Jelentem: Hunc benyalta első igazi dátháját! Ehhez ugye azt is tudni köll, hogy Hunor még sosem volt beteg úgy igazán, így eléggé készületlenül ért minket a dolog. (merperszehogy estére csúcsosodott ki, mikor már telefonos segítséget sem lehet kérni). Amire eddig fel voltunk készülve - a lázra- (ugye, volt az a 3 napos lázasosdi), azt most természetesen nem produkálta. Egész napos szörcsögése éjjelre kulminálódott, Dartvéder gyermekem nem jutott levegőhöz, sokadszori orrcsöpögtetésre sem.

Előrelátóan (ParaAnyu?) még a várandósságom alatt beszereztem egy orrszívó porszívót, persze csak a biztonság kedvéért, valamilyen kuponakciós volt, ha jól emlékszem. Mostanáig sok hasznát nem vettük, ott porosodott a szekrény tetején. Éjjel 3-kor HuncApuval karöltve, bódultan próbáltuk megérteni használatát. Életem értelme teljes mellszélességgel ellenezte a nehéztüzérség bevetését (értem ezalatt a porszívó használatát), inkább saját tüdeje erejét csatlakoztatta a porszívó helyére, miközben a süvöltő dedet próbáltam lefogni és az orrába dugdosni a csövet. Érdekes kis társaság vagyunk mi így iccakánként, sejderipittyom! Én tuuuudom, hogy a porszívó teljes watt-teljesítményével ügyesebben és jobban kitisztította volna fiam orrjáratát, de ha belegondolok, hogy gyermekkoromban még nem voltak ilyen csodás készülékek, Apu a számba fújt nagyerővel és az orromon távozott a távoznivaló, és tessék, életben vagyok, megúsztam mind a felső-, mind az alsó-légúti megbetegedéseket. Szóval, ezzel a gyöngéd módszerrel is látványos dolgok meneteltek ki Huncosom orrából. és képes volt végre aludni is.

A nagyobbik bibi, hogy a duzzadt nyálkahártya következményeként, ismét eldugult a könnycsatornája, így most szemet is csöpögtetünk és masszírozunk. (és bizakodunk, hogy nem marad így!)

Délelőtt megindult az állandó orrfolyás és a szemváladékozás is. Ami jó (?!): továbbra is láztalan, nem köhög, csak taknyos, de nagyon. Kedélyesen eljátszogat, mint eddig, tobábbra is jó az étvágya is.

Doktornővel konzultáltam, azt tanácsolta szívjuk-szívjuk az orrát, mert ugye a csecsemők még nem tudnak orrot fújni, kaphat Nasivin orrcseppet, és ha holnapra nem javul, délelőtt meglátogatja kis taknyosunkat.

... most azért már tudom értékelni azt, hogy eddig makk-egészséges volt Huncos...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr62690637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bea · http://www.pappb12.freblog.hu 2008.10.01. 14:02:59

Jaj szegény kis Takonymanó!!!! Remélem hamar jobban lesz! Nekünk is a fiók mélyén lapul az orrszívó, bőszen beszereztük mi is, de nem tudom leszek-e elég bátor használni, ha egyszer valóban szükség lesz rá. Küldöm a gyógypuszikat!!!!

micka 2008.10.01. 14:52:54

gyógyulást!!!

Judit 2008.10.01. 15:45:36

Jobbulást! Úgy látszik, most mindenki bekapja ezeket a vírusokat, nálunk konkrétan az egész család beteg, Apástól-Anyástól-Attilástól :(

Bingi 2008.10.01. 16:38:38

Hunor drága, jobbulást kívánok! Remélem hamar elbánsz evvel a takonykórral! Igyál jó sok csipkebogyóteát cebionnal vagy rendes pár csepp citrommal! Meglásd meggyógyit! Bár az anyatejnél nem jobb...inkább cicizz sokat:) Millió puszi!
A videón nagyon édes voltál! Komoly mondandód volt:)
Cucka, Te hogy vagy?

Kata 2008.10.01. 19:01:56

Gyógyulj meg minél hamarabb, drága kicsi Hunor!

Lyndy 2008.10.01. 20:54:24

Drága Hunc Úr!
Kívánunk neked mihamarabbi gyógyulást.
Gyógypuszi.
Lyndy és Boti kispajtás

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.10.01. 21:42:09

Jobbulást a kis taknyosnak!!! Én a mai napig nem tudtam megszokni az orrszívó-porszívózást. De kipróbáltam magamon, nem fáj, nem rossz csak kicsit kellemetlen.
Viszont erről a szájbafújásos technikáról nem hallottam még!!! Szerintem majd egyszer kipróbálom. remélem nem mostanában!

Panka 2008.10.01. 21:50:01

Mi is épp ugyanebben a cipőben járunk sajnos... Borka is náthás. Én majdnem ugyanannyira kikészülök a porszívós orrszívástól, mint ő, de mióta rájöttem, hogy a többszörösét szedi ki az orrából, mint bármilyen más módszer(ergo minden más módszerrel iszonyú sok takony bentmarad :-( ) azóta kegyetlenül lefogom, és megnyúzom szegénykémet. Ez van, ilyenkor 2 percig utál csórikám, de tartok tőle, hogy egy fülszúrást jobban utálna. :-/ (nekem 9-szer szúrták föl 3 és 6 éves korom között, úgyhogy tudom miről van szó. :-( )
És persze nálunk is: cebion, tea, meg egy negyed kálciumos pezsgőtabletta vízben feloldva. (ez állítólag leviszi az orrnyálkahárty duzzanatát)
Hát jobbulást kicsi Hunor, több okosat nem tudunk mondani. :-)

cucka 2008.10.01. 22:09:31

Átadtam a gyógyulásos jókívánságokat az éppenmost az apján ugráló dednek...
Beso, ez a technika, kevésbé ütős, most így a porszívós változattal összehasonlítva, és szerintem nem kevesebb a trauma. :(
Panka, köszi az ötletet, mármint a kálciumos pezsgőtablettáét, Hunor esetében valóságos áldás is lehet, hiszen így lehet esély a könnycsatorna átjárhatóságára is. Ami nem lenne egy hátrány... Jobbulást Nektek is! És vigyázz pocakos mivoltodra legalább preventíve! :)
Bingi: ha azt mondom, mint egy zombi, az kielégítő válasznak minősül? ;)

Pocakos Macska 2008.10.01. 22:59:16

Jobbulást :(
Én szuper találmánynak tartom az orrszívót, csak előtte be szoktam spray-zni, ilyen tengervizes orrspray-val. És ne mszbad túl gyakran használni.

Lillus · http://kicsililla.freeblog.hu 2008.10.02. 06:30:32

Jobbulást! Remélem holnapra már jobban lesz Hunc és nem kell dottornénihez menni. :) Ja, és cici, cici, cici minden mennyiségben! :))

Bingi 2008.10.03. 21:44:28

Igen-igen, de remélem már jobb a helyzet;)
süti beállítások módosítása