Az alábbi párbeszédek cirka 3 perc eltéréssel zajlottak ma délután a konyhánkban.

Miközben derékig behajolva a konyhaszekrény legalsó polcára, szuszogva* próbálom kiszabadítani a meggymagozót, hátulról egy nemvárt ölelést kapok és egy cuppanós puszit mellé. Ezt most miért kaptam? kérdezem meglepett örömmel. Azért, mert nagyon jó anya vagy, mert nagyon szép vagy és mert szeretlek, anyuci!

Épphogy magamratalálok aléltságomból és a belső énem képzeletben megvállveregeti a külső énemet, hogy mégiscsak jó ez az út, amin járunk, a gyerek érzelmileg stabil és képes is az emocionális attitűdök kifejezésére, amikor is könnybelábadt szemeim végigsimítanának elsőszülöttemen... ám megakadnak. Ugyanis a következő életkép fogad: szépfiam éppen a nyomós májkrém általa kirágott végét igyekszik a szájába illeszteni, de ekkor már nyomja is a tubust és persze győzött a gravitáció, toccsan a paszta a konyhakövön.
Légy szíves töröld fel, ennyit sikerül csak kipréselnem magamból, az előbbi eufória szinte már tovaszállt. Anyuci, én felnyalom, és ekkor összenézünk és kirobban a röhögés mindkettőnkből. Mert tényleg felnyalta. 

 

* egy rövid telefonbeszélgetéstől is képes vagyok már hosszú perceken át fújtatni, és jajj, hol vannak még az igazi végidők...?!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr292974237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2011.06.10. 23:19:12

Bakker, olyat röhögtem... ó, régi szép idők, mikor anyu egyszer vett nekem 6os gombóc fagyit, és míg hazaértünk, maradt rajta 4 csorgós gombóc, ami szépen landolt a konyhapadlón... Anyu rámkiabált: ezt most rögtön felnyalod!!! (és elment rongyért, hogy feltörölje), majd mikor visszajött, már fényesre nyaltam, és még ő volt mérges!!! Hiába, a jó gyerek hűségesen rendet tesz maga után :D Jaj, de jót nevettem, komolyan, még a könnyeim is kijöttek.

Eriberi33 2011.06.11. 10:49:45

:))))
Tesómnak azt találta mondani Anyum, hogy ha nem issza meg a tejet, a fejére borítja... Tesóm megtette maga... :)))))

Csöppke · http://www.csoppkeblog.hu 2011.06.11. 13:17:26

:)))))))))))))))) Jaj de jót nevettem!!

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2011.06.11. 15:30:39

Szóval nálatok a padlóról lehet enni, olyan tisztaság van :)))))

cucka 2011.06.12. 09:22:05

@WildShycu: @Eriberi33: @Csöppke: @PBea: örülök! :)))))
és nem Bea, nálunk sem lehetne -elviekben- a padlóról enni, bár Kismici meg Kokóleányka ezt hevesen cáfolná. ők szoktak. :)
süti beállítások módosítása