Vasárnap délutánnal -HuncApu munkábamenetelével véletlenül éppen egyidőre esik- véget ért ez a többnapos puha melegség, amit hármacskán itthon töltöttünk. Még a számítógépet se kapcsoltuk be napokig, érzékeltetném ezzel is, hogy nagyon jól elvoltunk mindenfajta külső elem nélkül is. (sőt, sokszor azt se tudtam, hol is leledzik a telefonom!) Sok minden másképp alakult, mint ahogy elterveztük, de alapjaiban egy nagyon békés és meghitt, családias ünnepet tudhatunk magunk mögött. Nasakkor sorjában:

23.-ára a lakás csillogott-villogott (najó, itt ez sosem fog olyat csinálni, megelégszem azzal, hogy nem kellett lavírozni a játékok között, nem lepett el mindent a macskaszőr és a vasalni-, illetve mosnivaló). Aznap már rotyogott a gázon a töltöttkáposzta és sült az Ingrid-féle isteni kuglóf a sütőben, pulyka megtűzködve-bepácolva várta a másnapi tűzpróbáját. Nopersze idén kimaradt a házi készítésű szaloncukor és beigli, nodemajd jövőre!

24.-én már koradélután lázas aggódásnak adtam hangot, mely szerint mindig mindenben elcsúszúnk, nem lesz időre se vacsink, de fánk... csakis így történhetett, hogy Huncorgó jelenlétében (a nappaliban leledző etetőszékében trónolva), saját magam ékesítettem a fánkat már koradélután (3 óra magasságában) karácsonyi dallamokra, miközben HuncApu  a pulyka-körüli teendőket látta el, valamiint közelebbről is megismerkedett a hentes-mészáros szomszédunkkal. A közelebbi barátság érdekében feláldozásra került pár kupica pálinka és pár pohárka fehérbor, cserébe viszont énhősöm kolbászfélékkel és kocsonyával tért fel az alattunk elhelyezkedő tárolóból, (pedig, csak gyereksétáltatni indult!), amit szomszéd -mint utóbb megtudtam- konyhává alakított át. Hm. A bevonzás, kérem szépen.


(a fa élőben sokkal szebb/formásabb/sűrűbb... és mindketten tudunk értelmesebben is nézni... de komolyan!)

25.-én családi ebéden jártunk, miszter H. fenemód elemében volt, egy szemvillanásnyi idő alatt átrendezett egy ékszeres fiókot és ezzel egyidőben számítógépes alapismereteit is bizonyította. Kikapcsolta az éppen akkor nemhasznált műszaki cikket.

A 26.-27.-e a békés punnyadás jegyében telt. Imádom, hogy a Ded, (aki már nem is Ded, merhogy csak egyéves koráig illeti Őt meg ez a jelző), teljesen rá tud hangolódni a mi ritmusunkra: ha sokáig köll aludni- ebben is partner, ha sokat kell enni- no, ebben is helytáll.

A hajnalba nyúló maratoni olvasásaimnak köszönhetően, melyeket (minő perverzió?)  a fürdőszobaszőnyegen lapulva ejtek meg, komatózus és eseményekben gazdag álmaim voltak... node az milyen már, amikor azt álmodod, hogy az expasi, aki sosem volt a szavak embere, gyermekdalok kiadásából kíván útiköltségre szert tenni, hogy kijuthasson az ígéret földjére?! és akkor már szót sem ejtek az érett petesejtjeim félálmomban vizionált misztikus táncáról... egy valamirevaló pszichomókus tenyerét összecsapkodva lelkesülne mesélnivalóimtól...

Tegnap óta vizesésszerűen ránkzúdult a munka. Minden azonnal és rögtön köll, necces esetek és még necesebb ügyfelekhez van szerencsénk. Hunc meg nemes egyszerűséggel, ha úgy ítéli meg, hogy sok időt töltünk a gép előtt,  lazán kikapcsolja. Párhuzamosan készülnek a szilveszteri étkek, és igyekszünk ráhangolódni, hogy ma este már buli van, pár óra és indulunk, de valahogy még nem tökéletes a harmónia, főként úgy, hogy éppen kétrét görnyedek az azonnali és nagyon sürgős munkáktól, valamint Hunc is hipernyűg. (tudom, hidegfront).

Akivel nem beszélnék, annak kívánok egy olyan új évet, amilyent szeretne, minden titkos álma megvalósulásával, lelki békéje megtalálásával!

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr80848384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mazsola01 2008.12.30. 13:24:28

Örülök, hogy azért írtál beszámolót a karácsonyi békés napjaitokról!
Jó látni Hunor Manót, és megesküdnék, hogy nagyobbnak tűnik, mint mikor utoljára láttam, de kérem szépen: ez a dolga, mármint a gomba módra való növekedés! :))
Nagyon Boldog Új Évet Nektek, de addig még úgyis... Jó Szórakozást, a Hangulat meg kialakul szépen!

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2008.12.30. 14:00:45

Az én Jézuskám laptopot hozott nekem, éppen azért mert Matyi kinyomkodta a gépet, és vészes internetelvonási tüneteim kezdetek lenni :)))
Örülök, hogy jól teltek az ünnepek, békében, együtt.
Jó bulizást, szerintem Hunor is partner lesz egy jó kis kirúgunkahámból-hoz:)
Puszi Nektek, és az új esztendőre mindenféle jót kívánunk!

LiliBogar 2008.12.30. 16:43:38

Valóban békés, kellemes karácsonyak tűnik az elmúlt pár napotok!
Nagyon jó buliztást kívánok nektek és boldog, harmóniában gazdag új esztendőt!
Puszi

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.12.30. 16:53:05

viszontkívánoménis ;)
egy ilyen tárolóból, ennyi mindennel felbukkanó férjet én is akarok :) és egy gyereket is, aki sokáig alszik..

Csillagbaba 2008.12.30. 17:01:57

Drága Cucka! Boldogságos új évet kívánok mindannyiótoknak, és kívánom teljeseüljön minden álmod vágyad!

Ildi-84 2008.12.30. 19:45:00

Örülök, hogy jól telt a karácsonyotok, és nagyon Boldog Új Évet kívánok nektek!!!

Nani 2008.12.30. 21:20:00

Milyen csudaklassz lazulós kajálós karácsony volt nálatok is! Hunorgyermek oly mértékben társ mindenben, hogy az már irigylésre méltó! Jó mulatást nektek és természetesen álommegvalósító nagyon boldog új évet!

Szöszi-Andi 2008.12.30. 21:20:29

Nektek is boldog új évet!!! :)

A közös képed Hunccal zseniális :D
Nagyot nőtt ez a fiúcska :)

Örülök, hogy jól telt a Karácsony :)
A takarításra és csili-vili lakás látszatára mi is törekedtünk .. nem sok sikerrel :) a játék-halmot nem lehet rendszerezni :)

Ingrid 2008.12.30. 21:34:49

Szívből kívánok én is minden szépet és jót az új évre! :)
Ne feledd, kilenc még hátra van a boldogságunkból ;)

Pocakos Macska 2008.12.30. 21:54:14

Jó volt olvasni a beszámolód és klasszak a képek! :) Kellemes kikapcsolódást és nagyon-nagyon boldog új évet Nektek! Puszi!

Adriennnnnnn 2008.12.30. 22:10:37

Boldog Új évet kívánunk nektek!!! Huncos meg jó nagyot nőtt!!

Adrienn Mázli

Doridia 2008.12.30. 23:29:29

Nekem is nagyon tetszett a beszámoló és a képek pedig fantasztikusak. :)) Nagyon boldog új évet kívánok én is! :)

Masika és Lili · http://farkaslili.mlap.hu 2008.12.31. 14:08:46

Köszönjük az igenc sak kellemes olvasnivalót szolgáltató Karácsonyi beszámolót, és kívánunk nektek Nagyon Boldog Új Évet!

*Nici* · http://szandibarbi.freeblog.hu 2008.12.31. 15:47:37

Sikerekben, egészségben gazdag, békés, boldog új évet kívánunk Nektek :)

snow(flake) 2008.12.31. 18:56:58

örülök hogy ilyen jól telt a karácsonyotok... látom nálatok is arról szólt amiről szólnia kell. ebben a mai világban ez ritkaság sajnos.

nektek is nagyon boldog új évet! :)

/snow/

gneke 2009.01.01. 01:49:30

Szia!

Nagyon boldog új évet kívánunk Nektek!
Gneke és a 4A
(az egyik "A" khmmm a férjem, nem Pocaklakó-Mocaklakó).

CsJ 2009.01.01. 18:10:56

Nagyon boldog új évet, minden szépet és jót Nektek 2009-re! Attila és Judit

* Zsó * 2009.01.14. 17:20:39

Nagyon jól áll ám a szemüveg, viseld bátran!
Igen 2009-re én is egy +kilencest kívánok! Meg Ingridnek is (ha itt az ideje)! Mióta itt olvastam Ingridet azóta még többször gondolok Rátok!
süti beállítások módosítása