Ezerszeres bocsánat az eltűnésért, de tegnap már nagyon későn értünk haza (az eső következtében másfél órát ültünk a  dugóban az M7-es bevezető szakaszától a városba érkezésünkig HuncApu nem kis örömére!... szerintem olyan káromkodásokat is hallottunk a kocsiban, aminek létezéséről sem tudtunk ;) ).
Először is nagyon jó híreim vannak: Hunc befordult és szép szabályos koponyavégű fekvésben helyezkedik el a pocakomban!!! Igaz, még nem ékelődött be, de én már ezzel is tökéletesen elégedett vagyok! Valószínűleg azon a  bizonyos napon sikerült menetirányba helyezkednie, amikor nagyon ramatyul éreztük magunkat mindketten (és még a  méhem is! ;))) ). A mostani féloldalas pocakomra is megvan a  magyarázat: Hunc rájött, hogy ahol eddig a  kis feje volt, ott már tökéletesen "kitaposta az ösvényt" a kis fenekének, ezért feszül ugyanott a pocakom, mint eddig! :)))

Tehát a  leletünk:
- egy élő magzat KPF. (=koponyavégű fekvés)
- jó végtagmozgások (jógibaba lesz, mindenével kalimpált egyszerre, majd záróaktusként a tappancsát majdnem a nyaka köré fonta ...na, ezt tuti nem a mindig-kötött TáltosAputól örökölte ;) )
- BPD (koponya átmérője) : 91,6 mm
- OFD (koponya hosszanti átmérője) : 108 mm
- TAD (mellkasi átmérő) : 82,9 mm
- FL (combcsont hossza) : 62,7 mm
- becsült súlya 2600 gramm (átlagos méretű lesz Hunc a "jóslatok" szerint, 3500-3600 gramm körüli)
- Lepény: mellső fali I. stádiumú
- Átlagos mennyiségű magzatvíz
- Jó hólyag és gyomortelődés
- Kóros elváltozás a  protokoll szerint nem észlelhető.

A hüvely vizsgálati eredménye még mindig C 3000-es, ami azt jelenti a méhszáj még mindig teljesen zárt, a  méhnyak még mindig 3 cm hosszúságú. Levettük a hüvelyváladék tenyésztést is, jövő hét végére várható az eredménye. Laborjaim is nagyon jók lettek, (najó, az áldott állapotomat tekintve lettek nagyon jók! :))) ): a  vasam megemelkedett 13,1 mmol/l-re, a hemoglobinom stagnál 120 g/L-en (ami modjuk alsó határ, de én nagyon elégedett vagyok vele!). Fruzsi leállított mindennemű kiegészítő vitaminokról, azaz az Elevitet mostantól felejtsem el, marad a vas, a  napi egy C vitamin tabletta és az esetenkénti Hipp Natal Aktív (2-3 naponta), nagyon erős keményedésekre pedig 2-3 szem magnézium tabletta, de amúgy már azt sem kell rendszeresen szednem. Vérnyomásom 95/60 lett, azaz a  szokásosan alacsony érték, viszont már 12 felszedett kilónál tartok...:S

Tehát valóban, no para, ezekkel az eredményekkel simán kihúzhatoma 40.hétig, figyelembe véve azt is, hogy HuncApu is és én is 2 héttel tovább élveztük az anyaméh gondoskodó törődését! :)))
Huncot csöppet sem zavarta már az ultrahang, úgy tűnik, nem az a szégyenlősebb fajtájú gyermek, simán élte a  kamera tüzében is mindennapjait: kortyolgatott a  magzatvízből, vakargatta lábujjkáit, fülecskéjét, majd nagyokat csuklott! :))) Sajna, fotót most nem kaptunk a szeánszról, de a legközelebbi -36.hét- ultrahangról kunyerálni fogok!
Ami még jellemző lehet a 34. hétre, az az, hogy ettől a  héttől érdemes tényleg minél többet pihenni és lélekben is felkészülni a  kicsi érkezésére. Bármikor is születne, már nem kellene intenzív orvosi ellátásban részesülnie, mert enélkül is elég érett ahhoz, hogy alkalmazkodjon a méhen kívüli élethez. A 34. héttől kezdve érdemes elkezdeni (természetesen kikérve a  szülésznő és a  nőgyógyász véleményét is!) a gátmasszázst, valamint a  homeopata bogyók szedését. Ezeknek a  bogyóknak a segítségével kevesebb az esély a gátmetszésre, mert felpuhítják a méhnyakat (pl.Caulophyllum), a  málnalevél tea napi egy bögre fogyasztása pedig méhizomlazító hatású. Vannak olyan bogyók is, melyek a vajúdásban-tágulásban segítenek (Cimicifuga és Caulophyllum felváltva), vérzés- és fájdalom- csillapító hatásúak, valamint vannak sebgyógyulást elősegítőek, ha mégis gátmetszésre esetleg császárra kerülne a  sor
(Arnica, Staphysagria). Alapos kutatómunkám (=közvéleménykutatás: főként frissen szült kismamáink körében, ezúton is köszönöm Ingrid és Szilvi :) ) eredményeként időben betároztam belőlük, most pedig élvezettel váltottam a vitaminokról a  bogyókra! :DDD
Ma délelőtt pedig elmentem az anyakönyvi hivatalba, kikérni egy másolatot a  házassági anyakönyvi kivonatunkról, mert ugye kell egy 300 napnál nem régebbi és természetesen mi ebből kicsúsztunk. Nagyon kellemes élményben volt részem, aranyosak voltak és segítőkészek, ingyenes a másolat kérés,  pillanatok alatt végeztünk, aztán benéztem az Újpesti Skálába, ahol a  fennmaradó kismamakelengye hiányosságaimat most pótoltam (hálóing és köntös, pénztárcabarát áron).

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr93208863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid · http://www.terhessegem.blog.hu 2007.10.26. 18:32:58

De kár, hogy nem kaptatok fotót... jó tudni, hogy jól van Hunci, de azért megnéztem volna a kis kortyolgatós, vakargatós kissrácot :)

PM · http://www.pocakos.freeblog.hu 2007.10.26. 19:55:36

Akkor hatásos volt adrukkolás :)))))

Pöttye 2007.10.27. 12:51:13

Micsoda csodálatos eredmények...:)
Gratulálok hozzátok!
Most te vagy már a következő a kismami, aki szülni fog..kegalábbis az én felsorolásomba.. Hiszen Mimoonál is éppen útban van a kicsi Gergő..Izgi nagyon.. :)
36 nap... :)

Pöttye 2007.10.27. 13:02:52

Ez a kép meg van MSN-en nekem is, de így nagyban még megdöbbentőbb..:))) átküldöd majd nekem mailben? nem tudom valamiért lementeni:)

Puszi!

cucka 2007.10.27. 13:08:08

Át is küldtem! :)
süti beállítások módosítása