Elromlott. Mentehetetlenül. Az én jósokáig alvó, olykor csak 10-kor ébredő kismackóm, mostanában egyre rémísztőbb és kétségbeesjtőbb időpontokban fújja meg a reggeli harsonákat. Eddig ugye, 7 és 8 között ébresztgetett a nyálas, teliszájú puszijaival, gondoltam az óraátállítás valamelyest dob az ébredésein, az én irányomba, talán kicsit továbbig húzza a lóbőrt. Erre ma 6-fél 7 között kezdett el magyarázni, kaparászni, maga felé fordítani (ami ugye, azt jelenti, hogy tulajdonképpen még korábban, azaz 5! után ébredt). Persze, az aludt órák száma rendben van, hiszen este 9 felé már alszik, napközben is van - újabban- 2 darab másfél órás alvása, az összesen 12 óra.

Csak ezekkel a fránya reggelekkel köllene kezdenünk valamit. Meg azzal, hogy ne azonnal play üzemmódra kapcsoljon, hogy legyen néminemű átmenet, mondjuk legalább addig, amíg megiszom a reggeli első kávémat.

Aztán meg az Alma koncert részünkről elmaradt, díszes femilink szombat délután a szemerkélő esőre és a mélabús időre való tekintettel, mély és komatózus álomba zuhant a puha, meleg hálószobában. És ebben partner volt Hunorvirágszál is.

Vasárnap állatorvos apukák és családjaik eresztődtek össze egy ebéd és a jómóka kedvéért, 6 felnőtt és 6 gyerek vett részt a partin, a legkisebb még pocakban a legnagyobb 4 éves múlt. Hunornak elmagyaráztam a Nagyhal bekapja a kishalat elméletet, valamint megpróbáltam megértetni vele, hogy ő tulajdonképpen egy közepes hal, akinél vannak kisebb halak is, csak nézzen szét maga körül. Persze, nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb pedagógiai módszer arra, hogy megnyugtassam gyermekem, ha a nagyobbakkal való harcban, ő kerül ki vesztesként. Az ebéd előtti séta során, enyémgyerek belepottyant egy tócsa kellős közepibe. Ekkor már harisnyára vetkőztetve tipegett közöttünk a lakásban.
Az ebéd alatt pattant ki fejéből az Isteni szikra, ekkor találta meg a módját megtorolni az őt ért sérelmeket, nem hagyta a nagyobbakat enni, a tányérjukba nyúlkálva csente el a jobb falatokat, majd amikor azok otthagyták maradékaikat, Hunor a gyerekszéken állva, győzedelmesen addig tapicskolt kanalával az edényben, mígcsak tetől talpig pörköltszaftban nem úszott.

Az utolsó csepp a pohárban, a plasztikusság kedvéért, az volt, amikor az egyik ölbebaba heves mozdulatával telibeborított egy nagy pohár vörösborral, amitől úgy szaglottam hazáig,  mint egy hídalatt lakó és HuncApu azért imádkozott, csak most ne állítson meg a jard éber őre, mert tuti nem hiszi el, hogy itt senki se fogyasztott alkoholt.

Hazaérkezésünk után beindult Mosó Masa Mosodája, és most minden ruhánk tisztán és illatosan várja az újabb találkozást, valami teljesen odanemillő dologgal.

Hunor legújabb szenvedélye a mindenrefelmászás: lehet az, szék, vagy saját kisasztalka, Dörzsi ketrec, bútorok, a legtenyérizzasztóbb az, amikor a guruló bébitaxiján állva igyekszik felkapaszkodni valamire.

Miután odatolta a széket és feltrónolt az asztalra, győzedelmesen sikkant: (ez a kezdő pálya, engem olyankor tör ki a frász, ha felállva ugrál az asztalon!)

és még mindig ki tud dőlni játék közben, levette az anatómiai atlaszomat, majd belefeküdt (természetesen azóta már a báránybőrén szuszmákol, de ezt a fotós témát nem hagyhattam veszni):

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr941034944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mazsola01 2009.03.30. 14:30:09

Úgy néz ki a Közepes Hal hisz az elméletben, miszerint úgy is a fejükbe mennek a dolgok, ha a könyvet a párnánk alá tesszük, vagyis az ő estében párnának használjuk :D

motymoty 2009.03.30. 15:01:55

:) Öröm lesz nagykorában rábírni, hogy tanulás helyett ne aludjon el a könyvön. Nagyon édes :).

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.03.30. 15:12:21

miutan jol kikacarasztam magam a postodon, ezek jutottak eszembe:
-nem unatkoztok Ti sem
-"igazi" gyermeked van
-jesszus mi var ram egy fel ev mulva
-mikor osszeresztjuk a gyerekeinket, az enyem meg kishal lesz a Te kozepesbol kifejlodott nagyhaladhoz kepest:)))
jo buli lesz:D

masika 2009.03.30. 15:49:22

Jól írtad ez a kezdő pálya, nálunk már csak az étkező asztal teteje jöhet számításba, ha FEL mászásról van szó!
Alvás nálunk is hasonlóan drasztikusan elromlott, hiába teszem le csak fél 10kor akkor is felébred fél 8 kor, bár az óraállítást eddig még nem vette észre így ma fél 9ig kihúztuk!

CsJ 2009.03.30. 17:15:51

Annyira jó fej! :D :D :D

Eriberi33 2009.03.30. 17:16:06

HuncApu kimaradt a burogatós buliból? :D
Jajj, ez a hajnali kelés szörnyű lehet... :S Remélem visszajavul! ;)
Jó lenne nekem is egy anatómiai atlasz... egyrészt nagyon nagyon érdekelne, másrészt lehet, hogy Lilu is elaludna magától játék közben? 8-) :-D

cucka 2009.03.30. 18:53:56

@Eriberi33: ő úgy nézett ki, mintha skatulyából húzták volna elő, csak a családja "ilyen"... :DDD Atlasz: Hunor örökölte úláccik a génjeiben az anatómia iránti tiszteletét, bár egyelőre elég sajátosan fejezi ki érdeklődését.;)
@micka: naja, ízig-vérig huncut kiskrapek. A mai séta alkalmával azt is megtudtam, egyáltalán nem véletlenül pottyant be a pocsolyába, ma célirányosan belevetődött az egyetlenbe, ami a házunk mögött volt. :)))
@Mazsola01: Közepes Hal fölöttébb tanulékony. ;)
@hugomum: fú, én már nagyon várom a kispasik összeeresztését. :))))
@masika: ebédlőasztal??? tejóég mi vár rám?!... :DDD
@CsJ: tényleg az. köszönöm a kilinkelést! ;)
@motymoty: én is aludtam el pontosan efölött az anatómiai atlasz fölött, pár évvel ezelőtt. :$ ez meg anyai örökség. :)

micka · http://micka.freeblog.hu 2009.03.30. 19:51:16

mert a pocsolyák a legizgalmasabb dolgok:-))

Szöszi-Andi 2009.03.30. 23:23:25

Ez az "azonnali play üzemmód" elmúlik valaha 14 éves kora előtt? :DDDDD
Nekem is ez a vágyam .. egyszerűen nem bírom tartani a tempót, egy pillanat alatt felkel Alíz, és már életveszélyesen rosszalkodik :D

A képek zsniálisak!
Engem is frász kerülgetne, ha ezt látnám :O
Az atlaszon elalvós meg nagyon cukiiiiiii :) Ilyet Alíz sosem csinált .. na nem az atlaszon alvást, hanem az elájulást játék közben :)

Pocakos Macska 2009.03.31. 15:23:10

Imádom :)
Veszélyesen él a fiad is, mi meg mehetünk együtt hajfestésre az ősz szálakat eltüntetni :)
Az utolsó kép fantasztikus :)

Pankababa 2009.04.01. 08:12:49

Imádom ezt a nagyfiút!

virubiru 2009.04.01. 11:25:10

Sajnálom a korai kelést, bár nálunk is koraiak a gyerekek. A kisfiad meg egy igazi fiú, mintha az én fiaimat látnám.Nálunk Bábi szokott elaludni a leglehetetlenebb helyzetekben.(Volt már olyan, hogy a levesbe majdnem beleburult, mert elbólintott.)

kata790313 2009.04.01. 21:09:38

Imádom a kissrácot!:))
És imádom, ahogy írsz:)Mondjuk, tudom, ritkán kommentelek, mivel mindig elfelejtem a jelszavam o), hát igen, tudom, szőke nő tipikus esete, stb.:) De legalább jókat vigyorgok, még komment nélkül is, ugyi.
Szóval a gyermek ha korán kel, akkor elvileg aranyat lel:)Valahogy el kellene magyarázni kis "közepes halamnak"(megjegyzem, az olvasás közben itt fetrengtem a röhögéstől), hogy amennyiben mégsem talál aranyat, akkor szíveskedjen tovább álomba szenderülni, mert nincs értelme a felkelésnek...
süti beállítások módosítása