Mindez hónapokkal ezelőtt kezdődött, amikor is rájöttünk, hogy Hunorvirágszál eszméletlenül jól érzi magát a konyhában, az etetőszékében, már amennyiben elfogadható programmal tudunk számára szolgálni. Legjobban a kóstolással egybekötött látványkonyházást kedveli, ilyenkor órákon át türelmesen figyel és majszolgat. (lásd karácsonyi mézeskalács-sütés, valamint Hunc-szülinapi szülők általi serteperte a konyhában bejegyzéseimet)

Már a nagy blogtalin is szemmel láthatóan alig lehetett kirobbantani a konyhasarokból, pár napja (hete?) pedig odáig fajult Csöppöm konyhaszeretete, hogy birtokba vette a konyhában az alsó fiókokat, polcokat, és miközben mi főzünk, ő is imitálja a lábasban a kavargatást, kóstolgatást.

Ekkor gondoltam egy nagyot és merészet és rendeltem Huncnak egy igazi minikonyhát, mely az újdonság ereje elmúlásával is kellemes perceket-órákat okoz mindkettőnknek. Ő főz, szöszmötöl, motyorog, én pedig végre olvashatok-dolgozhatok mellette, és csak nagy ritkán kell szakvéleményeznem/megkóstolnom a főztjét, vagy egy nagy puszival honorálnom a Mesterszakácsom remekművét! (néha még arra is van precedens, hogy lukat puszilgatok a pocakjára, annyira ügyesen főőőőz.... és olyan édesen harap bele 168-adjára is a műanyag virslijébe)

Tanult Barátosném hívta fel a figyelmemet arra, hogy tudattalanul már megint mennyire jók vagyunk sikerült egy mai trendnek megfelelően irányítgatni, azaz inkább kiforrni hagyni Kisfiam személyiségét.
A genderpedagógia lényege parasztköntösi megfogalmazásban, hogy a nők és a férfiak társadalmilag kiosztott szerepek között nevelkednek. Persze ezen szerepek kialakulását még ezer más földrajzi, etnikai és neveltetési tényező is befolyásolja. A mai világban viszont dőlnek a klasszikusan kiosztott szerepek, hiszen sokszor halljuk, hogy anyuka helyett apuka megy gyedre/gyesre, hogy apuka vásárol be, főz, mosogat, gyereket lát el. Azaz megszűnőben vannak a klasszikus női és férfi szerepek... szerény véleményem erről az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy jól van ez így... ám a tendencia mégis efelé halad...

Száz szónak is egy a vége: lányos anyukák, figyelem! Házias pasi készítése folyamatban!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr40898679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2009.01.24. 08:55:02

nekünk egy ilyen legényre van pont szükségünk. Luc ugyanis kerüli a konyhát, ha mégis oda kényszerülünk, oroszlánként ordít két perc után etetőszékében. stipistopi Hunckonyhamester!!

Pocakos Macska 2009.01.24. 14:02:22

:))))) Nagyon szuper! :) Kíváncsi leszek Nórit érdekli-e, ma megyünk barátnőmékhez, Nekik is van ilyesmi minikonyha :)

Popianyu 2009.01.24. 18:47:44

Sok fiús anyukától hallottam már, hogy a csemetéje szereti a babakonyhát. Az én lányom imád autókkal játszani, rúgja a labdát....de a babáit is szokta ringatni. Terelgetve nincs, azzal játszik, amivel akar. Üdv. Popianyu (popipopi.freeblog.hu)

LiliBogar 2009.01.24. 22:10:14

Hmm.. egy ilyen pasiért lehet sorba állnánk ;)
Ugyan nagyon anya-típus vagyok Bogár, de minden idejét leköti a gyereknevelés :) a főzésre nem marad idő :-D
Puszi

masika 2009.01.26. 15:16:04

Ha már teljesen háziasítottad lestopponám Lilinek, jól jön majd neki egy ilyen pasi!:-)
Egyébként lili is imád a konyhában szöszmötölni, pakolja a lábasokat, múanyag edényeket és a fiókokat!
Ja és a kedvence, ha főzök felkéredzkedik a konyha pultra, Ő pakolgatja a kosárban lévő cumisüvegtartozékokat, még Én krumplit pucolok!

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.01.26. 22:53:31

szia,most talaltam ide:)remelem nem baj,ha gyakrabban jovok:)
hazias pasi gyartas?miert nem talaltak ezt ki hamarabb!:)))

micka · http://micka.freeblog.hu 2009.01.27. 07:15:02

Hunc nagyon nagyon édes, ahogy a második képen koncentrál:-)
a férfi és női szerepek változása természetesen nem csak a fiúkat érinti, ahogy ők egyre jobban konyháznak, a lányoknak pl kisautókkal kellene játszaniuk, akkor később a parkolással sem lesz gondjuk:-P

kata790313 2009.01.27. 08:53:22

Nekünk is pontosan Huncúrra lenne szükségünk!Ha lehet, beállnék a "lestoppolom-magamnak-lányomnak" sorba:))
Nagyon édes, ahogy a konyhájában szöszmötöl!Egyébként pedig drága Cucka, tessék sok főzőműsort nézni, hogy különféle látványelemekkel tudd bővíteni a konyhai tevékenységet, nehogy unatkozzon már az a gyerek a székben!:)
Hatalmas pusza

snow(flake) 2009.01.27. 10:30:28

hehe, én is a klasszikus ffi-nő példázatát találom jónak, de ne is aggódj: a legtöbb mesterszakács férfi, és ez nem egy új dolog a világban. ;)

virubiru 2009.01.27. 10:49:51

Szia én Eritől kerültem hozzád. Nagyon tetszenek az írásaid, már néha olvastalak. Nálunk a 2 fiam szeret nagyon a konyhában, meg a házban tenni-venni, a kislányom inkább szeret kimaradni. Szerintem jó az ha egy fiú is házias.

cucka 2009.01.27. 10:56:57

Popianyu, Hugomum! Üdv nálunk! :) igyekszem mihamarabb viszonozni a látogatásotokat! :)
Kata, szoktunk nézni, Huncos is rajong a napközbeni paprika tévéért! ;)
Úgy látom, komoly problémáink nem lesznek Huncos nőüladásakor...! :))))

cucka 2009.01.27. 10:58:09

Virubiru, Néked is üdv itt! és köszönöm a kedves szavaidat! :)

cucka 2009.01.27. 18:28:48

@micka: már tudom, nálam mit rontottak el! :)))
süti beállítások módosítása