cucka 2010.04.18. 16:31

Józsika, Józsika...

Kedves ismerőseinktől kaptuk az Apám kakasa című,  klasszikus verseket ápdételő kötetet, melyet előszörre kellő szkepticizmussal és talán egy minimális fenntartással is fogadtam. A kötetben az átdolgozott versikék mellett természetesen szerepelnek az eredetiek is.
Most, hogy Hunor második napja nem hajlandó napközben aludni, és hogy délután 5-re olyan állapotba kerül, hogy esik-kel, majd fürdés utánra már üvöltős magasemtudjamibajúvá süllyed, aktuálisnak érzem és ezáltal folyamatosan dúdolgatom is az alábbi Bóbitából átköltött versikét:

Lackfi János: Kölyök

Józsika, Józsika csápol,
frászkarikán hegedülget,
répapüré dala csendül,
fancsali dob hasa dülled.

Józsika, Józsika bokszol
hasba püfölve a Holdat,
az heherész, puha gombóc,
fény-keze visszapofozgat.

Józsika, Józsika majszol,
tök tuti mézzel a hagyma,
sajtos eperfagyin ikra,
s kell csokiöntet a babra.

Józsika, Józsika alszik,
fortyogi katyvasz az álma,
zöld egerek, lila macskák:
tömve szöszükkel a párna.

 

Most már csak Józsikázzuk házi divatdiktátorunkat, aki tökéletesen ötvözi a fején viselt bolhanyakörvet reklámozó kutyakendőt a valamelyik bulvárszaklapban ajándékként fellelhető CombosEdina-sállal. Hősünk mindehhez konszolidált szürke, autós pizsamát választott.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr841931868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DomiMókus 2010.04.18. 19:07:29

Szia Cucka!
Én egy zugolvasód vagyok (kb. már egy hónapja). Nagyon szeretem olvasni a bejegyzéseidet, mindennap örömmel jövök ide :). A poénos írásaidat olvasva csorog a könnyem is a röhögéstől, az elgondolkodtató írásaidon tényleg elgondolkodom, és volt amin felháborodtam, illetve együttéreztem Veled :) Eddig nem volt bátorságom kommentelni, csak csendben követtem az eseményeket. Ha nem baj, maradok továbbra is hűséges-immár nem Zug- olvasód. Ja, és ez a kép Hunorról eszméletlen aranyos :D Üdv: Dominika

cucka 2010.04.18. 21:29:46

@DomiMókus: Isten hozott itt! :) Köszönöm a szavaidat és a véleményedet, mindig örömmel tölt el egy-egy új hang megjelenése. :)

gneke 2010.04.18. 23:06:27

Ez a kép valami szuper:DDD
A vers se semmi,a címet elolvasva azt hittem kicsiny falutok férfinépe lesz a téma ;). Többszöri elolvasásra ugrott be az Apám kakasa cím találó elnevezése is (viszont a könyv árán elborzadtam...)
süti beállítások módosítása