Homályosan utalgattam az előbbiekben bizonyos természetfeletti dolgokra, amiket Hunorral éltünk meg, általa fedeztünk fel, messzi távol. Néha már magam sem tudom, minek is higgyjem a történéseket, mindenki ítélje meg saját érzületei, vallási és lelki hovatartozása illetve habitusa szerint. Nekem még mindig lúdbőrözik a hátam, ha eszembe jut.

Mielőtt elindultunk volna tágabb értelembe vett hazánkba pihenni, két dolgot leszögeztünk, amit mindenképpen beiktatunk a sűrű programjaink közzé: a Csíksomlyói Templom és a Madarasi Hargita újbóli felkeresése. A Madarasi Hargitáról le kellett mondanunk, a tapasztalt helybeliek sem igazán ajánlották a felfelé vezető útat, az idei tél cefet mód megközelíthetetlenné tette akár a menedékházat is bárminemű gépjárművel. Onnanstól pedig még van mit túrázni a meredélyen fölfelé a csúcsra. Szóval erről letettünk, a templom látogatást viszont nem hagytuk ki.
A Csíksomlyói Kegytemplom híres zarándok- és búcsújáróhely, kapui egész évben nyitva állnak a látogatók előtt, igazából mégis a pünkösdi búcsúja által ivódott be a köztudatba, ahol évente többszázezer ember rójja le kegyeletét Magyarország Patrónája előtt. A templomban, az oltár fölött található Szűz Mária faragott szobra, előtte kétnyelvű táblácskákon láthatóak a hozzá intézett imák szövegei. Igyekeztünk úgy bemenni Hunorral, hogy ne zavarjunk meg senkit, próbáltuk elcsípni azt a lehetetlenül kevés pillanatot, amikor csak mi járulhatunk a szobor elé. Itt ért az első meglepetés, Hunor annak ellenére, hogy sokszor nem fordult meg templomban, főleg nem katolikusban, magabiztosan fölmászott az oltár mögötti csigalépcsőn, aztán a szobor előtti 3 lépcsőfokon, majd odahajolt és megpuszilta mindkét bekeretezett imát, végül a lépcsőt díszítő rácsra is kiutalt egy puszit. (ezt sikerült megörökítenünk lentebb) Hirtelen megdöbbenésünkben nem is tudtuk mire vélni a dolgot, hiszen eddigi földi életében ilyet ő még sosem látott.

Mindezek után, mint aki jól végezte dolgát, a lépcső másik oldalán lemászott, mi szó nélkül, enyhén lúdbőrözve követtük. A kertben még üldögéltünk kicsit, próbáltuk emészteni a dolgokat, Hunor szerteszét rohangált, majd arra lettünk figyelmesek, hogy tőle alig pár méterre leszállt egy hófehér galamb. (amit persze, rövid időn belül továbbröptetett...)

És okozott még hasonló furcsaságokat a fiam, melyek megdöbbentettek, sebeket téptek fel, s amelyekről talán sosem leszek képes írni nyilvánosan...

Persze, történhetett mindez a világ fura konstellációjaként is, hogy éppen akkor és éppenígy összeállt minden. Én mégis szeretném azt hinni, hogy a fiam még annyira tiszta és őszinte, és az ő kapcsolatreceptorai még nagyon fogékonyak a természetfeletti  (közeli?) dolgokra...

"Kinek mi dolga? - Szerintem
a gyermeké az, hogy szülessen,
a Napé, hogy megsimogassa,
s a Holdé, hogy álomba ringassa."

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr611337262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.08.25. 16:43:45

persze, hogy kozel allnak.
a mult heten sikerult elolvasnom(anyasagom ota eloszor) egy fantasztikus, biztos sokakat ledobbento konyvet. a cime A ma gyermekei letehetetlen olvasmany, az indigo gyerekeket koveto kristaly, es csillaggyerekekrol szol.ha meg nem olvastad nagyon ajanlom:)Libriben vettem.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.08.25. 17:05:11

Szerintem is fogékonyabbak ők az ilyesmikre, mint a sokattapasztalt felnőttek... Hisz a gyerekek még olyan tiszták,védtelenek és ártatlanok... biztos ezt érezte meg a fehér galamb is. A templomos eset tényleg elég lúdbőröztetős.

Marcipán&Frutti · http://forromarcipan.blogspot.com 2009.08.25. 20:16:12

Én úgy hallottam,hogy a kicsik még képesek látni az energiatestünket is.Meg sok "furcsaságra" képesek,ami nekik természetes,csak a mi agyunktól áll távol.Még közel vannak a fenti dolgokhoz,nem fertőzte meg őket ez a csúnya anyagias világ.

Timocska_ 2009.08.25. 20:20:16

Én is hiszem, hogy a csöppségeknek még nyitva van a "harmadik" szemük. S remélem, amit ma mondott nekem a lányom, úgy is van. :)

cucka 2009.08.25. 21:56:28

@hugomum: nem ismerem a könyvet, de ígérem beszerzem. :)
@PBea: nekem is volt mit megemésztenem, meg aztán folytatta pár nappal később... azok még megdöbbentőbb dolgok voltak... azokat még emésztenem kell...
@ForróMarcipán: én nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy mi lehet ez az egész. Mindenesetre érdemes odafigyelni ezekre a jelekre. :)
@Lillusék: hűűű, Timcsi, nagyon kíváncsivá tettél! Mindenesetre, mivel soraidból az csapódik le nekem, hogy jó ügyben látnokolt a leánykád, drukkolok nagyon! :)

Csilli81 · http://malibaby.freeblog.hu 2009.08.25. 22:58:34

Én is úgy gondolom, hogy a piciknél még nyitva van a 3. szem! Sokat olvastam ebben a témában (meg különféle tanfolyamokon is jártam) és ezek szerint is a gyerekek látják még az emberek közti aurarétegeket, az aurák színeit (pl. piros, ha idegesek feszültek vagyunk, amit ugyebár a gyerkőcök mindig megéreznek:)) érzékelhetik a nem fizikai síkokhoz kapcsolódó entitásokat, vagy páldául olyan eseményeket, amik számunkra térben és időben még, vagy már nem érzékelhetőek! Tényleg érdemes odafigyelni a jelekre! Mert ha nem nyomjuk el a gyerekben ezeket a dolgokat, akkor a 3. szem sokkal tovább is nyitva maradhat, amire ugyebár a későbbiekben már azt mondják, hogy 6. érzék:)

Csilli81 · http://malibaby.freeblog.hu 2009.08.25. 23:29:33

És még a Csíksomlyói Kegytemplommal kapcsolatban: patakokban folytak a könnyeim a Szűz Mária szobor előtt, pedig nem vagyok az a sírós fajta... sem előtte sem azóta nem fordult elő velem ilyen! Különleges hely...és persze gyönyörű!

Kendemami 2009.08.26. 08:35:59

Figyelj oda ezekre a jelekre. Az én hátam is borsódzik Kende bizonyos dolgaitól, például amikor megérezte, hogy Zsombi nekiindul a kinti világnak. A másikat majd csak akkor, ha tényleg beigazolódik. Ha engedjük nekik, hogy lássanak, nem torkolljuk le őket amikor számunkra lehetetlen dolgokról beszélnek, nem múlik el. Én legalábbis ebben bízom.

Ingrid 2009.08.26. 09:22:31

Ejnye-bejnye... megkeresztelt Hunorfiú, és alig járt még templomban???? Most kicsit felszisszentem, de továbblépek :)
Nem kerítenék nagy misztikumot köréjük. Nagyon divatos most indigo gyerekekről beszélni, körbemsztifikálni őket, pedig ez mindig is így volt, mióta világ a világ. A gyermekek sokkal érzékenyebbek a spiritualitásra, a rezgésekre, amik körbevesznek bennünket. És ha egy templomban egy felnőtt átszellemül, akkor egy gyerek duplán éli ezt meg.
De minden sorodat megértem és átérzem :) Nagyon édes fiad van!

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.08.26. 09:51:48

Nagyon kíváncsivá tettél:)))

Csillagbaba1 2009.08.26. 16:25:22

Hunor nagyon érzékeny ezekre a dolgokra úgy látom és jól továbbítja Felétek a jeleket! :) Jó lenne ha ez minél tovább így maradna, ilyen tiszta, őszinte, "jóllátó" :)

cucka 2009.08.26. 23:12:29

@Csilli81: igazad lehet, nagyon sokat gondolkodtam már azon, hogy olyan jó lenne, ha lenne egy nevezzük "okos embernek", aki választ tudna adni a felmerülő kérdéseinkre. Mert persze, így mindenki azzal magyarázza a "jelenségeket", ami a saját gondolat- és érzelemvilágához áll közel.
@Kendemami: én is így gondolom, hogy ha nem torkoljuk le a kicsiket és meghallgatjuk a kis "dolgaikat", a későbbiekben ez csak előnyükre válik. Mint ahogy a mienkre is, hiszen rengeteget tanulhatunk belőlük. Ha odafigyelünk. ;)
@Ingrid: ááá, ez bonyolult. (persze, tudom, jókifogás. :$) Én ugyanis katolikus vagyok, a skacok meg reformátusok. Tehát közös templombajárás és elmélyülés szinte kizárva. Bármennyire is szimpatikusabb számomra a "vastagnyakú kálvinisták" élethez való hozzáállása, nem tudom kitörölni magamból a többéves katolikus nevelést, a mai napig hiányérzetem van, ha belépve egy református templomba nem vetek keresztet ésatöbbi, ésatöbbi. És Hunc még igazándiból kicsi, mihelyst jobban fogja tudni érteni-értékelni ezeket a dolgokat, természetesen gyakrabban fogja látogatni a szentélyeket, addig maradnak a kirándulásokkori és az esküvőkkori templom látogatások. :)
@PBea: sejtettem. :)))
@Csillagbaba1: talán pont ezért választott minket a szüleinek... :)
süti beállítások módosítása