cucka 2008.06.11. 19:12

Ez a nap is eljött

Amikor írni kezdtem ezt a bejegyzést még csak délutáni családi idillünk képekben való bemutatását terveztem, egyéb érdekesebb, izgalmasabb témák hiányában... aztán a vihar gyors megérkeztével, kisdedet ágyba tettem és  próbáltam megmenteni az erkélyen rekedt dolgokat. A hálónkban nagy volt a csend, majd pár perccel később belépve ez a kép fogadott (közben végig arra buzdítottam Hunort, csak most ne engedje még el a korlátot, mert ezt nekem soha senki sem fogja elhinni, ha nem tudom dokumentálni!):



Hogy hogy sikerült idáig feltornáznia magát? örök rejtély marad, de az biztos, hogy (nagyon finom az ágy kerete) holnap reggel HuncApu első dolgai egyike lesz a kiságyat egy szinttel lejjebb állítania...

Ezután tudom már nagyon snassz, de következzék a beígért délutáni idill képe, van itt kérem macska, gyerek, bicikli és muskátli is (a járóka egyik oldala azért lóg ilyen bénán, mert tegnap lábköröm áldozatok árán sikerült csak felállítanom, igen, pont ilyenné):



És újabb "húsos" konzerv következett ma, pulykás-krumplis és imádja ezt is. Csak mondaná meg nekem valaki, ezek után mért éhes éjszaka? Másfél- két óránként ébred és valóban mennyiségeket eszik... ezáltal tejem is van bőven... nem értem-nem értem...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr24515205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eriberi 2008.06.11. 19:18:11

Aztaaaa! Nagyon ügyi KisMacsó! :)
A járóka meg így is megfelel a céloknak! ;) Amíg Hunor fel nem áll... (pl holnap?? :D )

Baybee 2008.06.11. 20:01:28

Hát ugyehogyugye... Én mondtam pénteken, hogy mit láttam, amíg te a fotót intézted... ;O)

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.06.11. 21:02:01

aztamindenitezigen!!!!
és közben nyeltem is nagyot és lejjebb rakatom holnap én is a kiságyát Barninak, mert nálunk mindig Hunor a "minta" hogy mi várható hamarosan :)))
szuper fotó!

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.06.11. 21:11:07

wáó!!! ügyes legény ez a Hunc ;)

te, Cucka, mostan én kérek tanácsot. lassan járókát/utazóágyat vennénk. ez járóka? nem utazóágy? nem tudom melyik legyen. kint is használnánk, bent is..

micka · http://www.csupasagok.freeblog.hu 2008.06.11. 21:36:17

nahát, nagyon ügyesek vagytok:-D
(és ezt nem célzásképpen a járókaállításra, hanem elismerésképpen HUnc nagyon aranyos kiságymegevési kísérletére.) Tündér ez a gyerek:-)

Bingi 2008.06.12. 08:39:04

Aztaaaaa mindenit! Hunor Te aztán tele vagy meglepikkel! Micsoda mutatvány! Nem semmi ügyes vagy!

Pihü, bocsánat hogy beleszólok...ez amit itt lász az utazóágy. Szerintem jobb egy járóka még ha nehezebb is kivinni,mert nagyobb benne a tér és Luca jobban tud benne mozogni. Persze ha elutaztok vhova akkor meg jól jön egy utazóágy...úgyhogy szerintem kell mindkettő:D De ha csak egyet akartok venni akkor szerintem járóka!

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.06.12. 08:47:13

Hunor pajti, hát nem semmi amiket produkálsz. Ez a mindentmegeszünk nálunk is menő, de csak hasonfekvő pózban:-) Nagyon ügyi vagy!

Bingi: én is beleszólok bocsi. Ez valóban utazóágy a képen, de szerintem ez praktikusabb, mint egy járóka. Járóka sok helyet foglal és nem tudod magaddal vinni ha utazol. Persze ez csak az én véleményem.

cucka 2008.06.12. 08:56:21

Vbegy, remélem, ez csak egyedi eset volt és még jó darabig nem akar felüldögélni rendszeresen. ;)
Bingi, engedd meg, hogy kijavítsalak Téged: ez egy modernkori járóka ugyanis, bár itt nem látható rendesen a képen, de sokkal nagyobb, mint az utazóágy (olyanunk is van ;),). Én a klasszikus fakeretes járóka híve vagyok, az van felállítva a lakásban, ezt az erkélyre tettük ki, nem árt neki a nap, az eső sem, ha kintfelejtődne... ami valljuk be, az én szita-agyammal néha előfordulhat... ;)
Pihü, drága szerintem a járóka fontos(abb), persze az is kérdés, hogy mennyit (és hova) utaztok, hogy ott mennyire biztosítottak a körülmények egy baba altatására (mert ugye vannak hotelek, apartmanok, ahol rendelkezésre állnak kisággyal). Persze, ez csak egy vélemény. :)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.06.12. 09:11:02

na most jól összezavartatok :) ha ez járóka, akkor akkor asszem ilyesmit szeretnék. ebben is tud majd totyogni is nemigaz? elég stabil? nekünk is praktikusabb lenne. utazóágyat járakóként gondolom nem lehet hosszútávon használni, alvásra meg csak naggyon ritkán kellene. áááááá, micsi????? bocs, hogy itt beoffolok Neked!

cucka 2008.06.12. 09:21:39

dehogy offolsz! :))))
Ez sokkal nagyobb, mint az utazóágyak, van benne egy merev lap (akárcsak a járókában), stabil, tehát fel tud majd állni benne, ebben lehet altatni is (volt már rá példa) meg napközben el is játszik benne. (láthatod). A babaáruházakban széles paletta található mind árban, mind külalakban klasszikus és modernkori járókákból egyaránt. Árban csillagos ég a határ! (tizenezertől 40 ezrekig) Ez egy alsó középkategóriás noname, de a célnak tökéletesen megfelel.

Ildi · http://www.gurtler.blogspot.com 2008.06.12. 10:02:22

Tyűűű de ügyi!!:) És külön dicséret neki,hogy még a fotó erejéig így maradt!!!! :)

Pocakos Macska 2008.06.12. 10:24:16

:))) Oldalfekvésből félülés, majd felhúzta magát :)
Kis ügyes :)
Jaj sajnálom az éjszakákat :( Mostanában a miaink is elég rosszak :(

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2008.06.12. 10:31:26

Cucka, ez a gyermek már szinte ül... :D

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.06.12. 11:53:40

Nem lepett meg :) Már kezdem kiismerni Hunor képességeit, talán Nálad is jobban ;)
(helyzeti előnyöm egy hasonló ambiciózus habitussal rendelkező gyermek...)
Imádnivaló, ahogy az ágyat (is) megzabálná.....

Beso · http://www.kitti-szonja.blog.hu 2008.06.12. 14:43:00

Szia Cucka! Egy zugolvasód lép most ki a teljes ismeretlenségből. Nagyon szeretem olvasni az írásaidat, mivel nálamnál sokkal jobban meg tudod fogalmazni az érzéseidet. Gyönyörű gyerkőcötök van, akihez mindkettőtöknek gratulálok!
Amiért most írok, az a lábkörmeid védelme. Talán bután jön ki, hogy pont egy ilyen miatt ragadok billentyűzetet és szokásomtól eltérően kommentelek. Nekünk is van egy hasonló utazóágyunk, járókánk, mint nektek. Mi is rengeteget szenvedtünk, mire megtanultuk, könnyen, gyorsan és megfelelően felállítani. A megoldást nálunk az hozta, hogy a járóka alját (alsó lapját) kell utoljára kifeszíteni. Vagyis csak azután kell ezt a műveletet elvégezni, miután mind a négy oldalnak a "rúdját" kifeszítetted. Az összecsukásnál is ugyanígy kell eljárni csak fordított sorrendben, azaz legelőször az alsó lapot kell meglazítani. Nem tudom mennyire voltam érthető.
Még egyszer bocs, hogy egy ilyen dologgal bújtam elő!
Sok boldogságot nektek ehhez a kis vasgyúróhoz!

cucka 2008.06.12. 20:58:54

Kedves Beso! Köszönöm, hogy kibújtál a teljes ismeretlenségből, igyekszem én is ellátogatni hozzátok! :) Köszi a tippet, általában én szenvedek csak ennek a felállításával, HuncApunak nagyon megy, csak amikor fel kellene állítani sosincs idehaza! :)))

Hédi 2008.06.12. 22:19:48

Szia!
Megnyugtatásodra irom,hogy én két éves koráig szoptattam éjszakánként háromszor.pedig nappal zabálta a húst és a gyümölcskotyvalékot.Esélyed nincs az átszoktatáshoz!!!
A bébikompra nem gondoltál még?Szuper találmány,nekünk bejött.Tiz honaposan már egyedül járt.
További jó szórakozást egymáshoz!

Lyndy 2008.06.13. 12:54:47

Ez a kép ez csúcs. Hogy ezek a gyerekek miket tudnak...:-))))

rkriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.06.13. 13:07:59

Imádom ezt a lakótelepi idillt..á ez a gyerekkorom..., szuper!!!
a hajad tökéletes, a fiad is..mi kell még?? Ja tudom, az a bizonyos 36 -os.... :-)

cucka 2008.06.13. 15:43:24

Kriszta, drága, én már kiegyeznék egy "bő" 38-assal is... ;)

Bingi 2008.06.13. 21:27:38

Na most totális nálam a zavar. Nekünk van ugyanis egy fakeretes járókánk, nekem az a járóka. És van ilyen külsejű utazóágynak vett szerkezet. A miénk pl nem túl stabil...ha mocorog benne Maja akkor hintázik az ágy....igaz most lóg a fekvő része, ha legalulra tennénk akkor lehet, hogy már nem hintázna...:D

cucka 2008.06.14. 10:16:31

Bingi, én is fakeretes járóka párti vagyok, azaz az én agyamban is ez a fajta a klasszikus, az igazi, de ha megnézed több nagy babaáruházban megjelentek ezek a műanyag, könnyebben kezelhető/szállítható darabok. Engem speciel nagyon zavar ebben az, hogy a gyerek egy hálón át látja a világot...és igen, nagyon hasonlít az utazóágyra (sőt egyik-másik esetében szinte nem is látok különbséget, talán csak a megnevezésükben). A mienk stabil, az alján egy műanyagba bújtatott falemez van, Hunor mocorog rendesen benne, egyelőre bírja. :)
süti beállítások módosítása