cucka 2009.09.21. 16:32

Alvás rulez

A legutóbbi betegeskedésünk gyakorlatilag egyeneságú következménye borítékolható volt: Hunc visszatért közénk. Már ami az alvásait illeti, konkrétan az éjszakaikat. Mert nappal az esetek túlnyomó részében együtt pihenünk, ő szereti, ha hozzámbújva alhat el, nekem meg jól esik, hogy ebben a formában kapom meg Huncostól a figyelmeztetést, ideje lenne kicsit vízszintesbe kerülni. (nameg azér én is szeretek Hunorvirágszállal szuszmákolni...)

Az estéink vannak változóban, ugyanis folyamatos módosítgatások alatt állnak (nem, nem részünkről, a fiatalember szabja személyre az esti rítusait...). Kezdve azzal, hogy az eddig oly megszokott HuncApus fürdetéseket egyre többször sztornózza, helyette sokkal korábban jelzi a fürdés idejét, mint hogy szerelmetes uram hazaérne a gyárból, sőt olykor-olykor nagyfiúsan, fürdőpartner hiányában, ám lelkes rajongótábor kíséretében abszolválja a feladatot. Így mire HuncApu hazatér (ekkor van fél 9), általában egy frissen fürdött és jóillatú kismedve várja a vacsoraasztalnál. (megcserélte az esti sort).

Vacsi után jelzi, (nem, még mindig nem a minyelvünkön, kéz- és hangtechnika segítségével), hogy most már irány a hálószoba (előtte fogmosás, van újabb fogmosótrükkünk, mely látszólagosan bevált: Fogat mosni kell. És pont. Kezdi ő, de mindig én fejezem be. És pont. Vannak nehezebb napok- fáradtságából fakadóan-, de általában vigyorogva teljesítjük, a vicc tárgya az szokott lenni, hogy miközben én igyekszem fogat sikálni, ő igyekszik fogkefére harapni. Vidám percek. Viszont hatásosak.). Aztán közénk furakszik és gurgulászva sportol. Tegnap pl. önként és dalolva angol spárgába ereszkedett, de jellemzőbb az, hogy megmász minket. És nevet, fuldokolva nevet. Két teljes napja, pedig hozza az én gyerekkori meséskönyvemet, kiválasztja a célszemélyt, a kezébe nyomja és közösen képeket nézegetve, meghallgatja mindkét történetet. Hűűű... ez az idő is eljött... aztán még kicsit bohóckodik, néha sikerül felpörögnie nehezen kezelhetővé, ilyenkor enyhe presszúrával igyekszünk nyugalomra inteni. Legkésőbb 10 óráig elalszik valamelyikünkhöz bújva. Ekkor átkerül a saját ágyába (feltéve, ha nem alszik annnnyira édesen, hogy nincs szivünk kiebrudalni vagy éppen mi is bele nem alszunk az estébe...), és ez így is marad hajnalig, amikor is egyszercsak megérkezik a vizesbutykosával, csöndben átmászik rajtunk, és alszik is tovább 8-ig.

Szombat éjjel ittragadtam a gép előtt, egy beszélgetésbe bonyolódva, észre se vettem, hogy már két óra is elmúlt, (hiába, most nem dagad a bokám, hogy jelezzen...). A hálóba lépve érzékeltem, hogy ma ismét páros nap van, Hunor ottmaradt a miágyunkba, óvatosan odébb akartam csúsztatni, egész pontosan leemelni a szoptatóspárnáról, mert újabban sokemberrel kell éjjel megküzdenem érte, még a macskáink is előszeretettel pihennek a tönkölybúzával töltött szopipárnán... érzem ám, hogy csurom víz a kicsi, megizzadt, az álommanókkal kergetőzve, gondoltam magamhozhúzva betakargatom... ezekkel a gondolatokkal aludtam el, én takargattam, ő meg vette le magáról a takarót... a hajnali mosdómenetkor vettem észre, hogy fondorlatos módon helycserés támadással, Kokó cica került fejmagasságba, Hunor meg lábnál aludt, így én egész éjjel Kokócsillaglányt takargattam...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr191397276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gneke 2009.09.21. 18:58:43

:-)))))Cicamicát is kényeztetni kell:DDD
Továbbra is imádom az alvósképeket.
(Nálunk már zajlik a dumálás, de )annyira tud tetszeni, hogy beszéd nélkül is teljesen ki tudják magukat fejezni, kézjelekkel, mutogatással.

Marcipán&Frutti · http://forromarcipan.blogspot.com 2009.09.21. 19:49:53

Tündéri ez a kép!Az éjszaka (hajnal) nálunk is hasonló,csak cica helyett Puszi kutyánk van

Eriberi33 2009.09.21. 21:12:12

Én is akarok megint itt ragadni a gép előtt, Veled dumálva... Mikor érsz rám?? ;)

cucka 2009.09.22. 08:37:46

@gneke: én még nem merem elkiabálni, de Hunornál is észrevehetően gyarapodik napról-napra a szókincse. ;)
@Marcipán&Frutti: azért olykor-olykor megfogadom, ha újra kezdhetném, sohatöbbetlakásbe állatot lennék... de persze, ezek csak üres szavak, én is így nőttem fel, és állítom, tartalmasabb lett az állatok által az életem. :)
@ilgya1: és azt már nem is mesélem, hogy a nagy helyszűke miatt azzal ébresztettem a családot, hogy majdnem lezuhantam az ágyról, mindkét pasi kikerekedett szemekkel nézett rám, hogy mi volt ez a zajforrás?! :DDD (az ágy mellett lévő újságtartó "fogott" meg ;) )
@Eriberi33: bármikor, bár úgy látom, magácska egyre kevésbé bírja az iccakai meneteket! :P

Ingrid 2009.09.22. 09:52:27

Éppen tegnap jutottál eszembe, amikor Heléna aludt, mely olyan édes volt, és gondoltam, hogy te biztosan lefotóznád :DDDDDD

Kinga85 2009.09.22. 12:59:21

Imádom az alvós képeket, ilyenkor olyan angyaliak :) Macsek :DDDD Hát igen, Kokó cicának is jár egy kis szeretgetés :)

cucka 2009.09.22. 18:00:54

@Ingrid: hiába, az alvó gyerekfotók a perverzióim. ;) (és kenegetem most már, mert nagyon viszket... mármint a pocakom! ;))
süti beállítások módosítása