Előképzés:
- szülj két éven belül két gyereket. (a számok változhatnak, a lényeg, hogy ne legyen köztük egynél több a különbség)
-  a gyerekágy alatt dobozolj-dolgozz-költözz-kezdj egy teljesen ismeretlen szférában új életet, akkor, amikor amúgy is minden labilis és ingatag és sötétben tapogatózva próbálod megtalálni a helyed immáron egyik kicsi, másik pici-vel, két(három)gyerekesként

Alapképzés:
- olvass sikertörténeteket, külön ajánlatosak a rózsaszínfelhős bababüfis blogok, ahol minden klapfol, mindenki mindenkit szeret, a lakás legeldugodtabb pontjáról is enni lehetne, úgy ragyog a tisztaságtól. Ettől még nyomorultabbnak érezheted magad, hiszen te még mindig az előző gyerekágyra/a kúszó-mászóra/a mindent elérő-lepakoló elsőszülöttre fogod a mindennapi káoszt/rumlit/rendetlenséget.

Középszint:
- próbáld meg elhitetni magaddal, hogy tulajdonképpen te teljesen jól érzed magad a szemétdombod tetejibe ücsörögve, sőt gyárts ideológiát is hozzá (pl a rend a kisemberek mániája, de a zseni a káoszon is átlát). Amennyiben váratlan látogatód akad, foghatod a csapnivaló éjszakákra, de ezzel bánj csínján: kétélű fegyver, hamar visszaüt és gyermeked valóban megörvendeztet pár bulizós éjszakával.

Emelt szint:
- omolj össze, borulj ki, zuhanj magadba és végre lásd be, hogy egyedül képtelen vagy tökéletes anyának (napi két szabadtéri programmal, állandó készültségben), kívánatos feleségnek (kb egy óra ráfordítás), ínycsiklandó ételeket feltálaló háziasszonynak (alsóhangon egy óra ez is), és lelkes háztartásbelinek lenni. Vagdosd a férjedhez felturbózott és megtépázott egód összes galacsinját, a nyomaték kedvéért pár sohabenemváltott ultimátum is becsúszhat halkan, kétségbeesetten, könnyekkel bőven átitatva. Úgy hitelesebb. (dögöljön meg a szomszéd lova is elv alapján)
A kialakult patt helyzet is tökéletes időhúzásos alibi.

Felsőfok:
- tedd félre összes ellenérzésedet az idegenkezűséggel kapcsolatban és szerezz be heti egyszerire egy Julit, aki megértő vagy legalábbis úgy tesz, és ügyeskezű és aki első ottlétekor 8 óra alatt csillogóvá varázsolja az otthonodat. Míg ő elsikálja a többéves festéknyomokat is a családi házba behordott koszt is, te nyugodt szívvel koncentrálj csak a gyermekeidre és  játsz velük, építsétek meg a 48. lego garázst a kisautóknak a kétésfelessel és közben hábrüzz a félévesnek. És nevessetek sokat. Töltődj fel belőlük. Hiszen miattuk maradtál otthon. Értük. És ezekért a felszabadult pillanatokért.

Posztgraduális:
- szerezz heti egyszerire egy Jutkanénit is a hátsó őserdő veteményeskertté varázsolásért. Így már valóban csak az élvezetekért kell kimenned a kertbe (pl.málnaszedés), tyúk etetés és kalandos tojásgyűjtés az aprótalpúnak. (kis túlzással egy újabb szabadtéri program).
Este finom étellel várd a fáradt urad, bújj szorosan mellé és adj hálát azért, hogy teljes és boldog az életed. Hogy pont olyan, amilyenről kislánykorodban álmodtál.

(ez a cukormázas bejegyzés a rossz napokra íródott)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr642121831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gneke 2010.07.01. 11:47:03

Cucka, túl vagy a posztgraduális képzésen?
Én valahol az emelt szint környékén járok. Igaz, évek óta...
(azon jót röhögtem, hogy dögöljön meg a szomszéd lova, átgondoltam, hogy a ti esetetekben ez mit jelenthet szó szerint értelmezve...)

cucka 2010.07.01. 12:40:16

@gneke: én most gyorstalpalóra neveztem be, a posztgraduális képzésem is megvan. :) Mostantól nem tudom, mire fogom fogni a "nehéz-napokat". ;) (hormon ingadozás? front? fognövesztés? dackorszak? :DDD)

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.07.01. 13:43:02

hihi:) én valahol a közép és az emelt szint között lavírozok:))) és néha kacérkodok egy felsőfokú tanfolyammal, de még csak gondolati szinten van meg:) okokat meg mindig lehet találni, csak akarni kell, tudod:))))

popianyus 2010.07.01. 16:20:55

Középszint az enyém, teljesen világos. :-) Remélem, maradok is itt, mert kiborulni nem volna jó, Julim meg sosem lesz ebben az életben. Max. anyóst átcsábítom vasalni...Cupp! :-)

gsky 2010.07.01. 16:40:01

Cuckaaa!!!!!!!!!! Gratulálok a doktori diplomádhoz!!!!!!
(Épp kérdeztem Éva nénit, (aki az én posztgradom elsajátításában mostantól kéthetente segédkezik) hogy van-e valami híre rólad. De Julinak és Jutkanéninek is őszintén örülök)
És hogy én miért is magyarázom hiába azoknak, akiknek hallaniuk kellene, hogy ne a gyerekeket vigyék el, hanem mosogassanak.......

cucka 2010.07.01. 18:55:41

@gsky: Éva nénivel nem tudtunk közös nevezőre jutni, de éppen Te adtad meg a végső löketet ezügyben. ;) (és ég a pofám, mert a telefonszámaim oda és így Évanénit sem tudtam értesíteni. :$ )
talán hihetetlennek tűnhet, de kb egy nap alatt zongorázni lehetett a különbséget, bennem megszűntek a görcsök, elmúlt az állandó frusztrációm, hogy sosem fogom utolérni magam, és ezáltal a kicsik is nyugodtabbak lettek.
@PBea: hajrá Beus! :))) ha nem költöztünk volna ide, talán sosem jutok el a felsőfokig én sem, de itt kifutottak a szálak a kezeim közül.
@popianyus: na, ez az, nálunk nem megoldható az anyósvasalós prodzsekt, így nem maradt más megoldás, mint a külső erők bevonása. :)))

Dius_78 2010.07.01. 22:32:55

Hát erre még gyúrnom kell.. ott vagyok az emelt szinten..
És ide aztán nem fér be még egy Juli sem.. maradok magamnak.

A Te posztgraduálisodhoz viszont nagy-nagy kalaplengetős szmájli.

Eriberi33 2010.07.01. 23:54:56

Középszint... Néha megspékelve felsővel... :)

Csilli81 · http://malibaby.freeblog.hu 2010.07.02. 01:27:02

Hát nekem ugyan megvan a felső, de az elmúlt másfél évben már olyannyira sikerült félretenni az alig pislákoló ellenérzéseimet is, hogy telhetetlen módon én minden másnap el tudnám viselni a mi Julinéninket:)))) Ugyanis az a legnagyobb baj, hogy kicsifiam néhány perc alatt tönkrevágja Julinéni egésznapos melójának eredményét...

Kendemami 2010.07.03. 22:55:54

Felsőfok... Az én Julim Klári... És akkor most már csak megírom azt a halogatott posztot...

Pocakos Macska 2010.07.04. 14:41:49

:)))) Nem írnál egy könyvet? :)

Az arculatfelelős · www.mydentity.hu 2013.05.21. 09:58:52

Emelt szint: check!
spékelve itthonról dolgozással...
Most gyors megugrom a Felsőfokot, ami nálunk a postgrad is lesz egyben, mert kert az sajna nincs. :D
süti beállítások módosítása