cucka 2009.09.17. 09:53

Ásó-kapa-nagyharag

Mióta újfent szerves részei lettünk az társadalomnak, azaz inkább Huncos, én a háttérben megbúva továbbra is orrfújdogálok szépcsöndesen, naszóval éppen azóta újra beeresztem Pelenkási Edömért a játszóterek sűrűjébe. (Most írhatnám, hogy jajj, de mások meg mennyire nem ilyenek, mert látom ám a  sok csöpögő orrút egymás játékait szájból szájba adogatni, de most nem ez a lényeg... ) Tegnap pl. reggel fél 9-kor lehisztizett motorozni, majd délben alig bírtam fölparancsolni ebédelni-aludni, gondoltam talán megússzuk a délutánt egy kiskörössel, de nem 5 körültől fél 8-ig rótta a köröket, istápolta a játszótéren a kicsiket. No igen, mert éppen erről szeretnék írni, ugyanis a játszótéren szerelembe esett (vagy mi a szösz?) jópárszor, általában a fiatalabb generációt preferálta, Szofi 10 és fél hónapos, Boróka 11 és fél.

Az úúúgy kezdődött, hogy Huncmaci legkedvencebb játszótéri fogalaltossága az elmúlt napokban a homokevés lett. Nem kóstolás, csipegetés, belenyalintás, neeeem, a kétpofára történő homokevés. Tessen ezt úgy elképzelni, hogy hol homokozólapáttal töm egy adagot a szájába, hol formából önti a szájába, hol pedig nemes egyszerűséggel hasravágja magát a téli angyalkázásra emlékeztetve engem, majd vígkedélyűen nyalogatja a homokot, mint normálisék a fagyit. Próbáltam szépszót (kicsim, ez nem finom, ez butaság), befenyítést (ha mégegyszer magadbatömsz egy adag homokot, szó nélkül hazamegyünk), de semmi hatása nincs, általában egyöntetűen bólogat, aztán rafkósan megbúvik a csúszda alatt, ahol én nem vagy csak alig látom és ott gyorsan leküld még pár kanál homokot. Most a nemfoglalkozom vele, hátha így fontosságát is veszti izibe a dolog elvét alkalmazom, a többi anyuka nem kis megbotránkozására. Így történt ez tegnap is, javarészt idősebb (3-4 éves) ördögien bájos gyerekek és a nagyon fiatal (és szemlátomást még rutintalanul tiszta) 1 év alatti babák voltak csak a téren. A fiatal babás anyukákat sikerült megbotránkoztatunk kellőképpen, Szofianyut oly mértékben, hogy azonnal szóba is elegyedtünk, majd pár mondat után kiderült, ő csak amiatt aggódik, nem lesz-e baja, mert hogy övélány is homokzabáló, csak sokkal diszkrétebb formában. Közben gyeremekeink a szemünk láttára keveredtek egymásba, Hunor csókolgatós-ölelgetős szeretetével bűvölte el Szofit, aki engedvén a gyengéd erőszaknak, kikerekedett szemekkel nézve Hunort, a karjaiba omlott a csúszda árnyékában. Miután leporoltuk gyermekeinket, fiam maga mögé kérte a hintalóra a leányzót és a gyí te paci rigmusára hangosan gyízve messzeföldre vitte a háta mögött hangosan nevető leányzót. (hiába no, méltó ez a gyerek a nevére...)

Majd jött Boróka, a maga tündérien apró, ám hihetetlenül nőies mivoltával... a légies jelenség (mely engem teljes egészében Lilura emlékeztetett), a hatása alá kerítette Huncost már a játszótérre való belépésekor (nomeg a maga előtt tologatott játékbabakocsi is...) Fiam a jólbevált trükkjei egyikét próbálta bevetni, nyögdösve vitte a motorját felajánlandó a babakocsiért cserébe. Most viszont megfelelő partnerére akadt, igazi tüzes menyecskére bukkant, Borókának ugyanis van egy 3 éves bátyja, aki valószínűleg éppenugyanígy próbálkozott még nem olyan régen vele, így Hunor legnagyobb megdöbbenésére, a pöttöm leányzó nem hogy nem adta a babakocsiját, de Huncos egyre erőteljesebb kézlefejtésére Hunc gyöngéd megharapdálásával reagált. Láttam fiam szemében a döbbenettel vegyes tiszteletet, mi meg csak harsányan röhögcséltünk Boróanyuval. Hunor ekkor bevetette a legtutibbat, ölelgetős-puszilkodás, de a jéghercegnőt ez sem hatotta meg... annak ellenére, hogy odatartotta az arcát. No, ekkor tett tettet követett, valahogy egymásbagabalyodva összeverekedtek, volt sírás-rívás, csúnya nézés, és onnanstól kezdve Boróka és Hunor a játszótér két különböző pontján maradt és betartották mindezt egész ottlétünk alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr691387833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eriberi33 2009.09.17. 11:17:01

:)
Olyan jó ezeket olvasni!
Egyelőre el se tudom képzelni, hogy Lilu is ilyen társadalmi életet éljen...

Jajj, a homokevés... :S Majd mesélj, hogy a "nemérdekel, csináld, ha akarod" bejött-e! ;)

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.09.17. 12:19:58

Hunor igazi szőke herceg fehér lovon:)))
Homokevés:((( Remélem bejön a nemérdekel trükk. Matyi is bepróbálkozik néha, de látszik rajta, hogy azt hiszi vicces, hogy bosszant.

Kinga85 2009.09.17. 12:47:57

Homokevés :S De előbb utóbb biztos sikerül leszoktatni róla. Mennyire édes Hunor, tényleg igazi kis lovag :))))

Csilli81 · http://malibaby.freeblog.hu 2009.09.17. 17:49:30

Néha elég érdekes a gyerkőcök ízlése:))) Hú lehet, hogy Milán is nagy homokevő lesz:)) És valószínű nem fogok majd ilyen jókat mosolyogni, mikor tömi épp befelé... Emlékszem anno az oviban, sok gyerek állandóan füvet evett, de akadt olyan is aki hangyát vagy éppen katicabogarat kóstolgatott... Ínyencek voltak na:))

matusi · http://csoppdodom.freeblog.hu 2009.09.17. 21:14:04

édesek ezek a sztorik:)jövőre mi s becsatlakozunk a két törpével homoksütizésekre:)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.09.17. 22:49:21

Cucka Kedves! Gyonyorűek a sokD-s képek Kisminkáról!!!! És már csak kevésnap van hátra, pedig mintha most olvastam volna, hogy jön a kistesó.....
Hunc meg csudapofa!
Jaj dejó Nektek!!! Örülök!!!
Puszi sok, Piros

Ingrid 2009.09.17. 22:53:02

Tobzódnak a csajok arrafelé :)

Lyndy2 2009.09.18. 11:17:20

:D:D Hát ez elég vicces lehetett. Olyan cukik a gyerekek. :-))) Mindent kiagyalnak.

cucka 2009.09.18. 17:38:45

Ezt muszáj idevésnem: a tegnapi macijai inkább voltak vizes sóder jellegűek, mint disztingvált és megszokott kismacik, és ráadásként 4-szeres adagot kaptunk (nehéz a homokot megemészteni, no). Szóval az én szépokosférjem aszonta a kicsinek, ha mégegyszer megeszi a játszótéren a homokot SOHA többet nem mehet játszótérre. Hunc először szó szerint szemberötyögte a zapját, én elfordulva kuncogtam, majd a Zord Apa tovább folytatta a fenyítést eképpen "és most nem viccelek!", itt már Hunorgyerek is érezte a mondottak súlyát, okosan bólogatott, és legújabb tudományát skandálta ("jójó"), a nyomaték kedvéért többször is ismételgette. Most meg indulunk a térre, megnézzünk, hogyan műxik mindez a gyakorlatban... a bensőm előre kuncog. :)
süti beállítások módosítása