Általában igyekszem objektíven tudomásul venni gyermekeim fejlődését, persze nekem is vannak túlkapásaim, én a szépségük-tökéletességük csapdájában vérzek el.
Semmiért nem cserélném el Huncos esti hozzámbújásait, ahogy elémkifliződik, bár mostanság a hasamra való tekintettel inkább mögém szeret, és közben esti mesét mond nekem és a hajamat simogatja, ahogy nem is olyan régen még én tettem ezt vele. 99 százalékos sikerrel esténként rendre álomföldre zavarja idösanyját.
Napról napra meg tud lepni valami roppant felnőttes dologgal. Ma reggel például az ébredését követő első mondata az volt, hogy ő azt gondolja, el kellene mennie fodrászhoz. Majd amikor felajánlottam, hogy megbeszélek egy időpontot az énkingámmal, akkor azt válaszolta, ő ahhoz a fodrászhoz szeretne menni, ahova a Dédi is jár. És ezek után délben találkoztunk is a fodrászlánnyal, akihez szó szerint bepofátlankodta magát. (mert ő ma AKAR fodrászhoz menni, és nem, nem ér rá jövő héten)
Mici meg maga a céltudatos báj. Macskalány ő, ízig-vérig, ám mégis kemény, erősebb fából faragott, mint a nagytesó. Talán ezért is barátkozom meg egyre jobban a kereken bambafejű macskával, aki mostanáig nemszeretett vendége volt lakunknak. Most meg már vadászom rá, mert tényleg kiemeli Mickó finomságát, és mert ő is szereti-keresi a cicófejet a ruháin. Itt ugyan még nem tartok, de már nem merem azt mondani, hogy soha nem is fogok.
Buncóleányka puha kezeitől olvadok el, amikor átfogja az arcom vagy simogatja a karom düdörögve. Mesepillanatok ezek.

Rövidke bevezetőm után, megmutatnám a tesók alkotásait. Hunor ugye mostanában kezdett el rajzolni, eddig nem akart, mi meg nem kényszerítettük, bíztam benne, a türelem most is elhozza a kívánt eredményt (akárcsak a hajmosás vagy a beszéd ügyében). Az első "komolyabb" rajzai egyike az alábbi, melyet saját maga úgy magyarázott, hogy a létra az égbe vezet. (és akkor megint akaratlanul is eszembe jut a múltkor látott/olvasott Molnár V. Jóska bácsis előadás a gyerekrajzokról, a lelki tisztaságukról és arról a láthatatlan szálról, ami őket még a mennyhez köti):

Aztán itt egy gyöngyszem Micitől, aki csak ücsörgött az építőkockák között és szemöldök-összevonva koncentrált, majd büszkén felemelte művét. Én pedig pislogva beküldtem az apjához, ugyan nézzen már rá, mit rakott össze egymaga ez a nincs-még-másfél-éves. A felmenő ősök között az építészmérnök alapok igen szép számmal adottak, no de akkor is, nem vagyok én ehhez a tempóhoz szokva, meg különben is:

És kész az első saját sajtunk, és nem azért, mert perszehogy elfogult vagyok, de ezzel nem lehet betelni! Az állagát tekintve orda-szerű, sima és likacsos és kellemesen sós, kiváló kiegészítője egy szelet zsíros-kenyérnek. Szóval megérte a kétnapos maceratúrát, és már tudom, hogy ismét új dimenziók nyíltak meg előttem, mert a legközelebbi már fűszerezett(ebb) és formatált(abb) lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr452962254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gneke 2011.06.06. 20:01:58

Azta, büszke lehetsz Huncra, Micire és Magadra!

cucka 2011.06.06. 20:29:29

@motymoty: mit is? :)
@gneke: nekem továbbra sincs sok közöm az istenadta tehetségükhöz, én a csöndes szemlélődő/rácsodálkozó szerepet töltöm be, két ugyanarról a tőről fakadt gyerek, ugyanolyan körülmények közül, és mégis totálisan más adottságokkal-lehetőségekkel érkeztek közénk. Nagyon kíváncsian várom már Zsigubébit! ;)

micka · http://micka.freeblog.hu 2011.06.07. 06:04:08

jajj, nagyon szeretem, hogy ilyen természetesen, magátólértetődően hagyod fejlődni őket. Hunc rajza olyan mint egy kert, Mici építményétől meg elakadt a szavam, azok a szimmetriák...:-)

a sajt meg... kérek szépen:-)

2011.06.07. 07:48:26

Weörest olvasol neki? :) "Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Megmutattam a dednek milyet kellene építenie két hónap múlva. Nem fog.

cucka 2011.06.07. 07:55:19

@anyuss: tudod, hogy nekem ez a vers (is) eszembe jutott? :)
Hunornak akár még most is mutogathatnám, hogy milyet kell építenie, sose tenné meg. :)))
@micka: engem is a szimmetria lepett a legjobban, és különben is van már egy (kényszer)szimmetrikus a családban, szép kapcsolat lesz a mienké. :)))
Sajt meg, ha jössz-lesz, remélem. :) (de te nem is szereted a sajtot? :DDD, a gimi évei alatt az összes uzsonnádat nekem kellett elfogyasztanom a benne lapuló sajtszeletek miatt. és sose felejtem el az orvosságos ízét :DDD)

micka · http://micka.freeblog.hu 2011.06.07. 08:21:50

@cucka: a sajtokkal még most is fentartásaim vannak, csak a fehér színúeket eszem meg:-) minél sárgább (vagy neadjisten kékek (brrr) annál inkább megtartom a 3 lépés távolságot.
jajj, az uzsonnák:-)

motymoty 2011.06.07. 08:50:41

@micka: Pedig sok esetben a színes finomabb. :)

@cucka: Hogy finom lett a sajt. (No meg a fiad is megszólalt/rajzol. :))

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2011.06.07. 08:50:58

De hogy még a színek is passzoljanak????? Ez nekem hihetetlen:)))) Csodalány ez a Minka, de hát ezt mindig tudtuk:)
Előtted meg le a kalappal, minden téren!!!! Komolyan!!!!!

sellőlány 2011.06.07. 09:05:27

Buncilány respect... nekem ehhez több év (és képzés) kellett! :-)

gneke 2011.06.07. 20:18:08

@cucka: Valamikor valahol én is leírtam egyszer, hogy nem tudom mi a nagyobb csoda: ha két sejtből létrejövő emberkék nagyon hasonlítanak egymásra, vagy ha teljesen mások. Én is élvezem, hogy hárman háromfélék:-) És kíváncsian várom Veled Zsigubébit!

cucka 2011.06.10. 16:42:35

@Melinda*: :DDDD köszi! :)
(te még írsz? azt hittem abbahagytad/bezártál véglegesen... olvasható is vagy, vagy nagyon zártkörű a klub? :) )
@gneke: tudod, hogy én erre még emlékszem? :) ritkán írsz, de olyankor maradandót. :)
süti beállítások módosítása