körünkben, kedves Cucka! :)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.03.22. 16:42:17

ááá, félek, félek, félek előre is mi vár ránk... majd visszalapozok ide, hogy mosolyogni tudjak majd akkor is :) hogy készítetted a tejszínes zöldséges kutyvaszmányt?

cucka 2008.03.22. 19:17:15

Jaj, Masika, most már nálunk is változott a helyzet, mindent, azaz bármit ami a keze ügyébe kerül szájába, vesz (kivéve az erre a célra kifejlesztett rágókákat :S) szopogat, az ujjainkat megrágja (?!) miközben dől belőle a nyál, pár perc alatt mellközépig tocsog a nyálban, naponta 4-5 (-6?) macicsalád érkezik a pelusba. Délután sétálni mentünk, köbö egy órát aludt, de aközben meg a kistakaróját nyammogta...
Úgy látszik családilag predesztinálódtunk fogilag: karácsonykor én, húsvétkor Hunc...
Pihü, nem minden baba viseli ilyen nehezen a fogzást (állítólag én nem sírtam, csak csöndben rágcsáltam valamilyen aktuális műanyag állatkát, viszont aktívan igényeltem anyu társaságát)
Tejszínes zöldséges kutyvaszmány: jénaiba olivaolajat locsolok, rá egy réteg karikára vágott hagyma, aztán karikára vágott zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, zeller, paradicsom, paprika), esetleg egy réteg hal (a húsimádóknak :D), a tetejére krumpli és végül az egészet meghintem egy tejszínes-fűszeres (bors, paprika, só, bazsalikom, kakukkfű) trutyival. Sütőbe vágom, előbb a jénai tetejével, majd ha megpuhultak a zöldségek, leveszem a tetejét és barnásra pirítom.
Csillus, tudom, éppen tegnap olvastam utána Nálatok! ;)

Veronika · http://www.vellovicsveronika.blogspot.com 2008.03.22. 21:16:27

HAHAHA :D
Engem most jól megnevettettél :)
Veronika

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.03.23. 07:46:36

köszi, hogy leírtad! szerintem kipróbálom;)
csokinyusziban gazdag Húsvétot kívánunk itt is! Luca, Pihe, Lucapu

Ingrid 2008.03.23. 08:25:11

Isten Hozott a klubban :) Látom Anita már felvett és kiállította a tagsági kártyát :DDD
ettől függetlenül emélem nagyon kellemes és nyugodt Ünnepet kívánok Nektek :)
süti beállítások módosítása